VÄLKOMMEN TILL TEAM SNOWMINDS

Vad är Team Snowminds?

Om det är något du verkligen brinner för, vad är då det bästa du kan göra med det? Dela det med likasinnade! Det är något vi trott på sedan dag ett och varenda beslut och planerad kurs vi gjort görs med passion för snö, skidåkning och människor i åtanke. År 2012 skapade vi projektet Snowminds med inställningen att sprida så mycket skidåkarglädje som möjligt till alla involverade och se till att alla vi skickar på en vintersäsong får en oförglömligt upplevelse.

Från början har vi haft ett huvudsyfte med allt vi har gjort; att dela vår passion och skapa unika upplevelser för likasinnade skidentusiaster som skid- och snowboardlärare runt om i världen. Vi vill dessutom utrusta våra instruktörer med det de behöver för att på bästa sätt kunna genomföra en skid- och snowboardinstruktörsutbildning och sedan kunna stå på egna ben med en utländsk arbetsgivare. Varför? Ja, i våra ögon är skidlärarjobbet inte bara en rolig säsong i snön utan också en personlig utbildning och utvecklingsresa där du får ett jobb utomlands och med en utländsk chef. Att undervisa (ofta på flera språk) och ansvara för förväntansfulla och ibland krävande skidturister och skidupplevelser är något av det härligt utmanande man kan se fram emot. Det är ett ansvar och ett jobb som är väldigt person utvecklande. Vi erbjuder inte bara en upplevelse i snön utan också en utveckling och lärorik resa som förbereder dig på både studier och karriär i framtiden.

Du hittar inte ett så kompetent, kunnigt och mest av allt passionerat team att hjälpa och stödja dig igenom resan än vårt Snowminds team. Det är stora ord men vi garanterar att göra allt som krävs för att leva upp till det!

Vi har alla spenderat åtminstone en säsong som skidlärare (några har haft tio!), så vi vet vad vi pratar om. Vi kommer att göra allt för att hjälpa dig innan, under och efter vintersäsongen så att det blir en så bra säsong som du förtjänar!

Vi är ett ungt team som består av före detta skidlärare fyllda av nya idéer med skratt på kontoret och leende på allas läppar. Vi älskar vårt jobb, vi älskar våra instruktörer och är alltid redo att välkomna nya människor i Snowminds familjen! Vi använder ordet familj för att vi menar det. Hos oss är du inte ett nummer utan en unik människa, en skidlärare, och vårt enda mål är att ge dig en unik erfarenhet som instruktör som du kan se tillbaka på med glädje och gemenskaper för livet.

Det är stora ord men de kommer från hjärtat och det är vad Snowminds handlar om. Passion för skidåkning. Passion för människor. Passion för dig.

 

‘‘

”För mig är ett liv fullt med skidåkning, glada kunder, apres-ski och internationella kollegor det perfekta livet. Det är min passion, att ge vidare dessa fantastiska upplevelser till andra människor.”

Ottar, medgrundare av Snowminds

‘‘

”För några år sedan startade jag min första säsong som skidlärare. Nu , nio säsonger, fem länder och åtta år senare har det blivit till något mycket mer än bara ett sabbatsår. Det har blivit till en livsstil.”

Thijs, kursledare i Österrike

Teamet

Vårt team består av en skön grupp passionerade människor som alla har en sak gemensamt. Vi har alla upplevt åtminstone en säsong som skidlärare och älskar skidåkning och snowboardåkning! Hela Snowminds team arbetar för en sak; att ge vidare samma oförglömlig upplevelse vi alla hade! Vi vet att du bara kan njuta av din upplevelse till fullo om du känner dig bekväm och inte behöver oroa sig för planering. Därför är vår huvuduppgift att stödja dig innan, under och efter säsongen för att skapa säkerhet, gemenskap och upplevelser för livet!

Alexander Warncke

Efter att de senaste tre åren arbetat i Österrike om vintrarna och i Australien och Nya Zeeland om de europeiska sommrarna är han van vid livet i snön och säger själv att det är som att bo i en snöglob.

Hampus Hammarquist

Hampus startade i Snowminds 2016 med syftet att lansera Snowminds i Sverige. Med säsonger i både Kanada och Österrike så har Hampus en djup passion för skid- och snowboardåkning, likasinnade människor och freeride tävlande. Trots den oändliga kärleken för bergen bor Hampus nu i Köpenhamn.

Thijs Kennis

Thijs är vår holländska superstar och har sedan 2008 varit aktiv i snön som skidlärare. Med säsonger som skidlärare i bl.a. Österrike, Schweiz och Afrika är Thijs utan tvivel vår mest kompetenta skidåkare vilket han på bästa sätt visar genom att vara ansvarig för våra instruktörskurser.

Charlotte Pedersen

Charlotte var med i den första gruppen av Snowminds skidlärare och har sedan dess med stor expertis, passion och kärlek väglett hundratals av våra skidlärare till deras upplevelse.

Anne Sophie Bossen

För “Bossen” gick drömmen i uppfyllelse då hon blev skidlärare 2013. Med en stor kärlek för arbetet som skidlärare och ett fantastiskt humör är hon ett "must have" i teamet och för våra nya instruktörer.

Jacob Skytte

Jacob startade hos oss 2013 och efter säsonger i Österrike, afrika och Japan har han undervisat på 3 kontinenter inom ett år. Är det något som är säkert så är det att Jacob ÄLSKAR sitt jobb och livet i bergen.

Karoline Sehested Sie

Med en säsong i Österrike 15/16 och i Afrika och en kommande säsong i Kanada, väntar det stora skidäventyret för Karoline som blev praktikant på kontoret i april 2016.

Maria Opstrup Matthiesen

Vintersäsongen 15/16 var Maria i Mayrhofen och blev efter det anställd på kontoret . Som halv-tysk har hon inte bara en fördel i bergen utan disciplin, språkkunskaper och ett hjärta som en äkta Snowmind!

Christoffer Vorre

Christoffer skapade Snowminds 2012 tillsammans med Ottar efter bl.a. 4 säsonger i Österrike som skidlärare. Han har en master i Internationell ekonomi vilket han kombinerat med en djup passion för skidåkning och människor. En oerhört dedikerad Snowminder.

Line Nørfjand Holm

Line var med i snowminds första grupp som reste 2012/2013. Hon har sedan dess inte kunnat släppa skidatmosfären helt och har därför startat på snowminds som praktikant. Hon brinner för att dela sina kunskaper och goda erfarenheter till alla våra nya skid- snowboardinstruktörer

Ottar Í Hjøllum

Vår färöiska twist och stiftare , Ottar, har som Christoffer en internationell ekonomi utbildning bakom sig vilket han använder till att skapa och dela nya upplevelser för våra skidlärare i hela världen.
”För mig är ett liv fullt med skidåkning, glada kunder, apres-ski och internationella kollegor det perfekta livet. Det är min passion, att ge vidare dessa fantastiska upplevelser till andra människor.”

Wanna join Team Snowminds? Skicka oss en email på [email protected]

Nästa äventyr?

BLI SKIDLÄRARE I New Zealand

Läs mer