Bli instruktör i Sun Peaks

Kvalitet och charm

Destinationen

Bli skid- eller snowboardinstruktör i Sun Peaks och upptäck ett oändligt skiduniversum i Kanadas. Sun Peaks har allt, och det närmaste du kommer en annan människa är i stolliften på väg mot en av de många backarna i Kanadas näst största skidområde.

Sun Peaks är snösportens svar på Askungen. Få människor vet att Sun Peaks är ett fantastiskt skidområde, men när du väl har satt din fot här kommer du aldrig att glömma det. När du åker till Sun Peaks Resort för att bli instruktör får du mycket skidåkning för pengarna. Det är Kanadas näst största skidområde, och det finns gott om skidterräng när du åker till områdets tre berg. Anläggningen har fått många utmärkelser, bland annat har Sun Peaks tilldelats titeln #2 Best Overall Resort tre gånger under de senaste fyra säsongerna. Det bästa av allt är att Sun Peaks, trots skidområdets kaliber och dess många utmärkelser, inte alls är överfullt av skidåkare. Faktum är att det sällan är kö till liftarna och även under högsäsong är liftköerna exceptionellt korta, vilket innebär att du utan ansträngning kan börja köra på områdets 135 markerade nedfarter.

 

När du åker till Sun Peaks är det lätt att bli förälskad i bergen, och det är förståeligt. Det finns trots allt mycket att göra där uppe. Du kan bland annat åka snöskoter, glida ner för berget i en gigantisk gummiring eller behålla skidorna på och susa ner mellan träden, och på en bra dag kan du hamra genom pudersnö. Om du behöver en drink eller en bit mat i centrum är det också lätt att lösa, eftersom du kan åka skidor genom staden, som är ski-in/ski-out. På helger och helgdagar kan du till och med välja att behålla skidorna på och vara på den upplysta pisten fram till kl. 19.00. Så tro inte att du kommer att ha tråkigt när du blir skidlärare i Sun Peaks.

 

 

Skidskolan

 

Skidskolan i Sun Peaks har ungefär 150 skidlärare. Den går under namnet “Sun Peaks Sports School” och erbjuder inte bara skidlektioner men också längdskidåkning, park och snowboard. Att vara en del av communityn har sina fördelar, som instruktör får du bra rabatter i hela byn. De anställda är faktiskt så väl omhändertagna att destinationen har vunnit priset “Employees First”. Sådana kvaliteter är en av anledningarna till att Sun Peaks är det skidområde där vi förlägger vår 3 veckors utbildning i början av säsongen, våran 12 veckors skid– eller snowboardutbildning och dessutom våran populära offpistutbildning.

Livet som instruktör

På Sun Peaks får du fördelarna med ett skidområde i världsklass och charmen av en mer traditionell kanadensisk skidort. Byn är ski-in-ski-out, man kan ta skidorna genom byn, vilket gör det lätt när du till exempel vill ha en bit at äta mitt i skiddagen. När du inte åker skidor eller snowboard så erbjuder Sun Peaks också en massa andra aktiviteter: skridskor, fat biking, skibiking nedför pisten, skoterturer och så vidare.

Fakta

 • Andra största skidort i Kanada
 • Över 2000 soltimmar per år
 • Skidåkning från 2080m till 1255m
 • 12 liftar
 • Längsta backe: 8km
 • 3 berg med 4270 hektar åkbar terräng
 • Över 37km preparerad längdskidåkning
 • 1 Snow Park
 • Säsongen sträcker sig från november till mitten av april
 • Skidskola i världsklass
 • 6m årligt snöfall

Begränsad antal visum till Kanada! 🇨🇦

Gör din dröm till verklighet!

ANSÖK NU