Offpist kurs i Kanada

Ta första steget mot en karriär i offpisten

 

Förverkliga drömmen i Kanadas offpist

 

Får du ett rus bara av att drömma om puder? Är du en skid- eller snowboardåkare som vill bli expert på lavinsäkerhet, offpist, skitouring och lära dig planera den perfekta linjen i olika snöförhållanden? Är du redo att åka långt utanför pisten på ett säkert sätt genom glesa träd och djup orörd snö? Vi trodde väl det.

 

Ta första steget mot att lära dig mer om och få mer förståelse för offpisten. Både skidåkare och snowboardåkare är välkomna!

 

 

Träning som utvecklar dig från dag ett

Från januari till mars kommer du att få 20 dagars högkvalificerad offpistträning, som garanterat kommer att ge dig en fantastisk upplevelse. Våra tränare, Bodie Shandro och Ron Betts är båda två guider och två riktiga stjärnor. Utöver att träna dig att kunna göra  internationellt igenkänds Avalanche Operation Level 1 kurs i slutet av säsongen, om du önskar att delta i den. Ett bra första steg mot en karriär som offpist guide runt omkring i världen.

 

Själva träningen startar i januari då du får cirka två dagars träning i veckan i lavinsäkerhet, offpist tekniker, första hjälpen, snöprofiler, turande på skidor, användande av utrustning och mycket mycket mer. Våra duktiga, kanadensiska tränare vill guida dig och agera som din mentor, och kommer garanterat ge dig fantastiska upplevelser du inte kommer att glömma.

 

För att du ska få det bästa ut av säsongen så vill vi säkra dig ett jobb som skid- eller snowboardinstruktör i Sun Peaks, så att du kan bli en del av skidskolan, tjäna pengar som instruktör och träna vid sidan av. Om du inte redan är utbildad instruktör så startar du med vår 3 veckors skidintruktörskurs i  Kanada i november. Härefter börjar du jobba på skidskolan.

Träffa din tränare

Vår kanadensiska instruktör, Bodie Shandro, är en passionerad skidguide. Bodie har många års guide erfarenhet från heliskiing och är också en Level 3 skidlärare och CSGA Canadian Ski Guide. Som kursdeltagare kan du inte vara i bättre händer!

 

 

"Every student will leave this program looking at the mountains in an entirely different way. With awe, with respect and with a burning passion to return.”

- Bodie, Snowminds Offpist Course Manager

Vad är inkluderat?

Vi tar om hand om allt så det enda du behöver göra är att packa väskan och förbereda ditt äventyr. Nedan kan du se en översikt på vad som är inkluderat i priset.

 • Jobbgaranti som instruktör i Kanada*
 • 3 dagars Avalanche Safety Training (AST) Level 1 inkl. Companion Rescue Course
 • 2 dagars Red Cross Basic First Aid & CPR certifiering
 • 15 dagars offpist träning
 • Jobbgaranti på en kanadensisk skidskola samt hjälp med att arrangera boende, liftkort och uniform vid ankomst hos skidskolan*
 • Anställning på en Kanadensisk skidskola samt hjälp med arrangemang av boende, liftkort och uniform vid ankomst hos skidskolan*
 • Hjälp med visumansökning och alla andra praktiska formaliteter

 

Vad är inte inkluderat? 

 • Maten under kursen
 • Utrustning såsom lavinutrustning, turskidor och så vidare
 • Utgifter för boende och uniform under säsongen
 • Fickpengar och annat som inte nämns ovan

 

*Var uppmärksam på att detta är ett program som kan tillköpas till en upplevelse som instruktör i Kanada. Läs mer om vår 3 veckors skidinstruktörskurs i Kanada eller program för dig som redan är utbildad.

 

 

Vem kan ansöka?

 

På Snowminds är vi stolta över att rätta personer blir utvalda till vårt team av skid- och snowboardinstruktörer.

 

På detta program har vi väldigt begränsade platser och för att bli utvald kräver vi att du:

 • Har goda skid- eller snowboardkunskaper, dvs. kan åka säkert på hela berget
 • Passionerad av offpist åkning
 • Är seriös, ansvarsfull och motiverad
 • Gillar att undervisa och bli utmanad
 • Är minst 18 år gammal (notera att du måste vara minst 19 för att jobba i British Columbia)
 • Är utåtriktad, positiv och glad
 • Är bra med både barn, unga och vuxna
 • Behärskar engelska på samtalsnivå

 

När du har lämnat in din ansökan kommer vi att ringa upp dig för att boka in en intervju där vi kommer att bedöma hur bra kandidat du är för resan. Samtidigt har du möjligheten att höra mer om erfarenheten som skidlärare i Kanada. Sedan återkommer vi så snart som möjligt med svar om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt upp, vi använder därför en “först till kvarn” princip, där vi har ansökningsdeadline ca. en gång i månaden. Det vill säga ju tidigare du söker desto större är chansen att du får en plats i laget och jobb på din drömdestination.

Du kan använda ansökningsblanketten, där du även ser pris och datum, här på sidan eller så hittar du vår ansökningsblankett på toppmenyn.

 

 

Pris

Course Icon Offpistkurs med en vintersäsong i Kanada

Course Icon Från 31.495 SEK.

Course Icon

Course Icon Kanada

Course Icon Januari - Mars

Ansök

Frågor? Ring oss på +46 40 606 08 72

VINN ETT RESESTIPENDIUM PÅ 7.400 KR

Ta destinationstestet och få chansen att vinna ett resestipendium på 7.400 kr 🤟

Ta testet här