FÅ PUDERSNÖ OCH SUSHI PÅ MENYN

Bli skidinstruktör med jobbgaranti och upplev JaPOW!

Välkommen till JaPow!

 

När Japan nämns tänker nog de flesta på myllrande städer, trevliga japaner, gadgets och avancerad elektronik. Men inte hos Snowminds! Vi associerar Japan med världens bästa och djupaste pudersnö, turåkning på vulkaner och fantastisk kvällsåkning.  Allt detta har du nu en unik möjlighet för att uppleva som skidinstruktör i Japan med Snowminds.

 

Som nämnt är Japan perfekt för dig som älskar djupsnö! Flera av våra områden får i genomsnitt 15 meter snö under loppet av en säsong.  Det kommer så mycket snö att snödrivorna på sidan av vägen är högre än bilen. Våra destinationer i Japan ligger i världens mest snörika områden och det sätter ramarna för en av världens bästa arbetsplatser! Japan kommer göra många drömmar sanna och är ett måste för alla skidentusiaster och äventyrare. Välkommen till JaPOW!

 

Träningen

 

Det hela startar i Japan med 3 veckor med Snowminds och det Australienska (APSI), den kanadensiska (CSIA) eller Nya Zeeländska (NZSIA) instruktörsförbundet, där du får din level 1 skidinstruktörsutbildning! Här får du de optimala verktygen för att lära känna alla andra kursdeltagare och samtidigt gå igenom en internationellt igenkänd level 1 instruktörsutbildning. Du kommer under loppet av den första 2,5 veckan bli tränad i din egen skidåkning och din förmåga att lära ut. I slutet av de 3 veckorna kommer du att ha din examen. Efter avklarad kurs börjar arbetet som professionell skidinstruktör, där du tillsammans med de andra Snowmindsinstruktörerna spenderar din vinter att undervisa turister från bland annat Australien, Nya Zeeland, Thailand, Kina, Singapore och Japan.

 

"Att shredda i JaPOW är en overklig känsla. Varje morgon vaknar man och tänker: Det finns inget ställe jag hellre vill vara på idag"

- August, Snowminds Instruktör

 

 

Livet som instruktör

 

Hos Snowminds upplever vi att en säsong som instruktör är mycket mer än bara skidåkning i sig. Givetvis är det unikt att se de enorma mängder nysnö som kommer, men minst lika unikt är det när man möter japanerna på skidskolan, går på karaoke eller får sig sitt dagliga skratt för japanernas galna uppfinningar. Kulturen och människorna är unika, och du kommer aldrig att ha tråkigt i Japan. Du får under din säsong möjlighet att uppleva  stora delar av Japan och inte minst Tokyo, en av världens största städer!

 

 

 

 

Vad är inkluderat?

 

Alla vi som jobbar på Snowminds har tidigare varit skidlärare eller gjort säsong, därför vet vi vilken häftig och givande upplevelse det är. Men vi vet också hur svårt det kan vara med allt det praktiska – det är där vi kommer in i bilden! Vi tar om hand om allt så det enda du behöver göra är att packa väskan och förbereda ditt äventyr.

 

Vad som ingår i detta kurspaket

 • Flyg till och från Japan*
 • 3 veckors skidlärarutbildning i Japan (examinering och kursmaterial)
 • 3 veckors boende med halvpension under utbildningen
 • Hjälp med visumansökan och andra praktikaliteter
 • Transport till din destination efter avslutad utbildning
 • Möjlighet att resa i Japan efter avslutad säsong

 

Vad du alltid får med Snowminds

 • En vintersäsong med JOBBGARANTI
 • Arrangerat boende, liftkort och uniform för hela säsongen
 • Förberedelsematerial
 • Kick-off event innan säsongen
 • Team-events under säsongen
 • Reunion party
 • Tryggheten av att resa med ett svenskt team
 • En unik gemenskap med vänner för livet

 

Vad är inte inkluderat?

 • Avboknings- och reseförsäkring
 • Utrustning för säsongen (lavinutrustning, turskidor etc.)
 • Extra bagage utöver de 2 väskor som är inkluderade i dina flygbiljetter
 • Utgifter för boende, liftkort och uniform efter kursen (detta varierar från arbetsgivare till arbetsgivare)
 • Kostnader för visumansökan
 • Resor efter avslutad säsong (gäller också transport till flygplatsen)
 • Fickpengar eller annat som inte nämnts ovan

 

 

*OBS: Priset inkluderar tur- och returflyg från din större flygplats hemma (t.ex Göteborg Landvetter eller Stockholm Arlanda). Priset av din flygbiljett kan variera beroende på din exakta plats och destination. Självklart så meddelar vi dig om eventuella prisskillnader INNAN den slutgiltiga betalningen krävs.

 

 

 

Vem kan ansöka?

 

För oss på Snowminds är det viktigt att det är rätt personer som reser med oss och blir en del av teamet. Vi söker dig som är motiverad, utåtriktad och brinner för skidåkning. Vi är kända bland våra skidskolepartners för att utbilda skickliga, energiska och motiverade skidlärare.  Du behöver inte vara expert på att åka skidor och oavsett nivån på våra kurser, är kursen skräddarsydd så att du får optimala skidträningen före skidprovet, och att du kan förverkliga drömmen om en vinter som skidlärare i Japan! Det viktigaste är att du är positiv, glad, äventyrlig och redo att arbeta hårt för att få en upplevelse för livet i Snowminds-laget.

Grundläggande förväntar vi oss att du:

 • Har åkt skidor i minst 3-4 veckor
 • Är seriös, ansvarsfull och motiverad
 • Gillar att undervisa och bli utmanad
 • Är minst 18 år gammal
 • Är utåtriktad, positiv och glad
 • Är bra med både barn, unga och vuxna
 • Behärskar engelska på samtalsnivå

 

När du har lämnat in din ansökan kommer vi att ringa upp dig för en intervju där vi kommer att bedöma hur bra kandidat du är för resan. Samtidigt har du möjligheten att höra mer om erfarenheten som skidlärare i Japan. Sedan återkommer vi så snart som möjligt med svar om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt upp, vi använder därför en “först till kvarn” princip, där vi har ansökningsdeadline ca. en gång i månaden. Det vill säga ju tidigare du söker desto större är chansen att du får en plats i teamet och jobb på din drömdestination.

 

Du ansöker via vårat ansökningsformulär.

Detaljer om kursen

Jobbgaranti

Snowminds jobbgaranti och hur det fungerar

Jobbgarantin betyder att vi ser till så att du har ett jobb på skidskolan, efter att du har klarat din instruktörsträning och utbildning. Du kommer redan innan du åker att veta vilken destination du kommer att spendera säsongen på. Jobbgarantin beror såklart på din kurs, vilken över 90% av alla våra instruktörer klarar med godkänt resultat. Även om det skulle hända att du inte får din certifiering, så gör vi det bästa vi kan för att du ska få ett jobb. På så sätt kan du njuta av din säsong lika mycket som alla andra, och sedan ha chansen att gå om kursen. Med sex års erfarenhet så kan vi stolt säga att vi alltid har haft möjlighet att hitta ett jobb åt 100% av våra instruktörer efter våran utbildning.

Boende

Boende under utbildningen 

Under tiden du går kursen kommer vi att arrangera boende åt dig tillsammans med alla andra snowminds instruktörer. Du kommer att ha jättebra sammanhållning och gemenskap med dina framtida kollegor.

 

Boende under resten av skidsäsongen 

Vart du än åker, så garanterar snowminds arrangerat boende. Skidskolorna i Japan har oftast boenden till endast instruktörer, men förvänta dig inte ett 5-stjärnigt boende. Boende situationen varierar mellan de olika skidorterna. Vanligast är att man delar boende med några andra instruktörer. Oavsett vart du hamnar, så är vi säkra på att det snabbt kommer att kännas som hemma och dina kollegor kommer kännas som familj.

Lön

En genomsnittlig lön för en ny instruktör i Japan är ungefär 1700 – 2000 JPY per timme. Det finns också ofta möjlighet för bonusar, så som en privatlektion eller liknande. Jobbet som instruktör kommer inte att göra dig rik på pengar, men däremot rik på häftiga upplevelser. Vi rekommenderar att ta med sig fickpengar för att du ska kunna njuta fullt ut av din vintersäsong.

Transport

Transport till/ från Japan

Dina flygbiljetter till och från Japan är inkluderat i priset. Eftersom vi vill ge dig så mycket flexibilitet som möjligt så är transporten till flygplatsen efter säsongen inte inkluderad. Detta ger dig möjligheten att resa runt efteråt. Många av våra tidigare instruktörer åkte för att uppleva Japans natur, Tokyo eller tog en längre resa runt omkring i Asien efter säsongen var avslutad. Vi har mycket erfarenhet när det kommer till att planera resor efter säsongen, så om det är något du är intresserad av så kan vi såklart diskutera det med dig. Om du vill resa hem från ett annat land, så hjälper vi självklart till med det.

 

Transport till skidskolan 

Efter att din kurs och utbildning är avslutat och avklarad, så ordnar vi transport till din skidskola. Dagen för ankomst är väldigt spännande då det är då du får träffa din nya chef för första gången och du får göra dig hemmastadd där du kommer att bo resten av säsongen. Vi har kurser på många olika destinationer, så om du har tur kan du ha kursen på samma destination som du ska arbeta på resten av säsongen.

Pris

Course Icon 3 veckors skidlärarutbildning med jobbgaranti hel säsong

Course Icon 77.995 kr

Course Icon

Course Icon Japan

Course Icon November - April

Course Icon Innan vi kallar in dig till en intervju kommer vi be om en deposition på 950 kr för att kunna reservera din plats medans du går igenom rekryteringsförloppet.

Ansök

Frågor? Ring oss på +46 40 606 08 72

ANMÄL DIG TILL VÅRA INFOMÖTEN

Bli inspirerad till en vinter i snön!

Anmäl