Revelstoke Freeride och Heli-ski Event

Mer terräng. Mer snö. Mer äventyr.

Revelstoke is the heli-skiing capital of the world
– The New York Times

 

Namnet säger allt… Revel (Ett verb: betyder, “to take great pleasure”) + Stoke (ett verb: betyder, “to feel real excitement”) = Revelstoke.

Under många år har helikoptrar och cat-åkare från världens alla hörn åka till Revelstoke, BC, på grund av deras perfekta puder, varierade terräng och härliga bergs-community.

Snowminds erbjuder nu en once-in-a-lifetime möjlighet att besöka Revelstoke. Finns det något bättre ställe att krydda till säsongen som skid- eller snowboardinstruktör i Kanada, än en resa till ett av de bästa skidområdena i Nordamerika tillsammans med dina Snowminds vänner?

"Det var en sjuk rush av adrenalin. Vanlig skidåkning kommer aldrig mer vara detsamma!"

- Martin, Snowminds instruktör

Dan Stewart, @danielstewart_photo, Daniel Stewart Photography

Snowminds Revelstoke Event

 

Snowminds Revelstoke event ger dig möjligheten att uppleva vad freeriding handlar om. Gör dig redo att förbättra din teknik och åka genom oändliga mängder orört puder. Du kommer att åka tillsammans med en grupp likasinnade människor som, precis som du, vill hitta sin egna linje utanför backarna.

När du ankommer i Revelstoke kommer du att bo på The Sandman Hotel, som med bland annat sina spa faciliteter är det perfeka stället efter en lång dag i backen. Första kvällen kommer det att vara en välkomstmiddag med alla som ska delta i eventet.

Du kommer att få två dagars Freeride träning, men den första dagen som fokuserar på att förbereda sig inför heli-turen och den andra med fokus på att förbättra din freeride åkning. Revelstoke erbjuder många olika upplevelser i backen, den längsta backen är ‘The Last Spike’, som  är 15.2 km lång. Bara 12% av terrängen är för nybörjare, med resterande 43% för medelåkare och 45% för avancerade åkare.

Höjdpunkten på campen är en hel dag i helikoptern på heli skiing i Selkirk bergen. En dag du sent kommer glömma och som definitivt kommer att vara en av höjdpunkterna på din säsong.

Selkirk Tangiers Heliskiing

Dan Stewart, @danielstewart_photo, Daniel Stewart Photography

Reseprogram och priser

 

Vi tar hand om alla praktiska saker under eventet, så att du kan njuta av resan. Bara ta med din inre freerider och ett gott humör för att njuta av eventet tillsammans med dina nya och gamla Snowminds vänner.

 

Reseperioder:

 • 15:e -19:e mars 2021  (5 dagar)
 • 22:a – 26:e mars 2021 (5 dagar – ideell för 11-veckors kursdeltagare)

 

Vad är inkluderat:

 • 4 dagar på the Sandman Hotel Revelstoke
 • 2 dagars freeride träning med Revelstokes freeride instruktörer
 • 2 dagars liftkort till Revelstoke Mountain Resort
 • 1 dags heli-skiing med 5 lyft, mat och skiduthyrning (valfritt)
 • Välkomstmiddag och hejdå-party med alla Snowminders
 • En Snowminds Team Leader under hela vistelsen

 

Pris:

 • 13 995 SEK inklusive en hel dags heli-skiing.
 • 4895 SEK exklusive 1-dags heli-skiing

 

Följande är INTE inkluderat:

 • Transport till och från Revelstoke
 • Mat förutom det som nämns ovan
 • Allt annat som inte nämns under “vad är inkluderat”
Selkirk Tangiers Heliskiing

Doug Marshall, @dmelphotogrande

Heliskiing med Selkirk Tangiers 

 

Tänk stort. Nej, större. Till och med större än så.  Det finns en halvmiljon hektar terräng, och inte ens Selkirk Tangiers har åkt igenom allt. Efter flera resor till Kanada, så vet vi vad alla freeride åkare drömmer om…

Vi erbjuder stolt vår heli-skiing tillsammans med Selkirk Tangiers, som kommer att välja de bästa möjliga backarna med väder, lavinfara och din upplevelse i åtanke.

Heli-skiing är inte inkluderat i programmet för de som gör säsong i Revelstoke, men är en extra möjlighet för alla Snowminders som är intresserade.

 

Dagen med Selkirk Tangiers inkluderar:

 • 5 åk
 • Buffé frukost, bergslunch och aprés snacks
 • High-performance puder skidor eller snowboard uthyrning
 • Barryvox Pulse transceiver och annan säkerhetsutrustning
 • Backcountry säkerhetsgenomgång
 • ACMG / IFMGA guiding service

 

Fulla programmet kan du se i FAQen.

Dan Stewart, @danielstewart_photo

FAQ

Vi har gått all-in för att arrangera den perfekta resan och upplevelsen i Revelstoke.

Nedan har vi samlat några av våra mest ställda frågor. Om du har en fråga som inte är med nedan så är du välkommen att ringa oss på Snowminds kontoret.

Vad är programmet för Heli-skiing?

Sedan 2007, har Revelstoke erbjudit den mest vertikala terrängen i Nordamerika på 1713m av terräng med liftåtgång, 3121 hektar med 4 ”bowls”. Heli-skiing görs i ett högt tempo, vilket gör det möjligt för avancerade skid- och snowboardåkare att maximera sin upplevelse och få en storslagen dag i snön.

Heli-skiing programmet använder Bell 205-helikoptern, som kan rymma upp till 10 gäster plus 2 guider. En helikopter tar bara hand om två grupper i det här paketet, vilket betyder mindre väntetid och mer åkning!

En typisk dag med Selkirk Tangiers kan se ut som följande:

07:30:

Registrera dig i deras shop: Om du ska hyra utrustning ska du ta med dina pjäxor/boots för att justera bindningar. Om du har checkat in kvällen innan kan du njuta av frukosten.

07:30 – 8:15: Frukostbuffé på hotellet.

8:15:

Gäster som är intresserade av att hyra lavin-airbag-ryggsäckar kan mötas i shoppen för att få en ryggsäck. Ett formulär ska fyllas i och personalen kommer att guida dig igenom det du behöver veta för att ha med en sådan ryggsäck.

8:30:

Guiden möter dig i shoppen och ger dig en transceiver. Var redo att gå ut med pjäxor/ boots på.

8:45 – 10:00

Din guide kommer ta dig igenom en säkerhetspresentation för backcountry backcountry, innan du möter helikoptern för att orientera dig.

När träningen är avslutat, kommer din grupp att gå direkt till helikoptern, eller så kommer du att bli skjutsad till ett område för hämtning.

10:00 – 10:15

Heli-lift till ditt första åk.

15:00 – 16:00

Åka tillbaka till hotellet för afterski-snacks.

Hur fungerar det med freeskiing?

Freeskiing i Revelstoke

Då vi kommer att vara i Revelstoke 4 dagar, har vi två dagars freeride (liftkort inkluderat), där du kan göra vad du vill.

Orsaken att vi har den här upplevelsen, är givetvis för att uppleva Revelstoke. För att vi vet hur kul våra instruktörer har när vi möts och pratar om deras säsongserfarenheter.

Revelstoke erbjuder många bra pister och upplevelser, även utan heli-skiing.

Hur bor man?

Vi bor på Sandman Hotel Revelstoke, som ligger bara en bustur från bergskedjorna Monashee och Selkirk.

Hotellet erbjuder också sköna sängar, inomhus pool och jacuzzi  som är perfekt efter en lång dag med freeride åkning.

Adress:

Sandman Hotel Revelstoke 1901 Laforme Blvd, Revelstoke, BC V0E 2S0, Canada

Vilka är Selkirk Tangiers?

Selkirk Tangiers är ett fantastisk team av erfarna skidåkare, som många har arbetat där i mer än 10 år. Det har en vänlig arbetsmiljö där de vill bidra till oförglömliga upplevelser för alla gäster.  Du kommer att ha en eller två guider som följer dig igenom hela upplevelsen. Din guide kommer att ta dig igenom en säkerhetsundervisning innan du möter helikoptern, som informerar dig om fordonet.

När träningen är avslutad kommer din grupp antingen gå direkt till helikoptern eller få skjuts till ett område för avhämtning.

Ska jag ta med utrustning?

Vi rekommenderar att du tar med dig all din skid- och offpistutristning till dagarna i Revelstoke.

Under hele-dagen kommer du att få möjlighet att hyra puderskidor/ snowboard. Det är nödvändigt för dig att vara en Snowminds-instruktör att delta i heli-skiing eventet. Detta betyder att du har haft mycket erfarenhet innan du deltar i arrangemanget.  Det är inget kvalifikationskrav, Selkirk Tangiers kommer att anpassa skidåkningen till de som deltar.

Pris

Course Icon Revelstoke Heli Event

Course Icon 13 995 SEK (4895 SEK utan heli-skiing)

Course Icon Revelstoke, Kanada

Course Icon 15:e - 19:e mars eller 22:a - 26:e mars 2021

Kontakta oss för anmälan

Frågor? Ring oss på 040 606 08 72

ANMÄL DIG TILL VÅRA INFOMÖTEN

Bli inspirerad till en vinter i snön!

Anmäl