Säsong och 5 veckors skidlärarutbildning i Österrike

Få den bästa starten på säsongen som skidlärare i Österrike

 

Bli skidlärare i Österrike på vår 5-veckors skidinstruktörskurs

 

Vår 5 veckors skidinstruktörskurs i Österrike är den ultimata skidlärarkursen för dig som inte vill kompromissa med din säsong och skidutveckling. Kursen är skräddarsydd för att ge dig den ultimata upplevelsen på skidor med 5 dagars träning i veckan av professionella tränare!

 

Under kursen kommer vi att organisera teambuilding och aktiviteter, inklusive tysk språkträning, för att förbereda dig på bästa möjliga sätt för en säsong som skidlärare på en österrikisk skidskola. Före avresan kommer du att bjudas in till vårt Kick off-evenemang och tilldelas en skidskola, dit du efter kursen kommer att transporteras tillsammans med ett team av andra Snowminders, där ni kan börja säsongen och livet som skidlärare i Österrike tillsammans!

 

Om du har ambitioner att utveckla din skidåkning till nya höjder både på och utanför pisten rekommenderar vi vår 7-veckors skidlärarkurs, där du utöver de första 5 veckornas utbildning får 2 veckors orienterad utbildning för level 2 i mars eller april och därmed blir en certifierad österrikisk skidlärare.

 

Obs. Kolla in våra recensioner på Trustpilot och Facebook för att lära dig mer om Snowminds från våra instruktörer!

 

 

 

Livet som instruktör i Österrike

 

Vi upplever gång på gång att en säsong som skidlärare är mycket mer än bara skidåkning i sig själv. Förutom de läckra nypreparerade backarna och den vackra nyfallna snön upplever du också en unik gemenskap med dina kollegor som alla delar samma passion som du – skidåkning.

 

I Österrike hittar du också de mysigaste bergsbyarna med autentiska restauranger som serverar den bästa wienerschnitzler du någonsin smakat! Förutom maten och kamratskapet får du inte glömma bort Österrike för traditioner som nagel, snaps och afterski, som utan tvekan är den perfekta ramen för att träffa nya vänner från hela världen.

 

 

"Kombinationen av professionalism och samhälle är det som gör Snowminds unikt. Det är svårt att föreställa mig min säsong utan dem."

- Andreas, Snowminds Instruktör

 

Vad är inkluderat?

 

Oavsett vilken kurs du väljer garanterar vi dig “the full Snowminds Experience” på din säsong som skidlärare. Vår erfarna personal, som alla är före detta skidlärare, är med dig från början och är med dig hela vägen under din skidlärarutbildning och under skidsäsongen, när vi säkrar dig en anställning på en österrikisk skidskola. Samtidigt ser vårt mycket professionella team av österrikiska skidlärare till att du får bästa möjliga utbildning inför din skidlärarexamen. En träning som gör, att 100% av våra instruktörer har fått jobb efter deras Snowmindskurs sedan vi började i 2012!

 

Vad som ingår i detta kurspaket:

 • En vintersäsong som skidinstruktör i Österrike med anställning vid en lokal skidskola
 • 5 veckors skidlärarkurs level 1 (Anwärter) med teambuilding och sociala aktiviteter
 • Organiserat säsongsboende på skidskolan under säsongen (egen betalning på skidskolan)
 • Förberedande skidträning ca 5 dagar i veckan med professionella skidtränare av högsta klass
 • Den internationellt erkända 10-dagars österrikiska skidlärarutbildningen “Anwärter” level 1
 • Transport till kursen i Österrike inkl. 2 bagage*
 • Transport från kursen till din skidskola
 • Inbjudan till kick-off-evenemanget i Danmark före avresan eller deltagande online
 • Fysiskt förberedande träningsprogram som kan användas före avresan
 • Förberedelsematerial och tips om packning, försäkringar, visum osv.
 • Salzburger Super Skicard liftkort för säsongen som täcker ca 2 750 km pister**
 • En vintersäsong som skidlärare med anställning vid en lokal skidskola
 • Snowminds team leader under hela kursen
 • Sociala Team Events under kursen och säsongen
 • Inbjudan till Snowminds Reunion Party efter säsongen
 • Pro-deals på Snowminds Store
 • Trygghet hos ett danskt resebolag som är medlem i resegarantifonden
 • Trygg resa med Snowminds Återbetalningsgaranti
 • 24 timmars nödtelefon under hela säsongen
 • En unik gemenskap med vänner för livet

 

Vad är inte inkluderat?

 • Reseaktivitet och hemresa efter skidsäsongen
 • Utgifter för boende efter kursen
 • Avboknings- och reseförsäkring
 • Fickpengar, skidutrustning eller annat som inte nämnts ovan

 

*Busstransport är inkluderad från Köpenhamn till din kursdestination. Många väljer att åka tåg till Köpenhamn för att åka buss med övriga kursdeltagare, om så önskas kan vi hjälpa dig att arrangera resan till Köpenhamn – pris för detta kommuniceras innan bokning. Om du hellre vill boka din egen transport till Österrike får du 1500 SEK i rabatt på det totala kurspriset. Meddela oss hur du vill göra. 

**Vi köper ett Salzburger Super Ski säsongsliftkort i samarbete med din skidskola som en service om du behöver arbeta inom det område det täcker utöver Ski Alpin-området. Om du behöver arbeta utanför Salzburger Super Ski-området eller inom Ski Alpin-området kommer vi istället att köpa ett liftkort för Ski Alpin-området, som inkluderar Kaprun, Zell am See och Saalbach/Leogang. Om du är äldre än eller fyller 25 år samma år som din kurs startar, tillkommer en extra avgift på min. 150 euro för Salzburger Super Ski-liftkortet och min. 100 euro för Ski Alpin-liftkortet. Om du behöver arbeta på en skidskola som inte täcks av Salzburger Super Ski- eller Ski Alpin-liftkortet kan det finnas en självrisk för ett säsongsliftkort till din destination, som du betalar direkt till skidskolan.

 

 

Vem kan ansöka?

 

Vi är kända bland våra skidskolepartners för att utbilda skickliga, energiska och mycket motiverade skidlärare, vilket är anledningen till att vi är stolta över att välja rätt deltagare till våra kurser. Du behöver inte vara en skidexpert, och oavsett din nivå är våra kurser skräddarsydda för att ge dig bästa möjliga skidträning före din skidlärarexamen, så att du kan uppfylla din dröm om en vinter som skidlärare i Österrike!

 

Grundläggande förväntar vi oss att du:

 • Har åkt skidor i minst 3-4 veckor och gärna mer
 • Är tillmötesgående, ansvarsfull och vill bli utmanad.
 • Vill arbeta med barn och ungdomar i synnerhet.
 • Tycker om att undervisa och vill bli utmanad
 • Behärskar tyska och engelska på konversationsnivå eller vill lära sig och utmana sig själv (läs mer om vår tyskakurs här).
 • Är minst 18 år gammal.

 

När du har lämnat in din ansökan kommer vi att ringa upp dig för en intervju där vi kommer att bedöma hur bra kandidat du är för resan. Samtidigt har du möjligheten att höra mer om erfarenheten som skidlärar i Österrike. Sedan återkommer vi så snart som möjligt med svar om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt upp, vi använder därför en “först till kvarn” princip, där vi har ansökningsdeadline ca. en gång i månaden. Det vill säga ju tidigare du söker desto större är chansen att du får en plats i laget och jobb på din drömdestination.

Du kan använda ansökningsblanketten, där du även ser pris och datum, här på sidan eller så hittar du vår ansökningsblankett på toppmenyn.

 

 

De viktigaste detaljerna

JOBB & EKONOMI

Anställning som skidlärare vid en lokal skidskola

En säsong som skidlärare är fortfarande en livslång dröm för de flesta, men nu har du chansen att göra den drömmen till verklighet. På Snowminds har vi många års erfarenhet av att arbeta som skidlärare och genom våra noggrant organiserade kurser och vårt stora nätverk bland världens skidskolor garanterar vi dig ett jobb.

Anställningen är villkorad av att du klarar din utbildning, vilket ca 90 % av våra elever gör. Om du inte blir godkänd, men har gjort ditt absolut bästa för att ta programmet på allvar, kommer vi att göra allt vi kan för att hjälpa dig att få ett jobb ändå, så att du kan ha en bra säsong och göra om provet så snart som möjligt. Vi är stolta över att kunna säga att vi aldrig har varit i en situation där vi inte har kunnat hjälpa dig att hitta ett jobb efter examen!

 

Lön och utgifter under säsongen

Vi har professionella partners över hela världen och tillsammans med dem ser vi till att du har liftkort, boende och uniform när du anländer till din destination. Observera att det finns en egenavgift för t.ex. säsongsboende på flera destinationer, som varierar från destination till destination beroende på skidskolans lönestruktur.

Du kommer att vara anställd direkt av skidskolan, som betalar dig en lön beroende på dina prestationer. Vissa skidskolor betalar dig en fast lön och andra betalar dig per timme. Du blir inte rik som skidlärare, men som tumregel tjänar du cirka 12 euro per timme och cirka 600-800 euro per månad om du arbetar en hel månad. En arbetsvecka är vanligtvis upp till 6 dagar i veckan från söndag till fredag, men kan variera beroende på hög- och lågsäsong.

Under intervjun med oss kommer vi att bedöma din motivation, dina kvalifikationer och önskemål för din erfarenhet, bland annat för att bedöma vilken skidskola och destination som kan ge dig den perfekta upplevelsen. Du kommer tidigt i programmet och långt före avresan att få veta vilken skidskola du kommer att arbeta för. När du har avslutat din utbildning kommer du att transporteras direkt till din skidskola och äventyret kan börja.

Under säsongen

Alla våra skidskolepartners är noggrant utvalda och vi har en nära relation med dem alla. Detta innebär också att om det skulle uppstå några problem under säsongen kan du kontakta oss när som helst. Vi är här för att ge dig ditt livs upplevelse och kommer att göra allt vi kan för att hjälpa dig om behovet skulle uppstå.

EVENTS & GEMENSKAP

Kick-Off Event i Danmark innan säsongen

I september äger vanligtvis Snowminds Kick-off-event rum. Det är en fantastisk dag där vi gör en hel del teambuilding, pratar om livet som skidinstruktör och säsongen, och du får möjlighet att få svar på alla dina frågor. Vi pratar också om skidutrustning och du får möjlighet att köpa bra utrustning till riktigt bra priser. En av höjdpunkterna är att träffa de andra Snowminders som du reser med, eftersom det alltid kommer att finnas minst en annan Snowminds-instruktör på din destination, så du har andra att dela upplevelsen med.

 

Team events under säsongen

Efter kursen kommer vi på Snowminds snabbt att sakna dig och du kommer förhoppningsvis också att sakna oss och varandra. Därför anordnar vi ett stort Snowminds team-event under säsongen. Här samlar vi hela Snowminds team på en hemlig plats i Österrike för att få en upplevelse utöver det vanliga och se alla igen. Vi har till exempel varit i Kitzbühel i januari för att titta på världscupen i skidåkning vid den legendariska Hahnenkamm Rennen och uppleva den ikoniska staden.

Snowminds Reunion Party i Danmark efter säsongen

Vår Snowminds Reunion Party är vanligtvis i juni, när de sista Snowminds har återvänt hem, och innan många följer med oss längre ut i världen till bland annat Nya Zeeland.

Snowminds Reunion Party är frivilligt och kostar en liten summa, men är ett utmärkt tillfälle att träffa gamla vänner och berätta historier från en fantastisk säsong.

 

Snowminds Social

Sedan 2012 har vi på Snowminds utbildat hundratals skickliga instruktörer. Alla ingår i nätverket “Snowminds Social”, som vi har grundat för att erbjuda alla våra instruktörer mer unika upplevelser, nätverk och förmåner med Snowminds, samt nätverkande över åren. På så sätt kan du få sparring och hjälp med allt från frågor om säsongen, studieval, karriär, utrustningsval och mycket mer från mer erfarna instruktörer. Snowminds Social är din tillgång till Skandinaviens största nätverk av unga skid- och snowboardentusiaster.

Säkerhet, gemenskap och upplevelser för livet

Från ditt första möte med oss till intervjun i Danmark kommer du att följas, stödjas och guidas av vårt erfarna team, som alla har varit tidigare instruktörer hos oss. På så sätt kommer du alltid att kunna få hjälp och sparring, oavsett om du behöver råd om packning före avresan, ett gott råd om hur du kan utveckla din skidåkning under vår kurs, sparring på tyska ord i programmet eller en tröstande axel under säsongen. Kort sagt; vad du än behöver finns vi där för dig ALL THE WAY!

Före avresan kommer du att bli inbjuden till vår Facebook-grupp, där du kan sätta ett ansikte på alla andra instruktörer som du kommer att tillbringa vintern med. Vi förbereder för programmet, så att du kan komma väl förberedd och samtidigt har du möjlighet att boka en tyskkurs, så att din tyska kan bli helt perfekt.

Under programmet finns vi där för att hjälpa till med allt från läromedel, språket, övningar och inte minst för att svara på alla frågor du kan ha om skidteknik och dina examina. Detta innebär också att du inte alltid är beroende av att få saker besvarade av din instruktör eller i gruppen. Du kan alltid få tag på en medlem av Snowminds team.

Samtidigt gör vi en extrem ansträngning för att sätta ihop team som kan fungera och som består av underbara, glada och motiverade skidentusiaster. Detta innebär att du onekligen kommer att knyta nära band med dina rumskamrater, skidåkare i din grupp i pisten och naturligtvis dina kollegor på destinationerna. Allt detta är något som våra tidigare skidlärare ofta nämner som unikt för upplevelsen. Denna gemenskap är inte bara viktig ur social synvinkel, utan värd sin vikt i guld under utbildningen och examinationerna, där stödet från dina vänner kan vara just det där lilla extra som bär dig igenom och ger dig ett skidinstruktörs certifikat i handen.

Hos oss är du inte ett nummer utan en människa, en skidinstruktör, och vårt enda mål och hopp är att ge dig en unik upplevelse som skidinstruktör som du kan se tillbaka på med glädje och längtan för resten av ditt liv. Det är stora ord, men de kommer från hjärtat, och det är vad Snowminds handlar om.

TRANSPORT

Transport till Österrike

Busstransport är inkluderad från Köpenhamn till din kursdestination. Många väljer att åka tåg till Köpenhamn för att åka buss med övriga kursdeltagare, om så önskas kan vi hjälpa dig att arrangera resan till Köpenhamn – pris för detta kommuniceras innan bokning. På bussen från Köpenhamn kan du ta med dig 2 väskor på 23 kg vardera. Med andra ord kan du ta med dig allt du behöver – tänk på att du ska kunna bära allt på egen hand.

Om du hellre vill boka din egen transport till Österrike får du 1500 SEK i rabatt på det totala kurspriset.

När säsongen är slut står du själv för transporten hem, eftersom det är så olika när våra instruktörer vill åka hem och vartifrån. Hemresan är alltså på egen bekostnad och är inte en del av ditt kurspaket, men vi hjälper dig gärna med tips på bästa möjliga transport hem.

 

Transport till din destination efter avslutad kurs

När din utbildning är klar och examensfesten är över ordnar vi din och dina nya kollegors transport från kursen till din skidskola.

BOENDE

5 veckor på hotell med 1/2 pension

“We take care of our own”

och under en intensiv skidinstruktörskurs behöver du bra mat och boende! På alla våra hotell finns det WiFi och du bor i rum eller lägenheter för 2-6 personer där du bor tillsammans med de andra Snowminders. Våra hotell ligger med enkel tillgång till skidbuss eller pist.

Vi är stolta över att garantera kvalitet under hela upplevelsen, vilket också är anledningen till att vi arbetar med hotell som erbjuder goda, mättande och näringsrika frukostar och middagar. Frukosten består vanligtvis av en näringsriktig buffé och middagen av antingen 3 rätter eller en buffé med soppa, sallad, huvudrätt och efterrätt.

Under säsongen

Snowminds garanterar ett boende för dig under säsongen, men hyran är inte inkluderad i priset. Hyran varierar beroende på destination och arbetsgivare.

VAD HÄNDER OM JAG INTE KLARAR PROVET

Om du skulle misslyckas med ditt prov eller vissa delar av det, behöver du inte oroa dig. Vi har en lösning för dig med en andra chans om du har klarat dina Anwärter- prov i Salzburgerland (Altenmarkt, Kaprun eller Obertauern) i november eller december. Du kommer att få möjlighet att delta i ett 3-dagars Wiederholungscamp från den 18:e till den 20:e december 2023. Den tredje dagen är “Prüfungs”-dagen (provets dag).

Campen kostar 275 euro och inkluderar endast träning. Du är själv ansvarig för att ordna transport, liftkort, hotellboende och andra kostnader. Denna unika möjlighet ger dig dock chansen att göra om dina prov snabbt efter ett tidigare misslyckande, vilket säkerställer att du har möjlighet att komma igång med ditt arbete så snart som möjligt.

ANNAN VIKTIG INFORMATION

5 veckors skidlärarkurs

Vår 5-veckors skidlärarkurs är det perfekta sättet att starta ditt skidäventyr och drömma om en säsong som skidlärare.

Under 5 fantastiska och intensiva veckor kommer du att utveckla din skidnivå till ofattbara höjder, lära dig mycket om skidteknik, skidutrustning, säkerhet i bergen på vår populära introduktion till offpist och delta i många roliga teamaktiviteter, allt för att skapa den unika Snowminds-kulturen som vårt team och våra skidlärare är kända för.

Det finns lektioner 5 dagar i veckan på berget, där din tränare hjälper dig att lära dig hantera pisten, parken, puckelpist och puder, så att du kan åka skidor och utvecklas på hela berget. Din teknik kommer att utvecklas snabbt och genom kontinuerlig feedback och träning kommer den att finslipas så att du har en bra utgångspunkt inför säsongen. Allt detta leder fram till kursens stora höjdpunkt – det österrikiska skidprovet på nivå 1, som blir det sista testet före din vintersäsong som österrikisk skidlärare!

Salzburger Super Ski Season Lift Pass

I samarbete med din skidskola köper vi ett Salzburg Super Ski Season Lift Pass som en tjänst till dig, så att du under din skidsäsong har tillgång till ca 2750 km pister fördelade på 21 skidområden i Salzburger Land, samt ett antal angränsande skidområden.

Detta innebär att du under vintern lätt kan besöka dina vänner och kollegor i andra områden och utforska mer av Österrike på skidor.

OBS! Om du arbetar utanför Salzburger Super Ski-området eller i Ski Alpin-området köper vi i stället ett liftkort för Kaprun. Om du är 25 år eller äldre tillkommer ett extra pris för liftkortet, vilket meddelas före avresa. Eftersom vi köper liftkortet i samarbete med din skidskola kommer du inte att få tillbaka liftkortet i slutet av säsongen från skidskolan, vilket andra skulle kunna få om de hade köpt liftkortet på egen hand.

Den internationellt erkända österrikiska skidlärarutbildningen “Anwärter” på nivå 1

För att se till att alla våra skidlärare får utbildning av högsta kvalitet samarbetar vi med Salzburger Berufskilehrer & Snowboardlehrer Verband, en av världens mest erkända skidlärarförbund.

Under de sista 10 dagarna av din kurs kommer deras utbildare att ta dig igenom Anwärter-programmet, som är nivå 1 i deras utbildningssystem. Här får du utbildning i att lära nybörjare och medelmåttiga skidåkare att åka skidor, och när du har tagit examen är du redo att börja arbeta hos din arbetsgivare.

Programmet är ett av de mest erkända i världen och kommer inte bara att se bra ut på ditt CV, utan kan också användas på många av Snowminds andra destinationer runt om i världen efteråt.

Pris

Course Icon 5 veckors skidlärarutbildning med jobbgaranti hel säsong

Course Icon Från 78.995 SEK

Course Icon

Course Icon Kaprun

Course Icon November - April

Course Icon Deposition 1000 SEK

Ansök

Frågor? Ring oss på +46 40 606 08 72

Begränsad antal visum till Kanada! 🇨🇦

Gör din dröm till verklighet!

ANSÖK NU