SKIDINSTRUKTÖRSKURS I ÖSTERRIKE PÅ SOMMAREN

Möjligheten att få ditt instruktörscertifikat under sommaren!

BLI SKIDINSTRUKTÖR I ÖSTERRIKE PÅ VÅRAN SOMMARKURS 

Skidåkning på sommaren erbjuder unika kontraster: Från den gröna, blomstrande byn kan du ta gondolen upp till snön. Njut av solen under din lunchrast när du tar paus från att shredda backarna uppe på glaciären. Efter dagens skidåkning kan du åka hem, byta om till badkläderna och hoppa i sjön Zell, det låter ganska bra va?

För att kunna njuta av upplevelsen att åka skidor på sommaren, erbjuder vi en kort instruktörskurs med det nödvändiga du behöver för att bli en välutbildad instruktör. Vi hjälper dig så att du är noggrant förberedd att klara av din level 1 examen och uppnå drömmen att bli en betald skidinstruktör i Österrike. Det är en once-in-a-lifetime möjlighet att redan ha ditt instruktörscertifikat under sommaren, innan alla andra, och vara redo för den kommande vintersäsongen. Om du är intresserad så är hjälper vi mer än gärna att hitta ett jobb på en skidskola som passar just dig.

 

Rekommendation: Om du vill ha mer omfattande träning under vinter, kolla in våran 5-veckors All Mountain skidinstruktörskurs. 

 

"Träffa nya människor, utmana dig själv, sätta nya mål, undervisa andra i skidåkning och utveckla din egen nivå. Du borde göra det - det är det bästa jag någonsin gjort."

- Max - Snowminds instruktör

Kursprogram

Kursen startar i juli och är designad för att förbereda dig att klara den österrikiska  “Anwärter” Level 1 skidinstruktörsutbildningen. Efter en dags träning kommer du att starta 9 intensiva dagar av Anwärter utbildningen. Teamet av högt certifierade tränare kommer att förfina din teknik i alla aspekter, inklusive carving, korta svängar och rytm på pisten!

Under din kurs och förberedelseprocessen kommer du bli en del av Snowminds community, med fokus på team building events, undervisning och annat som ditt lokala team anser behövs för att skapa magi.

 

Rekommendation: Kolla våra 5-stjärniga Facebook reviews och få mer kunskap kring Snowminds av våra skid- och snowboardinstruktörer!

 

Vad är inkluderat?

När du reser med Snowminds tar vi hand om det praktiska. På det sättet kan du packa väskan och ett gott humör, och förbereda dig på ditt nästa äventyr.

Med det här kurspaketet kan du se fram emot följande:

 • 11 dagars boende med halvpension (inkluderar frukost och middag)
 • 10 dagars Level 1 skidinstruktörs Anwärter kurs i juli
 • 10 dagars liftkort
 • Online kick-off event innan avresa
 • Pro-deals hos Snowminds Store
 • Pre-season fitnessprogram
 • Förberedelse och vägledning vad gäller packning, försäkring etc innan, under och efter kursen
 • Reseskydd med Snowminds Återbetalningsgaranti
 • Tryggheten att resa med en etablerad resebyrå
 • En total upplevelse där allt praktiskt är arrangerat för dig
 • En stark gemenskap
 • Ett jobb hos en lokal skidskola för kommande vintersäsong

 

Vad är inte inkluderat?

 • Transport till och från Österrike*
 • Avbeställnings- och reseförsäkring
 • Utrustning för kursen
 • Fickpengar och annat som inte nämns ovan

 

*Vi hjälper gärna med rekommendationer för att boka flyg och transfer. Kontakta oss om du är intresserad. 

 

VEM KAN DELTA?

 

På Snowminds är vi stolta över att de rätta personerna blir utvalda till vårt team av skid- och snowboardinstruktörer. Vi är kända bland våra skidskolespartners för att utbilda skickliga, energiska och motiverade skidlärare. Du behöver inte vara expert på att åka skidor och oavsett nivån på våra kurser, så är kursen skräddarsydd så att du får optimala skidträningen före skidprovet, och att du kan förverkliga drömmen om en vinter som skidlärare i Österrike! Det viktigaste är att du är positiv, glad, äventyrlig och redo att arbeta hårt för att få en upplevelse för livet i Snowminds-teamet.

 

Grundläggande förväntar vi oss att du:

 • Har åkt skidor i minst 3-4 veckor
 • Är seriös, ansvarsfull och motiverad
 • Gillar att undervisa och bli utmanad
 • Är minst 18 år gammal
 • Är utåtriktad, positiv och glad
 • Är bra med både barn, unga och vuxna
 • Behärskar engelska och tyska på samtalsnivå*

 

När du har lämnat in din ansökan kommer vi att ringa upp dig för att prata om ditt kursval och sedan bjuda in dig till en intervju online. Under intervjun kommer vi att bedöma hur bra kandidat du är för resan. Samtidigt har du möjligheten att höra mer om erfarenheten som skidlärare i Österrike. Sedan återkommer vi så snart som möjligt med svar om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team eller inte.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt upp, vi använder därför en “först till kvarn” princip, där vi har ansökningsdeadline ca. en gång i månaden. Det vill säga ju tidigare du söker desto större är chansen att du får en plats i laget och jobb på din drömdestination.

Du kan använda ansökningsblanketten, där du även ser pris och datum, här på sidan eller så hittar du vår ansökningsblankett på toppmenyn.

*Behöver du jobba på dina kunskaper i tyska innan avresa? Vi har en skräddarsydd tyskkurs online som förbereder dig steg för steg till en säsong som instruktör i de Österrikiska Alperna.

OBSERVERA: Kursen erbjuds också till dig som åker Snowboard, du kan läsa mer här.

DETALJER OM KURSEN 

 

BOENDE

Under utbildningen

Boendet under kursen är inkluderat i priset. För att kunna prestera på topp krävs sömn och bra mat, därför bor alla deltagare på ett hotell med halvpension (frukost + middag).

EVENTS & GEMENSKAP

Kick-Off Event

Innan avresa håller vi ett online Kick Off Event. Det är en fantastisk dag full av inslag som alla är utformade för att bättre förbereda dig inför din kurs och kommande säsong. Här får du mycket information om din kommande upplevelse, träffar hela Snowminds -teamet och inte minst dina nya kollegor. Du kommer bland annat att få information o utbildningen och få möjlighet att ställa frågor till alla våra erfarna instruktörer.

Reunion camp med level 2 utbildning i april

När säsongen rullar på och du kan se tillbaka på flera månaders underbara upplevelser på skidskolan är det dags för en av årets största händelser, nämligen Snowminds reunion camp i april.

Här kommer du återigen att återförenas med dina vänner från din level 1 kurs och avsluta säsongen med stil på Kitzsteinhorn -glaciären i Kaprun. Under vintersäsongen utvecklas du i ditt jobb som skid- och snowboardinstruktör på skidskolan, som du kommer att använda för att få några veckors förlängd teknisk utbildning på österrikiska level 2 skid- och snowboardinstruktörsutbildningen. Du kan välja att ta antingen ta level 2 i skidor eller snowboard och vad du än väljer kommer det att vara fullt fokus på din teknik och att ha roligt i pisten, puckel-pisten, parken och pudret. Kort sagt, du kommer att utbildas för att kunna lära fler skickliga åkare och utveckla dig själv enormt!

Sammantaget ett superkul och lärorikt läger, där det dock finns en sak som är i fokus; gemenskapen och en social och mysig avrundning av skidsäsongen innan resan går hem till Skandinavien.

 

Team events i januari och  mars i Österrike

Efter kursen kommer vi på Snowminds snabbt att sakna dig och du kommer förhoppningsvis också att sakna oss och varandra. Därför håller vi ett stort Snowminds Team Event i både januari och mars under säsongen. Här samlar vi hela Snowminds -teamet på en hemlig plats i Österrike för att få en upplevelse utöver det vanliga och se alla igen. Förra säsongen åkte vi till Kitzbühel i januari för att se VM -skidåkning på legendariska Hahnenkahm Renn och uppleva den ikoniska byn.

Dessa team events är frivilliga att delta i och kan köpas för en liten summa, vilket endast täcker kostnaderna för evenemanget.

 

Snowminds Reunion party

Förutom den stora Snowminds Reunion camp i Kaprun i april, håller vi också en stor återföreningsfest i Köpenhamn efter säsongen. Detta hålls typiskt någon gång under sommarmånaderna, då de sista har återvänt hem från säsongen, och innan flera åker vidare på en säsong ”down under” i Nya Zeeland, Australien eller Afrika.

Snowminds Reunion Party är också frivilligt, men är ett utmärkt tillfälle att träffa gamla vänner och prata rövarhistorier från en fantastisk vintersäsong.

 

Trygghet, gemenskap och upplevelser för livet

Från ditt första möte med oss kommer du att följas, stöttas och guidas av vårt erfarna team, som alla har varit på vintersäsong tidigare. På så sätt kommer du alltid att kunna få hjälp och sparring, oavsett om du behöver råd att packa före avresa, goda råd om hur du utvecklar din skidåkning under vår kurs, sparring för tyska ord på träningen eller en tröstande axel under säsongen . Kort sagt; vad du än behöver, vi finns där för dig HELA vägen!

Innan avresa blir du inbjuden till vår Facebookgrupp, där du kan sätta ett ansikte på alla andra instruktörer som du ska tillbringa vintern med. Vi sickar också ut förberedelsematerial till utbildningen, så du kan komma väl förberedd till kursen och samtidigt har du möjlighet att beställa en online tyskkurs, så att dina tyska kunskaper är väl uppdaterade inför säsongen.

Under utbildningen är vi där för att hjälpa till med allt från läromedel, språket, övningarna och inte minst för att svara på alla frågor du kan ha om skidteknik, samt dina tester. Det betyder också att du inte alltid är beroende av att få saker besvarade av din instruktör eller i gruppen, du kan alltid fånga en medlem i Snowminds -teamet.

Samtidigt gör vi oerhört mycket för att sätta ihop team som kan fungera och som består av underbara, glada och motiverade skidentusiaster. Således kommer du onekligen att knyta nära band med till exempel dina rumskamrater, skidåkare i din grupp i pisten och naturligtvis dina kollegor på destinationer. Allt detta är något som våra tidigare skidlärare ofta nämner som unikt om upplevelsen. Denna gemenskap är inte bara viktig ur social synvinkel, utan guld värd under träningen och inför testerna på utbildningen, där stöd från dina vänner kan vara det extra som bär dig bra och ger dig ett instruktörscertifikat i handen.

Hos oss är du inte ett nummer, utan en människa, en instruktör, och vårt enda mål och hopp är att ge dig en unik upplevelse under din vintersäsong som du kan se tillbaka på med glädje och längtan till resten av ditt liv. Det här är stora ord, men de kommer från hjärtat; och det är vad Snowminds handlar om. Passion för skidåkning. Passion för människor. Passion för dig.

ANNAN VIKTIG INFORMATION

Den internationellt igenkända österrikiska instruktörsutbildningen

För att vara säkra på att alla våra instruktörer får utbildning av högsta kvalitet samarbetar vi med bland annat Salzburger Berufskilehrer & Snowboardlehrer Verband, ett av världens mest igenkända instruktörsförbund.

De sista 10 dagarna av in kurs kommer dina tränare att guida dig igenom Anwärter utbildningen, som är deras level 1 utbildning. Här kommer du bli tränad till att undrvisa nybörjare och enkla övande skidåkare, och efter avklarad examen kommer du att vara redo att börja arbeta hos din skidskola.

Utbildningen är en av de mest igenkända i världen och kommer vara fint att ha på CV’t. Den kan du också använda på många av Snowminds andra destinationer runt omkring i världen.

Kurspris

Course Icon Skidinstruktörskurs i Österrike på sommaren

Course Icon Från 32.995 SEK

Course Icon

Course Icon Hintertux, Österrike

Course Icon 29 juni - 10 juli 2024

Course Icon Deposition 1000 SEK

Ansök

Begränsad antal visum till Kanada! 🇨🇦

Gör din dröm till verklighet!

ANSÖK NU