Säsong i Verbier och level 3 skidinstruktörskurs

En episk säsong i legendariska Verbier!

SÄSONG I VERBIER OCH LEVEL 3 SKIDINSTRUKTÖRSKURS

Det är Freerides mecka. Den absoluta höjdpunkten när det kommer till big mountain skiing. Det finns en god anledning till att Verbier har varit värd för finalen i Freeride World Tour i över ett decennie! Den kombinerar den bästa skidåkningen i världen, med en livlig by och ett fantastiskt nattliv. Det är en internationell atmosfär och det är inte ovanligt att stöta på en professionell skidåkare eller två under hela dagen. Det faktum att så många proffsåkare väljer Verbier som sin hemmabas talar för sig själv!

På vårt säsongslånga program kan du kombinera träning och arbetsmöjligheter under hela säsongen på vårt engelsktalande nivå 3 skidinstruktörsprogram i Verbier. Du kommer att ha direkt tillgång till hjärtat av den världsberömda skidorten 4 Vallées, en av Schweiz största skidorter som erbjuder några av de bästa och mest varierade terrängerna i världen.

EN VINTER I 4 VALLÉES

Tränings- och arbetsprogrammet är utformat för level 2-kandidater i alla system för att förbereda dig för att prova på level 3-examen i framtiden. Träningen bedrivs under lågsäsongsveckor för att maximera de lugnare perioderna på orten. Under högsäsongsveckorna kommer du att ha arbetsmöjligheter med eventuell anställning på en lokal skidskola i Verbier. Arbetstiden för säsongen sträcker sig från 40 – 100 timmar beroende på antalet gäster, snö- och väderförhållanden och din personliga prestation.

Som en del av kursen får du organiserat boende hela vintern, 100 timmar level 3 fokuserad träning och mycket mer. Med komfort i våra mycket erfarna tränare garanterar vi att detta kommer att bli ditt livs mest utvecklande skidupplevelse fullspäckad med high fives och kul!

Eftersom utbildningen för det mesta kommer att vara under den lugnare perioden kan du förvänta dig arbetstillfällen under jul och/eller nyår, februari och påsklovet. Grundläggande språkkunskaper i franska, tyska och/eller holländska kommer att vara till stor hjälp för att ge fler möjligheter till arbete under högsäsong.

LIVET SOM INSTRUKTÖR

Av goda skäl är Schweiz en av de mest önskade skidorterna för både nya och erfarna skidinstruktörer. De schweiziska alperna erbjuder något av världens bästa skidåkning. Detta framgår särskilt av skidorten 4 Vallées, som är känd för sin fantastiska terräng. Det är inte en slump att orten har varit värd för Freeride World Tour-finalen i flera år!

Eftersom Schweiz är mycket eftertraktad och tar emot en stor mängd rika kunder är det en av de bästa platserna att lära av erfarna instruktörer och starta din karriär som instruktör. Som ny-certifierad instruktör får du vanligtvis mellan 20-27 CHF i timmen, vilket är betydligt högre än någon annanstans. Om du planerar att göra en karriär av skidåkning är det här the place to be!

Under säsongen kommer du att bo med andra Snowminders i en delad lägenhet med kök i antingen Verbier eller Le Châble som bara är en sväng med gondolen bort. Verbier är en livlig skidby med ett fantastiskt skidinstruktörssamhälle. Instruktörerna träffas vanligtvis på några lokala platser på orten och på lediga dagar är det ofta några av dem som utforskar orten tillsammans.

Vad är inkluderat? 

Vi har skapat en vinterupplevelse från december till april, där du kommer att träna för att ta level 3 examen, med möjligheten att arbeta i Verbier.

Med detta kurspaket kan du se fram emot följande:

 • En hel vintersäsong i Verbier
 • 5 månader delat boende i Le Chable eller Verbier med första månaden betald*
 • Snowminds Team Leader hela säsongen
 • 170 timmars level 3 fokuserad skidträning under säsongen
 • Orientering på skidskola för att förbereda dig för livet som instruktör
 • Möjligheter för jobb och shadowing på en lokal skidskola under säsongen**
 • Freestyle träning och introduktion till touring
 • Workshops och individuell målsättning och plan of action som görs tillsammans med en mentor
 • Möjlighet till träning för en andra disciplin (snowboard/ telemark)
 • Träning i lavinsäkerhet
 • Pro-deals hos Snowminds Store
 • Sociala team events under säsongen
 • Kick-off Event innan avresa
 • Förberedelse inför säsongen och hjälp vad gäller packning, försäkring etc innan, under och efter säsongen
 • Reseskydd med Snowminds Återbetalningsgaranti

 

Vad är inte inkluderat?

 • Transport t/r Verbier, Schweiz****
 • Avbeställningsförsäkring, reseförsäkring och eventuella visumkostnader etc.
 • Mat och annat som inte nämns ovan

 

Som Snowminds-varumärke tar vi hand om allt det praktiska och samordnar med våra professionella partners i Schweiz för att ge dig en upplevelse som vi är kända för!

*Snowminds erbjuder organiserad boende för hela säsongen, vilket gör att du slipper krånget med att hitta det själv och ger dig möjligheten att bo tillsammans med andra Snowminders. Första månaden ingår i kurspaketet, och i de flesta fall kommer du att ombedjas att betala hyran för resten av säsongen innan avresa. Priset för boendet varierar vanligtvis mellan 800-1200 CHF per månad. Om du är intresserad av att boka ditt eget boende för hela vintersäsongen, kontakta oss för ett rabatterat kurspris.

** Det finns en avgift på 300 CHF på liftkortet för personer som är 24 år eller äldre och/ eller en extraavgift på 300 CHF för personer som anmäler sig efter den 20 november.

***Anställning beror på prestanda under utbildningen, språkkunskaper och baseras på affärsnivåer och efterfrågan från skidskolan.

****Vi hjälper gärna till med rekommendationer för att boka flygbiljetter och flygplatstransfer till din slutdestination. Kontakta oss om du är intresserad.

*****De flesta arbetstillstånd i Schweiz kräver också att du betalar för obligatorisk schweizisk sjukförsäkring som måste betalas utöver registreringsavgiften för att vara berättigad till arbete. Detta varierar beroende på kantonen, men är vanligtvis cirka 250 CHF per månad för ett fullständigt arbetstillstånd. Ibland finns det alternativ att betala ett dagligt pris för arbetsdagar istället. Om du inte har ett arbetstillstånd och inte arbetar, kräver Schweiz att du istället betalar en daglig turistskatt. Detta är vanligtvis cirka 2,50 CHF per dag, beroende på din boendesituation. Om du är intresserad av att läsa mer om arbete i Schweiz som utlänning, hänvisar vi till den officiella schweiziska regeringswebbplatsen.

SÄSONGSPLANERING

Vårt instruktörsprogram för Verbier level 3 är perfekt utformat för dig som vill ta ett mellanår, ett karriäravbrott/byte samt de som vill ha professionell utbildning för att förbättra sin skidåkning och ta det till nästa nivå i 4 Vallées, några av de bästa och mest varierade terrängen i Alperna.

Ditt veckoschema kan variera mycket. Vanligtvis tränar du 1-2 dagar i veckan under de lugnare perioderna på säsongen. Resten av dagarna kan du träna själv eller vila lite. Aktiviteter efter skidåkning inkluderar teorilektioner, träningspass eller spelkvällar. Under toppveckor kan du förvänta dig att få arbetstillfällen på en lokal skidskola i Verbier medan schemat beror på affärsnivåer, väder och snöförhållanden.

VEM KAN ANSÖKA? 

På Snowminds är vi stolta över att välja rätt personer för vårt team av skid- och snowboardinstruktörer. Vi är kända bland skidskolorna för att utbilda kompetenta, energiska och toppmotiverade instruktörer. Det viktigaste för dig är att vara positiv, utåtriktad, äventyrlig och redo att arbeta hårt för att få ditt livs minne som en del av Snowminds-teamet.

Vad vi förväntar oss av dig som ansöker:

 • Du har redan en level 2 eller högre certifiering
 • Du är positiv, utåtriktad och äventyrlig
 • Du är seriös, ansvarstagande och motiverad
 • Du tycker det är kul att undervisa och älskar att bli utmanad
 • Du pratar engelska flytande
 • Du är minst 18 år

 

När du har skickat din ansökan får du en inbjudan till en intervju. Under intervjun kommer vi att utvärdera dig som kandidat medan du har möjlighet att få mer information om våra kurser och erfarenheten som skidinstruktör i Schweiz. Efter intervjun kommer vi att ringa dig och meddela om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt. Därför har vi principen ”först till kvarn” med en ansökningsfrist varje månad. Detta innebär att ju tidigare du skickar in din ansökan desto större är dina chanser att komma med i teamet.
Du kan skicka in din ansökan här.

Pris

Course Icon Säsong och level 3 skidinstruktörskurs

Course Icon Från 78.995 SEK (inklusive boende) och från 42.995 SEK (exklusive boende)

Course Icon

Course Icon Verbier, Schweiz

Ansök

Frågor? Ring oss!

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig