Arbeta som skidinstruktör i Sydafrika

Få jobb som skidinstruktör och upplev Sydafrika

 

 

En sommar som skidinstruktör i Afrika

 

99% av befolkningen kommer nog säga “WHAT?!”, men inte hos Snowminds. Sedan 2013 har vi varje år skickat ett gäng passionerade instruktörer till Afrika och våra vänner hos Afriski Resort, där de har spenderat en sommar på att undervisa afrikaner i snön. Det är lika coolt som det låter!

 

Afriski ligger på 3000 meters höjd i lander Lesotho och 3 timmars bilresa från närmsta stad, det är härmed det mest unika skidområdet vi kan erbjuda.  Området drivs av några riktiga eldsjälar som gjorde det omöjliga möjligt. Idag är Afriski ett resort med både sommar och vinteraktiviteter och med Snowminds kan du nu delta i resan!

 

 

 

 

 

Livet som skidinstruktör

 

Afriski är ett litet skidområde i Lesotho, ett land där man kan tro att skidåkning inte är möjligt, men det är det. På 3000 meters höjd finns en stor, bred skidbacke med barnområde, fun park, kabinbana och afterskibar. Med plats till turister som kommer för att uppleva skidåkning och snö. På denna mysiga skidskola kommer du inte bara lära vuxna och barn att åka skidor, du kommer förmodligen vara den som introducerar dem till snö för första gången. Det är en speciell händelse för alla inblandade och detta är en upplevelse som instruktör du inte kan hitta någon annanstans!

 

Vi har skräddarsytt en resa som vi på Snowminds anser ger dig hela upplevelsen som skidinstruktör i Afrika. Vi reser i en mindre grupp till Afriski i Lesotho. Här kommer du att bo och arbeta från början av juni till mitten på augusti och få chansen att dela glädjen kring skidåkning med många afrikanska turister. Efter kan du välja att resa runt i Sydafrika eller åka hem med en fantastisk upplevelse i bagaget. Det är inkluderat tre dagars safari i Sydafrika, samt en tur till Johannesburg. Möjligheterna är många!

 

Reseperiod

I sydafrika har man 90 dagars visum, så våra två reseperioder ger dig möjlighet för att få 2,5 månad i Afriski och resterande tid att åka på safari, dykning eller liknande. Datumen koordineras med skidskolan och vi hjälper gärna till med flygbokning.

 

Reseperiod:

 • Avresa ungefär 1:a juni med sista dagen i Afriski runt den 15:e augusti och möjlighet för att resa fram till sista augusti.
 • Avresa ungefär 15:e juni med sista dagen i Afriski runt den sista augusti och möjlighet för att resa fram till mitten på september.

 

Observera att resedatumen är flexibla och det är ditt ansvar att stämma av exakta datum med skidskolan efter att du fått jobbet bekräftat.

 

Vad är inkluderat?

 

Vi har tagit fram en resa där du får en fantastisk upplevelse som skidinstruktör i Afrika, men samtidigt har möjlighet att uppleva andra sidor av Afrika, som till exempel deras unika kultur och safari. Efter skidsäsongen har du möjlighet att resa runt på egen hand, med andra instruktörer eller andra vänner du möter längs vägen. Dessutom är alla stora utgifter inkluderat, så som till exempel boende med halvpension och flygbiljetter.

 

Följande är inkluderat och en del av upplevelsen:

 • Upp till 90 dagar i Lesotho och Sydafrika
 • Anställning i 10 veckor som skidinstruktör hos Afriski med lön, liftkort, mat (3 rätter om dagen) och boende
 • Möjlighet för att kostnadsfritt låna skidutrustning i Afriski
 • Förberedelsematerial till resan inklusive tips och till ansökning och jobbsamtal
 • Möjlighet med hjälp till att beställa flygbiljett
 • Pro-deals på www.snowmindsstore.com
 • Hjälp med visumansökan till Lesotho och allt annat praktiskt
 • Optimal förberedelse med stöd, råd, tips och tricks för t.ex. packning, försäkring etc. före, under och efter resan från Snowminds teamet

 

Följande är inte inkluderat: 

 • Reseförsäkring och eventuella vaccinationer
 • Transport inklusive flyg- och lokaltransport
 • Fickpengar och eventuella extra aktiviteter
 • Annat som inte nämnts ovan

 

"När det första folk gör vid ankomst är att ta selfies i snön och barnen frågar vart snön kommer ifrån, så vet du att du är i Afriski"

- Julie, Snowminds Teamleader

 

 

Vem kan ansöka?

Vi på Snowminds lägger stor vikt vid att rätt personer väljs för att bli del av vårt team på Afriski i Lesotho. Förutom att vara en duktig instruktör förutsätter vi också att du är positiv, äventyrslysten och redo att jobba hårt.

 

Vi förväntar oss att du:

 • Har tidigare genomfört en kurs med Snowminds eller har minst en nivå 1-instruktörcertifiering (t.ex. CSIA, NZSIA, Anwärter eller liknande).
 • Har minst en säsong av undervisningserfarenhet*
 • Har undervisningserfarenhet som instruktör
 • Är redo att jobba med barn, unga och vuxna
 • Pratar engelska flytande
 • Är utåtriktad, positiv och glad
 • Tycker om att undervisa och att bli utmanad
 • Behärskar engelska på samtalsnivå
 • Är minimum 18 år

 

När du har lämnat in din ansökan kommer vi att boka in dig för en intervju där vi kommer att bedöma hur bra kandidat du är för resan. Samtidigt har du möjligheten att höra mer om erfarenheten som skidinstruktör i Afrika. Sedan återkommer vi så snart som möjligt med svar om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt upp, vi använder därför en “först till kvarn” princip, där vi har ansökningsdeadline ca. en gång i månaden. Det vill säga ju tidigare du söker desto större är chansen att du får en plats i laget och jobb på din drömdestination.

Du kan använda ansökningsblanketten, där du även ser pris och datum, här på sidan eller så hittar du vår ansökningsblankett på toppmenyn.

*Om du inte har någon undervisningserfarenhet, kontakta oss gärna så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig.

Pris

Course Icon Bli skidinstruktör i Lesotho, Afrika

Course Icon Från 8495 SEK

Course Icon juni - september

Ansök

Frågor eller funderingar? Ring oss på 040 - 606 08 72

Begränsad antal visum till Kanada! 🇨🇦

Gör din dröm till verklighet!

ANSÖK NU