Bli skidinstruktör i Spanien

Åk skidor i det spanska paradiset och njut av solen varje dag

BLI SKIDINSTRUKTÖR I SPANIEN

Spanien har i många år lockat turister med deras varma klimat, fantastiska stränder, goda viner, tapas, historisk arkitektur och vänliga människor. Det brukar sägas att spanjorerna vet hur man lever bäst, och det betyder självklart också att de älskar att åka skidor! Våran spanska destination Sierra Nevada ligger i södra Spanien och resortet är därmed det sydligaste och mest solrika skidområdet i Europa och nu har du möjligheten att bli skidinstruktör i Spanien!

Sierra Nevada är ett populärt resort som har fler än 1.000.000 besökare varje år. De många skidgäster som kommer tillför mycket liv och rörelse i byn. Resortet ligger bara 32 km från centrum av Granada, en charmig by som är känd för sin flamencomusik.

 

Spanien

SKIDÅKNINGEN I SIERRA NEVADA

Sierra Nevada bjuder på över 100 km pist och många olika aktiviteter för alla åldrar och nivåer. Resortet är välbesökt av spanjorer från hela landet, vilket skapar en autentisk spansk upplevelse på pisterna och i byn.

Den högsta bergstoppen i Sierra Nevada är Mulhacén på 3481 m. Med så mycket snö som de får så går det att åka över hela berget då alla pisterna ligger över trädlinjen. Skidsäsongen varar normalt från slutet på november till början på maj. I Spanien skiner solen och har relativt varma temperaturer även på vintern, så du kan förvänta dig mycket “blue bird” dagar och behaglig temperatur i backen. Du kan till och med åka skidor på förmiddagen och sen hinna till stranden samma dag! Är det du som kommer stå på toppen av Sierra Nevada i solskenet med utsikt över Medelhavet, Gibraltar och Marocko?

Livet som skidinstruktör i Spanien

Vi upplever gång på gång att en säsong som skidinstruktör är mycket mer än bara skidåkning. Man upplever också en unik gemenskap med ens kollegor som alla delar samma passion som dig – skidåkningen.

I Spanien kommer du att jobba på en av våra partnerskidskolor. Jobbet kommer ge dig insikt i den spanska kulturen samtidigt som du utvecklar dig personligt och givetvis även som instruktör. På en vanlig dag kommer du normalt att jobba från förmiddagen till tidig eftermiddag. Därefter har man möjlighet att åka skidor med sina vänner och kollegor, eller varför inte åka till stranden? Man kommer att undervisa både lokala och internationella gäster i alla åldersgrupper och olika nivåer. Största delen av undervisningen kommer att vara på spanska, så du bör vara redo att lära dig det spanska språket! Området har även engelsktalande gäster, så du kommer helt säkert att undervisa på engelska också.

När ud inte arbetar har du möjlighet att göra många andra aktiviteter. Hänga med kollegor från skidskolan och andra snowminders, spela fotboll, äta tapas, åka till stranden eller besöka Granada. Det är en livsstil som de flesta bara kan drömma om!

Delta på 1, 2 eller 3 veckors skidcamp i mars⛷️

Gör din dröm till verklighet!

ANSÖK NU