Nya Zeeland

Gör sommaren till ditt livs vinter med våran level 1+2 skidinstruktörskurs

En sommar i Nya Zeeland

Drömmer du om att bli skidinstruktör i Nya Zeeland? Vill du byta ut sommaren på stränder mot snö och bergiga landskap? Då har du kommit rätt. 

Vi är så stolta över att vi har fått möjligheten att presentera dig denna unika möjlighet: En sommar med 10 veckor med utbildning till skidinstruktör i Queenstown, Nya Zeeland! Nu kan du ta din level 1 och 2 skidinstruktörsutbildning “down under” med Snowminds, bo i Queenstown och få en säsong i The Remarkables, som är en av södra halvklotets absolut bästa skidområden. Den enda nackdelen är att vi bara har plats för 8 instruktörer, så skynda dig!

 

 

10 veckor i “skidhimlen”

Från början av juni och 10 veckor framåt kommer du att få utbildning från Nya Zeelands bästa instruktörer, din level 1 utbildning, arbete på The Remarkables skidskola och slutligen möjligheten att ta din level 2-utbildning.

Allt börjar på allvar i början av juni efter din ankomst i Queenstown, Nya Zeeland där du tillsammans med resten av gruppen har din första träningsdag. De kommande 10 dagarna kommer du att träna med en av instruktörerna, för att förbereda din skidlärarutbildning genom Nya Zeelands skidinstruktörsförbund (NZSIA level 1). 

Våra skickliga tränare börjar från början med de grundläggande teknikerna och bygger upp på den och din skidnivå så att du kan klara av din level 1-examen. När du är en level 1-instruktör går du igenom en grundlig introduktion till skidskolan och arbetet, där du tillsammans med erfarna instruktörer från skidskolan kommer att uppleva vad det innebär att arbeta som professionell skidlärare och lära ut till dina egna elever. Processen slutar runt den 1:a juli, där du kan förvänta dig att få din första arbetsdag på skidskolan som skidlärare.

De kommande veckorna kommer det att finnas gott om arbete, därefter i slutet av juli igen är det dags att arbeta på din egen skidutveckling med skidskolans kompetenta tränare. Sedan kommer du att ha 12 träningsdagar med möjligheten att arbeta tillfälligt, gå på vackra dagsturer eller njuta av The Remarkables grymma puder. Om allting går smidigt och du är på rätt nivå, kan du göra NZSIA level 2 utbildning i början av augusti och få både din level 1 och 2 under sommaren, vilket vi definitivt kan rekommendera!

Din säsong och utbildning kommer sedan att öppna dörrarna för att ta en annan säsong med Snowminds i t.ex. Österrike eller Kanada, där vi ger dig en arbetsgaranti eller för att slutföra ditt besök i Nya Zeeland om du vill – möjligheterna är många och upp till dig!

 

Livet som skidinstruktör

Som certifierad skidinstruktör i Nya Zeeland kan du se fram emot en säsong i ett land som anses erbjuda den finaste skidåkningen på södra halvklotet. Nya Zeelands folk älskar skidåkning, och i synnerhet Queenstown-området, det anses vara världens absoluta äventyrsstad. Queenstown lockar bland annat till sig några av världens bästa instruktörer, freestyle- och freeriders varje år. Det betyder att du kommer lära dig av de absolut bästa inom branschen!

Under säsongen kommer du att bo med de andra kursdeltagarna i berömda Queenstown på Absoloot HostelQueenstown erbjuder också på läckra restauranger, barer och shopping. Efter säsongen, som vanligtvis sträcker sig från mitten av juni till slutet av september, har du möjlighet att resa runt Nya Zeeland eller åka till Australien med dina nya vänner. Din träning slutar officiellt i början av augusti, varefter det finns möjlighet att stanna eller resa vidare.

 

Vad är inkluderat i resan?

Vi har skapat en helhetsupplevelse där du inte bara får din  skidinstruktörsutbildning och jobb som instruktör på skidskolan i The Remarkables, men får också möjlighet att uppleva andra delar av Nya Zeeland, som det vackra landskapet och den unika kulturen. Samtidigt har du, efter din visit i skidområdet, möjlighet att resa runt på egen hand, antingen med dina Snowminds kompisar eller andra som du träffat under din tid i Nya Zeeland. Det finns också möjligheten att vi planerar vandringsturer, skydive och annat. Möjligheterna är oändliga!

Följande är inkluderat i resan:

 • 10 veckors skidlärarutbildning kombinerad med arbete som skidlärare på The Remarkables, Nya Zeeland
 • 10 veckors boende i Queenstown (5:e juni – 16:e augusti 2020)
 • Säsongsliftkort till The Remarkables, Coronet Peak och Mount Hutt
 • 12 dagars level 1 NZSKI träning
 • 12 dagars level 2 NZSKI träning
 • 5 dagars NZSIA level 1 skidinstruktörsutbildning inklusive medlemskap av NZSIA och kursmaterial
 • 3 veckors garanterat arbete i juli efter din avklarade level 1 examen
 • Hjälp med visumansökan till Nya Zeeland, och andra praktiska formaliteter
 • Jobbgaranti för en andra säsong  med Snowminds i Kanada eller Japan
 • Busskort till skidbussen hela säsongen
 • Skidskoleorientering med fokus på att förbereda dig inför livet som instruktör
 • Optimal förberedelse med stöd, råd, tips och tricks för t.ex. packning, försäkring etc. före, under och efter resan.

 

Följande ingår INTE i ovanstående:

 

 • Transport t/r till Queenstown, Nya Zeeland*
 • NZSIA level 2 examen
 • Avbeställningsförsäkring, reseförsäkring och visumkostnader
 • Mat, personlig ekonomi och andra saker som inte nämns ovan

 

Med ovanstående tar vi hand om alla praktiska funktioner och samarbetar med våra partners i Nya Zeeland. Du kommer alltid att vara omringad av våra samarbetspartners och på så vis ser vi till att du upplever exakt den trygghet och säkerhet vi är kända för!

 

*Vi hjälper gärna med erbjudanden för flygbiljetter, eventuellt med rundresa, och transfer till flygplatsen om så önskas.

Reseprogram

Vi gör en stor insats för att skapa både sinnesro, gemenskap och erfarenheter för livet på våra resor, vilket i våra ögon görs bäst när man reser med andra likasinnade människor. 

Reseprogram (observera att datumen är ungefärliga):

 • 5:e juni: Senaste ankomst till Queenstown, Nya Zeeland 
 • 6:e juni: Kursstart och första dagen i snön
 • 7:e-17:e juni: Förberedande träning inför level 1 examen
 • 18:e-22:a juni: NZSIA level 1 skidlärarutbildning
 • 23:e- 28:e juni: Intro till skidskolan och jobbintervju
 • 29:e juni – 18:e juli: Arbete på skidskolan 
 • 19:e juli – 6:e augusti: 12 dagars level 2 träning
 • 7:e – 14:e augusti: level 2 examen (om man vill)
 • 15:e augusti: Sista dagen på boendet, och därmed möjlighet till att förlänga säsongen, åka hem eller resa runt i Nya Zeeland

 

*Reseprogrammet är ungefärligt och kan komma att ändras

Vem kan ansöka?

På Snowminds är vi stolta över att rätta personer blir utvalda till vårt team av skid- och snowboardinstruktörer. Vi är kända bland våra skidskolespartners för att utbilda skickliga, energiska och motiverade skidlärare. Du behöver inte vara expert på att åka skidor och oavsett nivån på våra kurser, så är kursen skräddarsydd så att du får optimala skidträningen före skidprovet, och att du kan förverkliga drömmen om en vinter som skidlärare i Nya Zeeland! Det viktigaste är att du är positiv, glad, äventyrlig och redo att arbeta hårt för att få en upplevelse för livet i Snowminds-teamet.

Grundläggande förväntar vi oss att du:

 • Har åkt skidor i minst 3-4 veckor
 • Är seriös, ansvarsfull och motiverad
 • Gillar att undervisa och bli utmanad
 • Är minst 18 år gammal och har möjlighet att få ett Working Holiday Visa
 • Är utåtriktad, positiv och glad
 • Är bra med både barn, unga och vuxna
 • Behärskar engelska på samtalsnivå

 

När du har lämnat in din ansökan kommer vi att ringa upp dig för en intervju där vi kommer att bedöma hur bra kandidat du är för resan. Samtidigt har du möjligheten att höra mer om erfarenheten som instruktör i Nya Zeeland. Sedan återkommer vi så snart som möjligt med svar om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt upp, vi använder därför en “först till kvarn” princip, där vi har ansökningsdeadline ca. en gång i månaden. Det vill säga ju tidigare du söker desto större är chansen att du får en plats i teamet och jobb på din drömdestination.

Du kan använda ansökningsblanketten, där du även ser pris och datum, här på sidan eller så hittar du vår ansökningsblankett på toppmenyn.

Pris

Course Icon Level 1+2 skidinstruktörskurs i Nya Zeeland

Course Icon Från 87.495 kr.

Course Icon

Course Icon Queenstown, Nya Zeeland

Course Icon Juni - Augusti

Reservera

Frågor? Ring oss på +46 40 606 08 72

ANMÄL DIG TILL VÅRA INFOMÖTEN

Bli inspirerad till en vinter i snön!

Anmäl