Bli skidinstruktör i Panorama

En välbevarad hemlighet

Bli skidinstruktör i Panorama

 

Skidorten Panorama är belägen Purcell delen av de kanadensiska Klippiga Bergen, cirka 3,5 timmars biltur från Calgary. Trots att det är av de större skidorterna i British Columbia så har Panorama förblivit en välbevarad hemlighet. Med en stor andel säsongare, mycket bra åkning och andra aktiviteter kan man dock vara säker på att aldrig bli uttråkad! Byn bjuder på en autentisk kanadensisk och lugn atmosfär. Tack vare det stora skidområdet behöver du inte trängas med andra åkare och kan hitta orörd snö hela dagen! Panorama erbjuder dessutom bland den högsta fallhöjden i hela Kanada och det mesta av åkningen ligger under trädgränsen. Det ger möjligheter för långa skogsåk med garanti för mjölksyra…

Skidskolan

 

Panorama strävar efter att erbjuda en av de bästa arbetsmiljöerna i Kanada och berget har tidigare vunnit priser för att vara den bästa arbetsgivaren inom turism i British Columbia. På skidskolan jobbar du tillsammans med er erfarna instruktörer som kan hjälpa dig både med din egen åkning och din utveckling som undervisare. Med den varierade terrängen som erbjuds i Panorama har du med andra ord stora chanser att utvecklas hela säsongen – både i och utanför pisten!

Livet som skidinstruktör i Panorama

 

Trots Panoramas lite lugnare karaktär så behöver man aldrig vara orolig över att få tråkigt. Här bor och jobbar en stor andel säsongare. Det finns flera barer och restauranger där man kan slå sig ned efter en lång dag på skidor och snowboard. Ett annat alternativ är att ta ett bad i någon av de varma källor som finns i området. På lediga dagar kan man ta sig till några av de andra skidorterna som ligger i närheten, Banff är till exempel beläget ett par timmar bort.

Fakta

  • Lokaliserad i Purcelldelen av Klippiga bergen
  • Fallhöjdsmeter 1225 meter
  • Högsta topp 2375 meter
  • Cirka 1200 hektar terräng på området
  • Genomsnittligt snöfall per år: 5 meter
  • Antal liftar: 10
  • Antal backar: 120
  • Snöläggning i 40% av pisterna

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig