Level 1 + 2 skidinstruktörskurs i Zermatt

En vintersäsong med level 1 + 2 skidinstruktörskurs i världens mest ikoniska skidområde

Level 1 + 2 skidinstruktörskurs i Zermatt

Om du nämner Schweiz kommer 3 saker i tankarna:  Choklad, schweizisk ost och det mest ikoniska berget av dem alla – Matterhorn i Zermatt. Om en enda bergsby kan definiera bilden av ett helt land, vet du att den är speciell!

På bästa möjliga sätt kombinerar Zermatt alla aspekter av en skidort. Med en livlig by full av restauranger, nattliv och aktiviteter utanför backen, hög altitud, en vacker autentisk by, en hisnande bakgrund och toppmoderna skidfaciliteter, är det lätt att se varför detta resort kan mycket väl vara den mest ikoniska och välkända skidbyn i hela världen.

Desto större anledning för oss att vara stolta över att presentera en unik vintersäsongsupplevelse i Zermatt, där du kombinerar arbete och lek under hela säsongen på vårt engelsktalande utbildningsprogram för skidinstruktör nivå 1 och 2 i Zermatt.

EN VINTER I ZERMATT

Från och med början av november och framåt kommer du att delta i vårt level 1 + 2 skidinstruktörsträningsprogram, som är utformat för att förbereda dig för arbete som skidinstruktör på en lokal skidskola i Schweiz.

Snowminds ser till att du får ett liftkort för hela säsongen, organiserat boende i 5 månader, en internationellt erkänd level 1-examen med möjlighet till level 2, cirka 170 timmars utbildning från toppprofessionella instruktörer och arbete på en lokal skidskola i Zermatt.

Före jul tränar du mot din level 1 så att du kan arbeta under den hektiska jul- och nyårsperioden. I januari fortsätter vi träningen mot level 2 tills högsäsongen börjar från mitten av februari till början av mars och igen över påsk. Din utbildning och ditt arbete kommer att förbereda dig för level 2-examen i mars, om du bestämmer dig för att fortsätta med det.

Kort sagt, vi har täckt din säsong med mycket träning, liftkort, arbetsmöjligheter och betalt boende, så att du kan strimla till slutet av april!

 

LIVET SOM INSTRUKTÖR

Av goda skäl är Schweiz en av de mest önskade skidorterna för både nya och erfarna skidinstruktörer. De schweiziska Alperna erbjuder något av den bästa skidåkningen i världen, både i backen och utanför pisten.

Eftersom Schweiz är mycket eftertraktad och får ett stort antal förmögna kunder är det en av de bästa platserna att lära av erfarna instruktörer och starta din skidinstruktörskarriär. Som en nyligen certifierad instruktör får du vanligtvis mellan 20-27 CHF i timmen, vilket är betydligt högre än någon annanstans.

Under säsongen kommer du att bo med andra Snowminders. Zermatt har flera olika skidskolor och instruktörerna brukar hålla ihop under säsongen. Instruktörerna träffas vanligtvis på några lokala platser på orten och på lediga dagar är det ofta några som utforskar området tillsammans.

VAD FÅR DU AV SNOWMINDS?

Vi har skapat en vinterupplevelse från december till april, där du kommer att bli certifierad skidinstruktör på nivå 1 + 2 med möjligheten att arbeta i Zermatt.

Med detta kurspaket kan du se fram emot följande:

 • En hel vintersäsong i Zermatt
 • Delat säsongsboende med första månaden betald*
 • Snowminds representant hela säsongen
 • Liftkort för hela säsongen i Zermatt
 • 170 timmar av skidträning för level 1+2
 • Level 1 + 2 BASI (eller liknande) exam inklusive alla kostnader, material och ett års medlemskap
 • Jobb på lokal skidskola under högsäsongen
 • Orientering på skidskola för att förbereda dig för livet som instruktör
 • Pro-deals hos Snowminds Store
 • Sociala team events under säsongen
 • Kick-off Event innan avresa online
 • Förberedelse inför säsongen och hjälp vad gäller packning, försäkring etc innan, under och efter säsongen

 

Vad är inte inkluderat?

 • Transport t/r från Zermatt**
 • Avbeställningsförsäkring och reseförsäkring
 • Kostnader för visum, Schweizisk sjukförsäkring etc.***
 • Mat och annat som inte nämns ovan

 

Som Snowminds-varumärke tar vi hand om allt det praktiska och samordnar med våra professionella partners i Schweiz för att ge dig en upplevelse som vi är kända för!

 

*Snowminds erbjuder arrangerat boende för hela säsongen, så att du kan undvika besväret att hitta det på egen hand, och få chansen att bo tillsammans med de andra Snowminders. Den första månaden ingår i kurspaketet, och i de flesta fall ombeds du att betala hyran för resten an säsongen före avresa. Priset för boendet ligger vanligtvis mellan 800-1200 CHF per månad. Om du är intresserad av att boka ditt eget boende för hela vintersäsongen, vänligen kontakta oss för ett rabatterat kurspris.

**Vi hjälper gärna till med rekommendationer för att boka flygbiljetter och flygplatstransfer till din slutdestination. Kontakta oss om du är intresserad.

***De flesta arbetsvisum i Schweiz kräver att man också betalar en obligatorisk sjukförsäkring i Schweiz vilket betalas i anslutning till ditt arbetsvisum för att kunna arbeta. Detta varierar beroende på kanton men är ofta runt 250 CHF per månad för ett fullt arbetsvisum. Ibland finns det möjlighet att betala en daglig summa för varje dag man arbetar istället. Du kan läsa mer om det på det Schweiziska parlamentets hemsida.

PROGRAM FÖR SÄSONGEN

Våran Zermatt level 1 och 2 program är perfekt för dig som söker ett sabbatsår samtidigt som du utvecklar din egen skidåkning och blir certifierad instruktör.

Din säsong består av träningsveckor, examensveckor och veckor med skuggning och arbete på en lokal skidskola. Skuggningsupplevelsen krävs också av BASI innan du kan gå vidare till level 2-provet och hjälper dig med dina framtida lektioner för att få lite inspiration och undervisningserfarenhet.

Veckoschemat kan variera mycket. Vanligtvis under vardagar tränar du några timmar på morgonen och på eftermiddagen. Aktiviteter efter skidåkning inkluderar teorilektioner, språkundervisning, träningspass eller spelkvällar. Under helgen har du vanligtvis lediga dagar för friåkning eller bara koppla av.

Det exakta schemat kan komma att ändras och beror på affärsnivåer, väderförhållanden och hur proven passar runt de viktigaste helgdagarna.

VEM KAN ANSÖKA? 

På Snowminds är vi stolta över att välja rätt personer för vårt team av skid- och snowboardinstruktörer. Vi är kända bland skidskolorna för att utbilda kompetenta, energiska och toppmotiverade instruktörer. Det viktigaste för dig är att vara positiv, utåtriktad, äventyrlig och redo att arbeta hårt för att få ditt livs minne som en del av Snowminds-teamet.

Vad vi förväntar oss av dig som ansöker:

 • Du känner dig trygg att åka i röda backar*
 • Du är positiv, utåtriktad och äventyrlig
 • Du är seriös, ansvarstagande och motiverad
 • Du tycker det är kul att undervisa och älskar att bli utmanad
 • Du pratar engelska flytande
 • Du är minst 18 år och kan åka till Schweiz på ett turistvisum

 

När du har skickat din ansökan får du en inbjudan till en intervju. Under intervjun kommer vi att utvärdera dig som kandidat medan du har möjlighet att få mer information om våra kurser och erfarenheten som skidinstruktör i Schweiz. Efter intervjun kommer vi att ringa dig och meddela om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt. Därför har vi principen ”först till kvarn” med en ansökningsfrist varje månad. Detta innebär att ju tidigare du skickar in din ansökan desto större är dina chanser att komma med i teamet.
Du kan skicka in din ansökan här.

"Efter min första vecka i Zermatt blev jag såld. Och nu, 5 säsonger senare, kallar jag Zermatt mitt "home away from home". Om du letar efter fantastisk skidåkning och personlig utveckling på och utanför snön så har du hittat rätt. KÖR!"

- Thijs Kennis, Snowminds Course Manager

Pris

Course Icon Level 1+2 instruktörskurs i Zermatt

Course Icon Från 84.995 kr.

Course Icon

Course Icon Zermatt, Schweiz

Course Icon November - April

Ansök

Frågor? Kontakta oss!

Begränsad antal visum till Kanada! 🇨🇦

Gör din dröm till verklighet!

ANSÖK NU