7 veckors dualutbildning

Ta chansen och lev drömmen som skid- och snowboardinstruktör i Kanada

Drömmen

Vi lovar dig att den här 7 veckors skid- och snowboard kursen kommer att ge dig ditt livs säsong i Kanada! Förbered dig själv för en säsong som kommer att utveckla dig och din åkning och ge dig oförglömliga minnen att ta med hem. Oavsett om du är en nybörjare eller avancerad åkare så kommer du under 7 veckor få hjälp av vår personal att ta dig till nästa nivå, samtidigt som du får de bästa förberedelserna för att klara av level 1 examen.

Kursen och utbildningen

Om du vill göra det absolut bästa utav ditt sabbatsår samt utveckla din skid- och snowboardåkning samtidigt, så är vår 7-veckorskurs i Kanada perfekt för dig. Kursen är skräddarsydd för nybörjare till avancerade åkare så att alla ska kunna delta. Kursen kommer att hållas 5 dagar i veckan på några av de finaste backarna i Kanada. Våra tränare kommer att hjälpa dig att ta din åkning till nästa nivå med fokus på carving, puckelpist, park och offpist!

 

Som med alla Snowminds kurser så har vi fullt fokus på trygghet, sammanhållning och upplevelser för livet. Därför inkluderar paketet naturligtvis allt som krävs för att få den perfekta starten som skid- och snowboardinstruktör. Du kommer att bli inbjuden till vårat Kick-off event som kommer att äga rum i oktober, du kommer att få förberedelsematerial, transport till Kanada, 7 veckors förberedelse- och instruktörsutbildningskurs och sist men inte minst en avslutningsfest när du har klarat kursen.

 

Naturligtvis ger vi dig också en unik jobbgaranti med anställning hos en av våra parter skidskolor i Kanada, så att du kan få en drömsäsong som skid- och snowboardinstruktör.

Snowminds levererar! Fantastisk upplevelse, de tar hand om allt inför, under och efter kursen och tar hand om alla arrangemang vad gäller rekrytering. Du kan alltid räkna med dem!

- Martin, Snowminds instruktör

Varför Snowminds?

 

Alla vi som jobbar på Snowminds har tidigare varit skidlärare eller gjort säsong, därför vet vi vilken häftig och givande upplevelse det är. Men vi vet också hur svårt det kan vara med allt det praktiska – det är där vi kommer in i bilden! Vi tar om hand om allt så det enda du behöver göra är att packa väskan och förbereda dig för ett äventyr. Vad som ingår i detta kurspaket:

 

 • En vintersäsong som skid- och snowboardlärare med JOBBGARANTI
 • Hjälp med visumansökan
 • Ett passionerat team som stöttar dig hela vägen
 • Transport från flygplatsen till destinationen
 • Flygbiljetter till och från Kanada
 • Sommar reunionparty
 • 7 veckors level 1 All-Mountain dual instruktörskurs i november och december 2019
 • Tryggheten att resa med ett svenskt team
 • Arrangerat boende, liftkort och uniform för säsongen
 • En stark sammanhållning med andra Snowminders
 • 7 veckor på 3* hotell med ½ pension (eftersom vi äter lunch i backen är detta inte inkluderat)

 

Vad är inte inkluderat?

 • Kostnader för visumansökan
 • Utrustning för säsongen (lavinutrustning, turskidor etc.)
 • Extra bagage utöver de 2 väskor som är inkluderade i dina flygbiljetter
 • Fickpengar eller annat som inte nämnts ovan

Vem kan ansöka till att bli instruktör?

Vi på Snowminds är stolta över att kunna erbjuda dig som har rätt inställning och attityd till att vara en del av vårt team av skid- och snowboardinstruktörer. Vi är kända hos våra skidskolepartners att utbilda duktiga, energiska och motiverade instruktörer. Därför är våra kurser skräddarsydda för att du ska få den bästa träningen för just din nivå. Vi garanterar att oavsett din nuvarande nivå så kommer vi att hjälpa dig att uppnå din dröm om att göra en vintersäsong som instruktör! Det viktigaste av allt är att du har rätt inställning, en positiv attityd och redo att jobba hård för att bli en del av Snowminds teamet.

 

Grundläggande förväntar vi oss att du:

 

 • Kan åka säkert på det mesta av berget
 • Kan arbeta med både vuxna och barn
 • Behärskar engelska på samtalsnivå
 • Tycker det är kul att undervisa och utmanas
 • Är social, utåtriktad, motiverad och ansvarstagande
 • Är minst 18 år

 

Efter att du skickat in din ansökan ringer vi upp dig så snart som möjligt för att få en bättre bild av vem du är som person. Under samtalet har du också möjlighet att ställa frågor. Sedan återkommer vi så snart som möjligt med svar om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team.

 

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt upp, vi använder därför en “först till kvarn” princip. Ju tidigare du söker desto större är chansen att du får en plats. Sök här.

DE VIKTIGASTE DETALJERNA

JOBBGARANTI

Villkoret för att jobbgarantin ska gälla är att du klarar den avslutande examinationen på din utbildning. Över 90% av våra elever klarar examinationen och är direkt redo för att börja arbeta. Om du mot förmodan inte skulle klara den så gör vi allt vi kan för att du ska få börja arbeta som instruktör och göra om examineringen senare under i januari eller mars. Med sex års erfarenhet är vi stolta över att 100% av våra instruktörer har fått jobb efter avslutat utbildning.

BOENDE

Under utbildningen

Boendet under kursen är inkluderat i priset. För att kunna prestera på topp krävs sömn och bra mat, därför bor alla deltagare på ett 3 * hotell med halvpension.

 

Under säsongen

Snowminds garanterar ett boende för dig under säsongen, men hyran är inte inkluderad i priset. Hyran varierar beroende på destination och arbetsgivare.

UTBILDNINGEN

Vår 7 veckors all-mountain kurs erbjuder övergripande träning som gör att du kommer utveckla din åkning på sätt du inte trodde var möjligt. Utbildningen lägger en bra grund och du kommer förfina fin teknik, lära dig mer om utrustningen och tack vare lavinkursdelen bli mer kunnig och medveten om risker som är associerade med åkning i bergen.

 

Du kommer få 5 dagars träning per vecka och alla delar av berget kommer att täckas av: pisten, parken, pudret. Varje år ser vi våra instruktörers teknik förbättras snabbt tack vare all personlig feedback. Målet är att du ska bli en kompetent åkare, förberedd för en vinter i skidbacken. Lägret avslutas med examinering för Level 1 innan du är redo att ta dig an din första säsong som skidlärare i Kanada.

LÖN

En genomsnittlig lön för en ny instruktör i Kanada är ungefär 12-15 CAD per timme. Det finns också ofta möjlighet för bonusar, så som en privatlektion eller liknande. Jobbet som instruktör kommer inte att göra dig rik på pengar, men däremot rik på häftiga upplevelser. Vi rekommenderar att ta med sig fickpengar för att du ska kunna njuta fullt ut av din vintersäsong. 

TRANSPORT

Transport till/ från Kanada

Dina flygbiljetter till och från Kanada är inkluderat i priset. Eftersom vi vill ge dig så mycket flexibilitet som möjligt så är transporten till flygplatsen efter säsongen inte inkluderad. Detta ger dig möjligheten att resa runt efteråt. Många av våra tidigare instruktörer åkte för att uppleva Kanadas natur, Vancouver eller tog en längre resa runt omkring i Nord-Amerika efter säsongen var avslutad. Vi har mycket erfarenhet när det kommer till att planera resor efter säsongen, så om det är något du är intresserad av så kan vi såklart diskutera det med dig. Om du vill resa hem från ett annat land, så hjälper vi självklart till med det.

 

Transport till skidskolan 

Efter att din kurs och utbildning är avslutat och avklarad, så ordnar vi transport till din skidskola. Dagen för ankomst är väldigt spännande då det är då du får träffa din nya chef för första gången och du får göra dig hemmastadd där du kommer att bo resten av säsongen. Vi har kurser på många olika destinationer, så om du har tur kan du ha kursen på samma destination som du ska arbeta på resten av säsongen.

Pris

Course Icon 7 veckors dualutbildning

Course Icon Nästa ansöknings deadline 18 mars

Course Icon Innan vi kallar in dig till en intervju kommer vi be om en deposition på 950 kr för att kunna reservera din plats medans du går igenom rekryteringsförloppet.

Ansök

Frågor? Ring oss på +46 40 606 08 72

Nästa online infomöte den 17 april

Information om säsongen och få svar på alla dina frågor om Snowminds

Anmäl