Skidinstruktörskurs i Japan

Bli skidinstruktör och upplev JaPOW!

Skidinstruktörskurs i Japan

 

En säsong med Snowminds handlar inte bara om snö. Det handlar också om att fördjupa sig i en ny kultur och miljö. På den fronten levererar Japan. Landets rika historia och kultur erbjuder dig en värld inom en värld. Ekvationen är enkel: Bo i ett kulturellt epicentrum + ät världsklassmat + upplev den bästa pudersnön = JaPOW. Svårt att motstå, eller hur? Det är därför Snowminds är glada att erbjuda dig möjligheten att delta i vår skidinstruktörskurs i Japan och arbeta för en lokal skidskola. Med vår 3-veckors skidinstruktörsutbildning som utgångspunkt kan du gå från en relativ nybörjare till en kompetent skidinstruktör med förmågan att växa enormt under hela din säsong. Det kan verka som en dröm, men det är absolut inom din räckvidd!

Träningen till att bli skidinstruktör i Japan

 

Under en 3-veckors skidinstruktörsutbildning i Japan (eller i Österrike) med våra mest talangfulla och erfarna tränare kommer du snabbt att utveckla din skidteknik och undervisningsförmåga för att bli en kompetent skidinstruktör. Redan från dag ett kommer du att tas tillbaka till grunderna och öva på de allra första stegen inom skidåkning. Härifrån kommer du dag för dag långsamt att bygga upp dina undervisningsförmågor och öva på allt från lekfulla övningar till tekniska positioner och rörelser. Du kommer att lära känna olika sätt att undervisa och kommunicera, vilket gör det möjligt för dig att skapa fantastiska upplevelser oavsett vad.

Genom hela kursen kommer din tränare att använda videoundersökning som en del av träningen och utvecklingen. Inte bara är videoundersökning ett utmärkt verktyg för att förbättra din nivå, det är också en rolig minnesanteckning att ha efter kursen eftersom du kommer att kunna se din betydande utveckling under de 3 veckorna.

Teori är också en del av träningen, vilket är viktigt för att förstå begreppen i de element du lär dig på berget under dagen. Denna teori kommer att studeras på kvällarna tillsammans med de andra Snowminders och oroa dig inte, det är inte tung teori som tar upp varje kväll.

Ditt Snowminds team kommer att ordna roliga eftermiddags-/kvällsaktiviteter under kursen som kommer att kombinera sociala aktiviteter med din utveckling som instruktör.

Dessa olika delar tillsammans kommer att förbereda dig på bästa möjliga sätt för att bli skidlärare och arbeta i en skidskola.

"Att shredda i JaPOW är en overklig känsla. Varje morgon vaknar man och tänker: Det finns inget ställe jag hellre vill vara på idag"

- August, Snowminds Instruktör

Livet som skidinstruktör i Japan

Efter att ha klarat ditt Level 1 skidinstruktörsprov blir resan ännu mer spännande då du omedelbart börjar arbeta som skidinstruktör på din utsedda skidskola i Japan. Nu väntar arbete som betald skidinstruktör och att åka puder varje dag!

Ditt dagliga liv som betald skidinstruktör kanske inte är glamoröst, men det är definitivt romantiskt. Varje morgon kommer du att vakna upp till världens färskaste puder med i genomsnitt 16 (!) meter snö per säsong. Du får också chansen att fördjupa dig i en uråldrig och sofistikerad kultur, där allt från mat till bastu i Japan är av högsta kvalitet.

Som skidinstruktör i Japan bör du förvänta dig kvalitativa arbets- och boendeförhållanden i en lokal japansk miljö. Även om dina gäster huvudsakligen kommer från Asien, Australien och andra engelsktalande områden och länder kommer ditt vardagsliv också att ge dig möjligheten att leva och arbeta som japanerna gör. I praktiken får du ibland chansen att äta japansk mat med dina gäster, vissa skidskolor har en japansk cafeteria och prisvärda lokala restauranger kommer att erbjuda en unik upplevelse varje gång, och sedan efter jobbet kan du njuta av eftermiddags- och kvällsskidåkning med dina kollegor och vänner. Det är en sammanhållen gemenskap och du bör förvänta dig att dina japanska kollegor välkomnar dig varmt med öppna armar.

När det gäller kulturella möjligheter får du chansen att besöka fastlandet och utforska Tokyo, en av världens mest moderna städer. Få en smak av en kultur där sushi eller Kobe-biff alltid är ett alternativ, och avsluta måltiden med ett besök på varma källor, kallade Onsen. Avsluta din kväll på en karaokebar och sjung “Barbie Girl” med full hals. Det är svårt att misslyckas. Om detta äventyr intresserar dig, så ställ dig i kön nu. Tro oss, det är värt det!

Vad är inkluderat?

När du reser med Snowminds tar vi hand om allt det praktiska. På så sätt kan du packa dina väskor och glada humör, och fokusera på att förbereda dig inför ditt vinteräventyr.

Våra instruktörskurser i Japan varierar i avresedag, längd, innehåll och pris beroende på vilken destination de äger rum på. När du ansöker kan du se de olika kursuppgifterna för de datum du vill resa, där du också har möjlighet att ange vilken kurs du är mest intresserad av att söka.

Med våra instruktörskurser i Japan kan du se fram emot följande fördelar:

 • En vintersäsong som skidinstruktör i Japan
 • 3 veckors Level 1 kurs i Japan (eller i Österrike)
 • 10 dagars skidträning som förberedelse inför level 1 utbildningen
 • En internationellt igenkänd engelsktalande level 1 certifiering (t.ex. NZSIA, CSIA, BASI)
 • Anställning på en lokal skidskola, med arrangerat boende, liftkort och uniform för hela säsongen*
 • Flyg till och från Japan**
 • Lokal transport från flygplatsen till din destination vid ankomst***
 • 3 veckors boende under kursen med frukost och middag
 • Sociala Events under säsongen
 • Snowminds Team Leader på plats under utbildningen
 • Hjälp med visumansökan och andra praktikaliteter inför vintern
 • Kick-Off event i Danmark innan säsongen (man kan också delta online om man inte kan vara på plats)
 • Inbjudan till Snowminds Reunion Party efter säsongen
 • En unik gemenskap med vänner för livet
 • Pro-deals hos Snowmindsstore
 • Trygghet att boka med Snowminds Återbetalningsgaranti
 • 24 timmars nödtelefon under hela säsongen
 • Möjlighet att träna inför och göra level 2 utbildning
 • Möjlighet att resa runt i Japan efter avslutad säsong

 

Vad är inte inkluderat?

 • Avboknings- och reseförsäkring
 • Utrustning för säsongen (lavinutrustning, skidor etc.)
 • Utgifter för boende, liftkort och uniform efter kursen (detta varierar från arbetsgivare till arbetsgivare)
 • Eventuella kostnader för visumansökan

 

Läs mer

*Säsongsboende och säsongsliftkort kan vara villkorade av godkänd utbildning och efterföljande anställning. Notera att du i de flesta fall kommer att få en anställningskontrakt från december till slutet av februari, med möjlighet till förlängning (ej garanterad förlängning).

**Returflyg ingår från en större internationell flygplats som London, Frankfurt, Stockholm, Amsterdam eller Köpenhamn. Var medveten om att det kan tillkomma extra kostnader beroende på avgångsflygplats, flygtillgänglighet och prisökningar! Vi kommer att meddela dig innan slutlig flygbokning görs i sådana fall. Du är också välkommen att boka dina egna flygresor, i så fall ger vi en rabatt på 8300 SEK på din resa. Om du har några frågor är det bara att ta kontakt med oss.

***Om du deltar i en kurs i Österrike kommer du att debiteras 2300 SEK för transport till Österrike (räknat med transport från Stockholm eller söderut) samt för transporten från kursorten till flygplatsen.

 

Vem kan ansöka?

 

För oss på Snowminds är det viktigt att det är rätt personer som reser med oss och blir en del av teamet. Vi söker dig som är motiverad, utåtriktad och brinner för skidåkning. Vi är kända bland våra skidskolepartners för att utbilda skickliga, energiska och motiverade skidlärare.  Du behöver inte vara expert på att åka skidor och oavsett nivån på våra kurser, är kursen skräddarsydd så att du får optimala skidträningen före skidprovet, och att du kan förverkliga drömmen om en vinter som skidlärare i Japan! Det viktigaste är att du är positiv, glad, äventyrlig och redo att arbeta hårt för att få en upplevelse för livet i Snowminds-laget.

Grundläggande förväntar vi oss att du:

 • Har åkt skidor i minst 3-4 veckor
 • Är seriös, ansvarsfull och motiverad
 • Gillar att undervisa och bli utmanad
 • Är minst 18 år gammal
 • Är utåtriktad, positiv och glad
 • Är bra med både barn, unga och vuxna
 • Behärskar engelska på samtalsnivå
 • Är berättigad ett arbetsvisum*

 

När du har lämnat in din ansökan kommer vi att ringa upp dig för en intervju där vi kommer att bedöma hur bra kandidat du är för resan. Samtidigt har du möjligheten att höra mer om erfarenheten som skidlärare i Japan. Sedan återkommer vi så snart som möjligt med svar om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt upp, vi använder därför en “först till kvarn” princip, där vi har ansökningsdeadline ca. en gång i månaden. Det vill säga ju tidigare du söker desto större är chansen att du får en plats i teamet och jobb på din drömdestination.

 

Du ansöker via vårat ansökningsformulär.

 

*För dig med svenskt pass kan du ansöka om ett Working Holiday Visum om du är mellan 18-30 år och uppfyller övriga krav för visum.

FAQ

Destination kursdetaljer

Observera: 3 veckors boende, 3 veckors måltider (som inkluderar 15 middagar + 15 frukostar), jobbplacering som skidinstruktör, returflyg och transport till destinationen ingår som standard om inget annat anges.

Level 1 Skidinstruktörsprogram

Rusutsu 

Avresa: ca slutet av november
Level 1-kurs: (från 94,995 kr.)
– NZSIA Level 1-certifiering

Österrike/Japan

Avresa: ca början av november
Level 1-kurs: (från 83,995 kr.)
– BASI Level 1 -certifiering

Hakuba 

Avresa: ca slutet av november
Level 1-kurs: (från 97,995 kr.)
– CSIA Level 1-certifiering
– AST1-kurs
– Första hjälpen-kurs

Level 1 +2 Skidinstruktörsprogram

Avresa: ca slutet av november
Level 1 + 2-kurs: (från 124,995 kr.)
– CSIA Level 1+2 -certifiering
– AST1-kurs
– Första hjälpen-kurs

Jobbgaranti

Snowminds jobbgaranti och hur det fungerar

Jobbgarantin betyder att vi ser till så att du har ett jobb på skidskolan, efter att du har klarat din instruktörsträning och utbildning. Du kommer redan innan du åker att veta vilken destination du kommer att spendera säsongen på. Jobbgarantin beror såklart på din kurs, vilken över 90% av alla våra instruktörer klarar med godkänt resultat. Även om det skulle hända att du inte får din certifiering, så gör vi det bästa vi kan för att du ska få ett jobb. På så sätt kan du njuta av din säsong lika mycket som alla andra, och sedan ha chansen att gå om kursen. Med sex års erfarenhet så kan vi stolt säga att vi alltid har haft möjlighet att hitta ett jobb åt 100% av våra instruktörer efter våran utbildning.

 

Noter att du i de flesta fall kommer att få en anställningskontrakt från december till slutet av februari, med möjlighet till förlängning (ej garanterad förlängning).

Boende

Boende under utbildningen 

Under tiden du går kursen kommer vi att arrangera boende åt dig tillsammans med alla andra snowminds instruktörer. Du kommer att ha jättebra sammanhållning och gemenskap med dina framtida kollegor.

 

Boende under resten av skidsäsongen 

Vart du än åker, så garanterar snowminds arrangerat boende. Skidskolorna i Japan har oftast boenden till endast instruktörer, men förvänta dig inte ett 5-stjärnigt boende. Boende situationen varierar mellan de olika skidorterna. Vanligast är att man delar boende med några andra instruktörer. Oavsett vart du hamnar, så är vi säkra på att det snabbt kommer att kännas som hemma och dina kollegor kommer kännas som familj.

Lön

En genomsnittlig lön för en ny instruktör i Japan är ungefär 1100 – 1600 JPY per timme. Det finns också ofta möjlighet för bonusar, så som en privatlektion eller liknande. Jobbet som instruktör kommer inte att göra dig rik på pengar, men däremot rik på häftiga upplevelser. Vi rekommenderar att ta med sig fickpengar för att du ska kunna njuta fullt ut av din vintersäsong.

Transport

Transport till/ från Japan

Dina flygbiljetter till och från Japan är inkluderat i priset. Eftersom vi vill ge dig så mycket flexibilitet som möjligt så är transporten till flygplatsen efter säsongen inte inkluderad. Detta ger dig möjligheten att resa runt efteråt. Många av våra tidigare instruktörer åkte för att uppleva Japans natur, Tokyo eller tog en längre resa runt omkring i Asien efter säsongen var avslutad. Vi har mycket erfarenhet när det kommer till att planera resor efter säsongen, så om det är något du är intresserad av så kan vi såklart diskutera det med dig. Om du vill resa hem från ett annat land, så hjälper vi självklart till med det.

 

Transport till skidskolan 

Efter att din kurs och utbildning är avslutat och avklarad, så ordnar vi transport till din skidskola. Dagen för ankomst är väldigt spännande då det är då du får träffa din nya chef för första gången och du får göra dig hemmastadd där du kommer att bo resten av säsongen. Vi har kurser på många olika destinationer, så om du har tur kan du ha kursen på samma destination som du ska arbeta på resten av säsongen.

Pris

Course Icon 3 veckors skidlärarutbildning

Course Icon Från 83,995 kr

Course Icon

Course Icon November

Course Icon Deposition 1000 kr

Ansök

Frågor? Ring oss på +46 40 606 08 72

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig