Säsong och level 1+2 skidinstruktörskurs i Saas-Fee

Gör en säsong med level 1+2 skidinstruktörskurs i "Alpernas pärla"

Säsong och level 1+2 skidinstruktörskurs i Saas-Fee

Med 147 km glaciärskidåkning och 14 toppar över 4 000 meter är Saas Fee utan tvivel ett av Alpernas bästa och mest snösäkra skidområden, där du kan åka skidor året runt. Men när du väl har satt din fot i Saas Fee är det inte bara skidåkningen som lockar dig tillbaka. Staden, som fram till 1957 endast kunde nås till fots, är bilfri och utstrålar schweizisk alpcharm med sina slingrande gator och vackra trähus, och nu har du chansen att kalla den ditt home away from home.

I samarbete med skidskolan Ski Zenit har vi samlat en upplevelse där allt samlas. Du får ett liftkort för hela säsongen, boende i en av stadens chaleter i fem månader, 150 timmars professionell skidutbildning på högsta nivå och den internationellt erkända engelska skidinstruktörsutbildningen både level 1 och 2. Lägg därtill möjligheten att arbeta och tjäna pengar som instruktör och du har, i våra ögon, den perfekta miljön för en fantastisk vinter i Schweiz.

"Jag valde att bosätta mig i Saas Fee år 2009 på grund av den perfekta terrängen och den unika schweiziska alpbyn, som jag är glad över att kalla mitt hem varje dag!" Ben Shubrook - ägare Ski Zenit

EN VINTER I SAAS FEE

Det är inte utan anledning som världens bästa VM-skidåkare kommer till Saas Fee. Skidåkning året runt och brant terräng ger de perfekta förutsättningarna för skidutveckling, vilket också är en av många anledningar till varför vi på Snowminds har gett oss in i området. Du kan prova på FIS World Cup-pisten, där många skididoler har gjort sina svängar, och för de fria åkarna erbjuder Saas Fee också massor av spännande möjligheter i Fun Park med en stor halfpipe och många kickers och rails, eller en dag med en lokal bergsguide i ett ändlöst back country.

Eftersom Schweiz är mycket eftertraktat och välkomnar ett stort antal rika kunder är det ett av de bästa ställena för att lära sig av erfarna instruktörer och starta din karriär som skidlärare. Som nyutbildad skidlärare får du vanligtvis mellan 20-27 CHF i timmen, vilket är betydligt högre än i andra länder, så om du planerar att göra karriär som skidlärare är det här rätt ställe!

Innan du kommer så långt måste du slutföra den första delen av din instruktörskurs, där vi i december utbildar dig till din engelska BASI-level 1, så att du kan följa erfarna skidlärare eller börja arbeta under jul- och nyårsveckorna. I början av januari börjar vi träna mot level 2 innan högsäsongen drar igång från mitten av februari till början av mars, varefter du kastar dig in i det engelska examen på level 2 med möjlighet att arbeta över påsken och i slutet av april se tillbaka på en fantastisk säsong som skidlärare i Schweiz.

Vad är inkluderat?

Vi har skapat en vinterupplevelse från december till april, där du kommer att bli certifierad skidinstruktör level 1 + 2 med möjligheten att arbeta i Saas Fee.

Med detta kurspaket kan du se fram emot följande:

 • En hel vintersäsong i Saas Fee
 • 5 månader delat boende i Saas Fee
 • Snowminds Team Leader under hela säsongen
 • Liftkort för hela säsongen i Saas Fee
 • 150 timmar av skidträning för level 1+2 inklusive videoanalys
 • Level 1+2 BASI examen inklusive allt material och medlemskap*
 • Möjlighet för jobb på en lokal skidskola under säsongen**
 • Skidskole orientering för att förbereda dig för livet som instruktör
 • Team Events under säsongen
 • Fysprogram innan säsongen
 • Pro-deals hos Snowminds Store
 • Online kick-off event innan avresa med team building etc.
 • Förberedelse inför säsongen och hjälp vad gäller packning, försäkring etc innan, under och efter säsongen
 • Reseskydd med Snowminds återbetalningsgaranti

 

Vad är inte inkluderat?

 • Transport t/r från Saas Fee, Schweiz***
 • Avbeställningsförsäkring, reseförsäkring och eventuella visumkostnader etc.
 • Mat och annat som inte nämns ovan

 

*Första hjälpen-kursen är ett krav för att bli level 1-utbildad och ingår inte. Vi hjälper gärna till att ordna en första hjälpen-kurs om det behövs!

**Anställningen beror på hur intervjun med skidskolan går, examensresultat, startdatum för utbildningen och språkkunskaper.

***Vi hjälper gärna till med rekommendationer för bokning av flyg och flygplatstransfer till din slutdestination. Kontakta oss om du är intresserad av detta.

VEM KAN DELTA? 

På Snowminds är vi stolta över att välja rätt personer för vårt team av skid- och snowboardinstruktörer. Vi är kända bland skidskolorna för att utbilda kompetenta, energiska och toppmotiverade instruktörer. Det viktigaste för dig är att vara positiv, utåtriktad, äventyrlig och redo att arbeta hårt för att få ditt livs minne som en del av Snowminds-teamet.

Vad vi förväntar oss av dig som ansöker:

 • Du känner dig trygg att åka i röda backar*
 • Du är positiv, utåtriktad och äventyrlig
 • Du är seriös, ansvarstagande och motiverad
 • Du tycker det är kul att undervisa och älskar att bli utmanad
 • Du pratar engelska flytande
 • Du är minst 18 år och kan åka till Schweiz på ett turistvisum

 

När du har skickat din ansökan får du en inbjudan till en intervju. Under intervjun kommer vi att utvärdera dig som kandidat medan du har möjlighet att få mer information om våra kurser och erfarenheten som skidinstruktör i Schweiz. Efter intervjun kommer vi att ringa dig och meddela om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team eller inte.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt. Därför har vi principen ”först till kvarn” med en ansökningsdeadline varje månad. Detta innebär att ju tidigare du skickar in din ansökan desto större är dina chanser att komma med i teamet.
Du kan skicka in din ansökan här.
snowminds

Pris

Course Icon Level 1 och 2 skidinstruktörskurs i Saas Fee

Course Icon Från 67.995 kr.

Course Icon

Course Icon Saas Fee, Schweiz

Course Icon December - April

Course Icon Depositum 1000 SEK

Ansök

Frågor? Ring oss!

Säkra din plats i Kanada 🇨🇦

Antalet arbetsvisum är begränsat. Ansök nu för att få ditt visum i tid 🤙🏼

Läs mer här