En hel säsong i Nendaz med level 3 utbildning

En episk säsong med level 3 skidinstruktörskurs!

En hel säsong och level 3 skidinstruktörsutbildning i Nendaz

Om det finns en plats som är känd för sina magiska berg och skidkultur så skulle det vara Schweiz. Det är ingen slump att skidåkare från hela världen har detta unika alpland överst på sin bucketlist och nu har du chansen att göra detta till ditt vinter-wonderland på en kurs i Nendaz!

Vi är stolta över att kunna presentera en unik vintersäsong, där du kombinerar arbete och lek på vårt engelsktalade level 3 skidinstruktörsprogram i Haute-Nendaz. Du kommer att bo i Nendaz, som ligger mitt i hjärtat av den världsberömda skidorten 4 Vallées, en av Schweiz största skidorter som erbjuder några av de bästa och mest varierade terrängerna i världen.

EN VINTER I LES 4 VALÉES

Programmet är designat för dig som redan har en level 2 utbildning och är redo att börja träningen mot level 3 certifikatet och ISIA-stämpelmoduler. Träningen bedrivs under lågsäsongsveckor för att maximera de lugnare perioderna på orten. Detta program är speciellt utformat för dem som inte har rätt att arbeta i Europa eller Schweiz men som vill fortsätta sin utbildning och hoppas få ytterligare kvalifikationer.

Som en del av kursen får du ett säsongsliftkort, boende för hela vintern och cirka 200 timmars träning och mycket mer. Med komfort i våra mycket erfarna tränare från Sommet et Neige garanterar vi att detta kommer att bli ditt livs mest utvecklande skidupplevelse fullspäckad med high fives och kul!

Eftersom träningen kommer att vara planerad under de lugnare perioderna, kan du förvänta dig möjligheter för jobb under jul och nyår, högsäsongen i februari och påsk. Grundläggande språkkunskaper i franska och tyska kommer vara hjälpsamt för jobb under högsäsongen.

LIVET SOM INSTRUKTÖR 

Av goda skäl är Schweiz en av de mest önskade skidorterna för både nya och erfarna skidinstruktörer. De schweiziska alperna erbjuder något av världens bästa skidåkning. Detta framgår särskilt av skidorten 4 Valées, som är känd för sin fantastiska terräng. Det är inte en slump att orten har varit värd för Freeride World Tour-finalen i flera år!

Eftersom Schweiz är mycket eftertraktad och tar emot en stor mängd rika kunder är det en av de bästa platserna att lära av erfarna instruktörer och starta din karriär som instruktör. Som ny-certifierad instruktör får du vanligtvis mellan 20-27 CHF i timmen, vilket är betydligt högre än någon annanstans. Om du planerar att göra en karriär av skidåkning är det här the place to be!

Under säsongen kommer du att bo med andra Snowminders i en delad lägenhet med kök i byn Nendaz. Nendaz är en livlig skidby med ett fantastiskt skidinstruktörssamhälle. Instruktörerna träffas vanligtvis på några lokala platser på orten och på lediga dagar är det ofta några av dem som utforskar orten tillsammans.

VAD FÅR DU AV SNOWMINDS?

Vi har skapat en vinterupplevelse från december till april, där du kommer att träna för att ta din level 3 certifiering med möjlighet att utforska skidinstruktörslivet i Nendaz.

Fördelar med en säsong och level 3 skidinstruktörskursen:

 • En hel vintersäsong i Nendaz
 • 5 månader delat boende i Nendaz byn (11:e december – 16:e april 2023)
 • Snowminds Team Leader under hela säsongen
 • Cirka 200 timmars träning (170 timmar i snön och 30 timmar teori etc)
 • 40-100 timmars jobberfarenhet
 • Teknisk och teoretisk träning inför IASI stämpelmodulerna
 • Möjlighet att köpa till liftkort**
 • Fysprogram innan säsongen
 • Fysprogram under säsongen med fokus på skidåkning
 • Pro-deals hos skidshop i resort och hos Snowminds Store
 • Skid-service workshops
 • Sociala team events under säsongen i Nendaz
 • Kick-off Event innan avresa (hålls i september)
 • Förberedelse inför säsongen och hjälp vad gäller packning, försäkring etc innan, under och efter säsongen


Vad är inte inkluderat?

 • Transport t/r från Nendaz, Schweiz*
 • Liftkort (möjlighet att köpa till)
 • Avbeställningsförsäkring, reseförsäkring och eventuella visumkostnader etc.
 • Mat och annat som inte nämns ovan

 

Som Snowminds-varumärke tar vi hand om allt det praktiska och samordnar med våra professionella partners i Schweiz för att ge dig en upplevelse som vi är kända för!

 


*Vi hjälper gärna till med rekommendationer för att boka flygbiljetter och flygplatstransfer till din slutdestination. Kontakta oss om du är intresserad.

**Du kan köpa ett liftkort för säsongen genom oss för 4400 SEK till och med 20:e november 2022. Är man född från 1998 eller äldre, tillkommer en kostnad på 2215 SEK på liftkortet.

Säsongsplanering

Vårt utbildningsprogram för Nendaz level 3 för instruktörer är perfekt utformat för dig som vill ta ett mellanår, ett uppehåll/byte i karriären såväl som de som vill ha professionell utbildning för att förbättra sin skidåkning och ta den till nästa nivå i 4 Vallées, några av de bästa och mest varierade terrängen i Alperna.

Om du inte vill tillbringa en hel säsong i Schweiz och gärna är hemma med familjen över jul och nyår, så borde du kolla in våran 12 veckors level 3 instruktörskurs!

Om du inte är innehavare av EU-pass eller inte är berättigad att stanna i Schweiz under långa vistelser, är detta den perfekta kursen för dig, som håller din vistelse under 90 dagar och ändå får hela instruktörsupplevelsen!

Veckoschemat kan variera mycket. Vanligtvis under vardagar tränar du några timmar på morgonen och på eftermiddagen. Aktiviteter efter skidåkning inkluderar teorilektioner, träningspass eller spelkvällar. Under helgen har du vanligtvis lediga dagar för friåkning eller bara koppla av.

Jobbschemat beror på hur mycket gäster det är, vädret och snön.

VEM KAN ANSÖKA? 

På Snowminds är vi stolta över att välja rätt personer för vårt team av skid- och snowboardinstruktörer. Vi är kända bland skidskolorna för att utbilda kompetenta, energiska och toppmotiverade instruktörer. Det viktigaste för dig är att vara positiv, utåtriktad, äventyrlig och redo att arbeta hårt för att få ditt livs minne som en del av Snowminds-teamet.

Vad vi förväntar oss av dig som ansöker:

 • Du känner dig trygg att åka i röda backar
 • Du är positiv, utåtriktad och äventyrlig
 • Du är seriös, ansvarstagande och motiverad
 • Du tycker det är kul att undervisa och älskar att bli utmanad
 • Du pratar engelska flytande
 • Du är minst 18 år och kan åka till Schweiz på ett turistvisum

 

När du har skickat din ansökan får du en inbjudan till en intervju. Under intervjun kommer vi att utvärdera dig som kandidat medan du har möjlighet att få mer information om våra kurser och erfarenheten som skidinstruktör i Schweiz. Efter intervjun kommer vi att ringa dig och meddela om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt. Därför har vi principen ”först till kvarn” med en ansökningsfrist varje månad. Detta innebär att ju tidigare du skickar in din ansökan desto större är dina chanser att komma med i teamet.
Du kan skicka in din ansökan här.

 

"With northfacing slopes in the 4 Valleys, incredible snow conditions in Nendaz are nearly guaranteed throughout the whole winter"

- Rich Wright, Ski School Director Sommet et Neige

Pris

Course Icon Säsong med level 3 skidinstruktörsutbildning i Nendaz

Course Icon Från 53.995 SEK (inklusive boende) och från 28.995 SEK (exklusive boende)

Course Icon

Course Icon Haute-Nendaz, Schweiz

Ansök

Frågor? Ring oss!

Säkra din plats i Kanada 🇨🇦

Antalet arbetsvisum är begränsat. Ansök nu för att få ditt visum i tid 🤙🏼

Läs mer här