Bli skidlärare på Nya Zeeland

Den perfekta kursen för dig om älskar skidåkning

Drömmen om Nya Zeeland

 

Drömmer du om att bli skidlärare och få uppleva en hel säsong på det magiska Nya Zeeland? Vill du byta ut sommaren (om det nu blir någon i år) mot snöklädda berg och ett makalöst landskap? I så fall har du kommit rätt. Vi på Snowminds är mycket stolta över att vi nu kan presentera årets sommarnyhet:  En unik möjlighet för den som  vill bli en certifierad skidlärare och spendera en hel säsong på en skidskola på Nya Zeeland. Utbildningen öppnar också dörrar om du sedan vill ta en vintersäsong i Kanada eller Österrike.

 

Hur går det till?

 

Resan börjar  med ett flyg till Queenstown och sedan ett par dagar i staden Wanaka. Den 18: juni börjar du sedan med            5 dagars förberedande träning inför Level 1. Våra erfarna instruktörer på Nya Zeeland kommer börja med de grundläggande kunskaperna inom skidåkning, detta så att alla får en korrekt bas att utvecklas från. Du kommer sedan träna varje dag och röra dig från grunderna upp till mer avancerad åkning. Din teknik kommer utvecklas enormt. Med rätt inställning och vilja kommer du efter dessa dagar och en vilodag vara redo att ta dig an din Level 1 examen (24-28:e juni).

Efter din examen kommer du börja dina introdagar på skidskolan där du bland annat kommer följa en mer erfaren skidlärare som kommer visa dig hur det är att vara skidlärare och ha sin egen grupp. Därefter  är det dags att själv börja jobba deltid som skidlärare,  du startar 7 juli och arbetar till säsongens slut. Du kommer jobba deltid för att samtidigt ha tid att träna vidare.

Vi har i programmet byggt in ytterligare 12 skidträningar,         ca 1 dag och en kväll i veckan så att du kan utveckla din teknik ännu mer. Efter denna träning kommer du vara redo att ta den Nya Zeeländska level 2 examen i september om du vill, vilket vi varmt rekommenderar. Vi kan stolt berätta att sedan 2012 har 100% av våra instruktörer fått ett jobb efter avslutad kurs.

Säsongen och utbildningen kommer öppna dörrar om du sedan vill ta en säsong till i något av våra andra länder och vi ger dig också här en jobbgaranti om du önskar.

 

Livet som instruktör

 

Som utbildad och certifierad skidlärare kan du se fram emot en hel säsong på det mytomspunna Nya Zeeland, även känt för den bästa åkningen på södra halvklotet. Cardrona lockar varje år några av de bästa instruktörerna, free-stylers och free-riders  och det betyder att du kommer hänga med grymma skidåkare hela sommaren. Under säsongen kommer du som alla andra bo i den mysiga staden Wanaka som har massor att erbjuda.  Du kommer ha möjlighet att upptäcka hur livet är på Nya Zeeland, både på de mindre bergsorterna men också i de större städerna. Då säsongen kan stäcka sig från juni till september så behöver skidorna inte ligga undan länge, säsongen på norra halvklotet startar redan i November. Efter säsongen har du möjlighet att resa runt med dina nya vänner och upptäcka ännu mer, när du sedan kommer hem är det inte länge innan skidsäsongen börjar här på det norra halvklotet.

Vad erbjuder Snowminds

 

Vi erbjuder en helhets resa där du inte endast kommer jobba som skidlärare men också ha möjlighet att se Queenstown, upptäcka den Nya Zeeländska kulturen och efter säsongen har du möjlighet att resa runt, antigen med andra från Snowminds eller de du träffat under din säsong. Om du önskar kan vi hjälpa dig med planering av hike-turer, rundresor och annat. Möjligheterna är oändliga i paradiset för adventure.

 

I detta kurspaket kan du se dram emot följande:

 • Jobbgaranti som skidlärare i Cardrona, Nya Zeeland med anställningskontrakt från den 7.e juli till 23.e september
 • 3 veckors skidlärarkurs i Cardrona, inkl förberedelsedagar, level 1 examen, och orientation på skidskolan.
 • 5 dagars förberedande träning till level 1
 • 5 dagars NZSIA skidlärarkurs inkl NZSIA medlemskap
 • 1 veckas upplärning på skidskolan
 • 2 månaders förberedande träning i juli och augusti till level 2  (ca 1 dag och 1 kväll i veckan)
 • 3 veckors boende under Snowminds level 1 kurs
 • All transport på träning och examensdagar
 • Hjälp med visum ansökan och andra praktiska saker
 • Säsongsliftkort i Cardrona
 • Hjälp med att hitta boende under säsongen i Cardrona*
 • Optimal förberedelse med stöttnig, rådgivning, tipps och tricks för ex packning, försäkring, m.m före, under och efter resan
 • Efterföljande jobbgaranti i Kanada eller Österrike om detta önskas

 

Vad ingår inte i kurspriset 

 • Transport till Nya Zeeland och Wanaka, där kursen startar**
 • Avbeställnigsförsäkring, reseförsäkring och visumkostnader
 • Mat under kursen och säsongen, samt logi efter den 7.e juli

Med ovanstående tar vi hand om allt det praktiska och ansvarar för koordineringen med våra duktiga partners i Nya Zeeland. Du kommer hela tiden vara omgiven av våra partners och på så sätt säkrar vi att du får den trygghet och säkerhet som vi är kända för.

** Vi assisterar med beställning av flygbiljetter, rundresa, samt flygplatstransfer etc, om detta önskas
* Du kommer bo i ett hus eller en lägenhet i Wanaka, där de 3 första veckorna är betalda. Efter detta kan du bli boende hela säsongen, men för egen räkning.

Reseprogram

För oss är det viktigt att skapa trygghet, gemenskap och en upplevelse för livet på alla våra resor, detta tycker vi man bäst gör genom att resa samman med andra likasinnade. Därför har vi planlagt följande reseprogram där man reser samman med andra skandinaver, hela vägen från utresa till hemresa. Om datumen inte passar med dina sommarplaner så ska detta inte förstöra din dröm om Nya Zeeland. Du är därför mycket välkommen att kontakta oss om så skulle vara fallet så försöker vi hitta en lösning.

 

Reseprogram: 

 • Ca. 14.e juni Avresa från Köpenhamn till Queenstown och sedan buss till Wanaka
 • Träningsdagar från den 18-22 juni med level 1 examen den 24-28 juni
 • 30.e juni, introduktionsdagar till skidskolan
 • Skugga mer erfarna kollegor från den 2-5 juli
 • 7 juli, förväntad första arbetsdag
 • Juli och augusti, arbete + 1 dag och 1 kvälls träning i veckan
 • 7-14.e september level 2 examen (valfritt)
 • 23.e september, kontraktslut och möjlighet för att resa runt

 

Vem kan ansöka?

 

Hos Snowminds tycker vi det är viktigt att rätt personer följer med oss. Vi söker de som är motiverade, entusiastiska och har en stor passion för skidåkning. Vi är bland våra skidskolepartners kända för att utbilda duktiga, energiska och topp-motiverade skidlärare. Just därför är våra kurser skräddarsydda så att du får optimal träning innan säsongen och därmed säkrar du dig oavsett skidnivå, att drömmen om att skidlärarjobbet i snön blir ditt! Det viktigaste är att du är positiv, entusiastisk, äventyrslysten och redo att arbeta hårt för att bli en del av Snowminds teamet.

 

 • Har goda skid- eller snowboardkunskaper dvs. kan åka säkert på det mesta av berget
 • Är utåtriktad, positiv och entusiastisk
 • Är seriös, ansvarsfull och motiverad
 • Är redo att arbeta med både barn och vuxna
 • Tycker om att undervisa och bli utmanad
 • Behärskar engelska på samtalsnivå
 • Är minimum 18 år

 

 

När du skickat din ansökan kommer vi att förbereda en intervju där vi möter dig och du får då möjlighet att höra mer om våra kurser samt upplevelsen om att vara skidlärare. Efter det kommer vi att höra av oss till dig med info om vi kan erbjuda dig en plats hos oss.

Vi har endast 8 platser på denna kurs och de fylls snabbt upp, vi använder en “först till kvarn” princip.Desto tidigare du söker desto större är chansen att just du får följa med på detta spännande äventyr.

Du kan använda ansökningsformuläret, där du också ser pris och datum här på sidan eller hitta vårt ansökningsformulär i topp menyn.


Vad säger våra skid- och snowboardlärare?

Jag valde Snowminds för att deras upplägg med träning, jobbgaranti och trygghet var unikt. Det visade sig att det beslutet var det bästa jag någonsin tagit.

Morten - Skidlärare i Schladming

Jag tänker ofta tillbaka på min skidsäsong i Lofer med ett stort leende på läpparna. Massor av fet skidåkning, lärorikt arbete, oförglömlig afterski både på toppen och i dalen. 4 månader jag aldrig glömmer!

Julie - Skidlärare i Lofer

Snowminds arrangerar allt för dig innan avresan. Det skapar en känsla av säkerhet och trygghet före under och efter resan till Österrike. Dessutom är dom där för dig HELA VÄGEN!

Juliane - Skidlärare i Mayrhofen

skiskola partner destinationer

Nästa äventyr?

BLI SKIDLÄRARE I New Zealand

Läs mer