Arbeta som skidlärare i Afrika

Få jobb som skidlärare och upplev det vackra Sydafrika

Arbeta som skidlärare i Lesotho, Afrika och upplev Sydafrika. Ett drömjobb på en drömdestination mitt i de vilda och avlägsna Maluti bergen.

Ta dina uppfattningar och intryck av Afrika med allt som tillhör av kultur, stamfolk, vilda djur, fantastiska färger och vackra solnedgångar. Föreställ dig nu det Afrika men med en liten twist, en stor bred pist i mitten av ingenting. Du kommer inte tro din egna ögon. 3 timmars bilfärd från närmsta civilisation och bara 8 timmars körning från den vilda naturen. Samma natur som du morgonen tidigare har sett lejon äta sina byten i- mitt framför ögonen på dig. Orealistiskt men sant. Välkommen till Afriski!

Afriski är ett minimalt skidområde i ett land där detta inte borde vara möjligt. På 3000 meters höjd visar det från ingenstans sig en stor bred skidbacke med tillhörande barnområde. FIS standard park, afterskibar och stugor med plats till 300 afrikanska turister som kommer för att uppleva något som inte många av deras bekanta har: skidåkning och snö. I detta vidunder kommer du bli iklädd en röd skidläraruniform. Du kommer inte bara vara en förebild som lär barn och vuxna att åka skidor men med stor säkerhet vara den person som visa dem snö för första gången!

Vi har skräddarsytt en resa som vi hos Snowminds menar ger dig den fulländade upplevelsen av att vara skidlärare i Afrika. Vi reser i mindre grupper av skidinstruktörer till Sydafrika och så går turen med minivan mot Afriski och Lesotho. Afrikas fattigaste men kanske mest härliga och vänliga område. Här kommer du bo och arbeta i en månad och dela skidåkningens glädje med massa afrikanska turister. Efteråt kan du välja att resa runt i Sydafrika med andra instruktörer eller flyga hem med en upplevelse i bagaget som kommer vara en upplevelse du bär med dig resten av livet. För de som önskar finns det möjlighet att köpa till en tur i  Sydafrika med 3 dagars safari, besök på djurparker och en tur till Johannesburg


VAD INNEHÅLLER RESAN?

Vi har skapat en helhetsupplevelse där du inte bara arbetar som skidlärare i Afrika men också får möjlighet att uppleva andra delar av Afrika så som safari och den unika kulturen. Samtidigt har du efter vistelsen på skidområdet möjlighet att resa runt på egen hand, antigen med andra instruktörer eller andra du möter. Dessutom är priserna inte speciellt höga under arbetstiden t.ex. gör halvpensionen i en månad att utgifterna till turen blir lättare att förhålla sig till.

Följande är inkluderat och en del av upplevelsen:

 • Sammanlagt ca. 4-5 eller 6-7 veckor i Afrika, beroende på avresa
 • 4 eller 6 veckors boende (halvpension) på skiddestinationen
 • 4 eller 6 veckor som skidlärare hos Afriski, men lön (ca 4000 sek/ månad), liftkort, kost (3-rätter om dagen)
 • Flygbiljett till och från Sydafrika*
 • Transport t/f flygplatsen i Sydafrika
 • Möjlighet för att gratis hyra utrustning hos Afriski
 • Omfattande förberedelsematerial
 • Hjälp med visum i Lesotho och alla praktiska formaliteter, information och kontaktpersoner till en trygg och säker resa
 • Optimala förberedelser med stöttning, rådgivning, tips och tricks till packning, försäkring m.m. för, under och efter resan från tidigare Afrikainstruktörer från Snowminds

 

Följande kan tillköpas till resan och upplevelsen

 • Safaritur med transport till nationalparken Pilanesburg i Sydafrika, 2 övernattningar i eget chalet med ½-pension och totalt 4 x 2.5 timmars guidad safaritur, bl.a. nattsafari, över 3 dagar
 • Besök i djurpark där du kan klappa lejon, geparder m.m. på närmaste håll**
 • Transport t/r flygplatsen till safari och till Afriski

 

Följande är INTE inkluderat i ovanstående:

 • Reseförsäkring och eventuella vaccinationer
 • Dricks, fickpengar och evt. extra aktiviteter
 • Annat som inte nämns ovan

 

Med det ovanstående tar vi hand om allt det praktiska och våra duktiga partners i Afrika står för koordineringen. Du kommer alltid vara omgiven av våra partners så att du kan uppleva den trygghet och säkerhet som vi är kända för!

*Prisen på flygbiljetten kan variera och därmed kan prisändringar förekomma. Dessa kommer i så fall meddelas FÖRE en eventuell bekräftelse på resan.
** Entré till djurparken är inte inkluderat då detta er en frivillig möjlighet


RESEPERIODER

Vi tycker det är viktigt att skapa trygghet, gemenskap och upplevelser för våra resenärer. Ur vår synpunkt gör man detta bäst genom att resa med andra likasinnade. Därför har vi planlagt följande reseperioder där man kommer resa tillsammans med andra skidinstruktörer från avresan till hemkomst.

Reseperioder 4-5 veckor 

 • Avresa måndag 28.e maj med hemresa torsdag 28.e juni 2018
 • Avresa måndag 23.e juli med hemresa måndag 30.e augusti 2018
 • Avresa måndag 25 juni med hemresa torsdag 26.e juli 2018

Pris: 16.495 SEK

Om du önskar tillköpa safarin på 3 dagar kan detta göras för 5.595 SEK

 

Reseperioder 6-7 veckor 

 • Avresa måndag 28.e maj med hemresa torsdag 12.e juli 2018
 • Avresa måndag 9.e juli med hemresa måndag 30.e augusti 2018

Pris 17.795 SEK

Om du önskar tillköpa safarin på 3 dagar kan detta göras för 5.595 SEK

Tänk på att alla hemresedatum kan ändras för att anpassa möjligheten för rundresa i Sydafrika eller till annan destination. Kontakta oss så hjälper vi dig med att skräddarsy den perfekta turen för dig!


VEM KAN ANSÖKA?

Hos Snowminds lägger vi stor tyngd på att det är rätt personer som blir utvalda till att jobba som skidinstruktör hos Afriski i Lesotho. Vi vill se till att de som åker med har den rätta mentaliteten. Utöver en certifierad skidlärarutbildning är det viktigaste att du är positiv, livsglad, äventyrslusten och redo att arbeta hårt för att bli en del av Snowminds Teamet.

Grundläggande förväntar vi oss att du:

 • Har en erkänd level 1 skidlärarutbildning
 • Kan köra säkert på alla pister på berget
 • Är utåtriktad, positiv och livsglad
 • Är seriös, ansvarstagande och topp motiverat
 • Är redo att jobba med barn, unga och vuxna
 • Tycker om att undervisa och att bli utmanad
 • Behärskar engelska på samtalsnivå
 • Är minimum 18 år

 

 

När du skickat din ansökning kommer vi att förbereda ett samtal där vi möter dig och du får då möjlighet att höra mer om våra kurser samt upplevelsen att vara skidlärare. Efter det kommer vi att höra av oss till dig med info om vi kan erbjuda dig en plats hos oss.


Vi har stort intresse för våra kurser och dom fylls snabbt upp. Därför kör vi en ”först- till- kvarn”princip med löpande ansökningsdeadline. Det innebär att ju tidigare du söker desto större är din chans att komma med på kursen OCH få ett jobb på din drömdestination.

Du kan använda ansökningsformuläret där du också ser pris och datum här på sidan eller hitta vårt ansökningsformulär i topp menyn.

 


VAD SÄGER VÅRA SKIDLÄRARE?

Det bästa med att vara på säsong är att man lever i paradiset. Man är omringat av det man bränner allra mest för, berg och snö. Om det är i Österrike, Lesotho eller Japan gör ingen skillnad- det är för fett!

Thomas - Instruktör i Afrika

Snowminds ger dig möjligheten att få världens bästa jobb, plus upplevelser, vänskaper och kontakter du kan ta med dig resten av livet. Jag kommer aldrig glömma min upplevelse i Afrika. Tack Snowminds!

Nadia - Instruktör i Afrika

Snowminds ger dig upplevelser för livet vilket inte många kan skryta med. Jag har varit skidlärare i Lesotho i Afrika på destinationen Afriski. Det var en jätte upplevelse, så får du chansen ta den!

Lea - Instruktör i Afrika

Nästa äventyr?

BLI SKIDLÄRARE I New Zealand

Läs mer