Säsong och level 1+2 skidinstruktörskurs i Saas-Fee

Gör en säsong med level 1+2 skidinstruktörskurs i "Alpernas pärla"

Säsong och level 1+2 skidinstruktörskurs i Saas-Fee

Med 124 km skidåkning  och 14 toppar över 4 000 meter är Saas Fee utan tvivel ett av Alpernas bästa och mest snösäkra skidområden. Då det ligger på en stor glaciär kan du ofta åka skidor året runt. Men när du väl har satt din fot i Saas Fee är det inte bara skidåkningen som lockar dig tillbaka. Staden, som fram till 1957 endast kunde nås till fots, är bilfri och utstrålar schweizisk alpcharm med sina slingrande gator och vackra trähus. Nu har du chansen att kalla den ditt home away from home.

I samarbete med skidskolan Ski Zenit har vi skapat en upplevelse där allt är inkluderat. Du får ett liftkort för hela säsongen, organiserat boende för hela vintern med en månads hyra inkluderat i priset, 150 timmars professionell skidutbildning på högsta nivå och den internationellt erkända britiska skidinstruktörsutbildningen både level 1 och 2. Lägg därtill möjligheten att arbeta och tjäna pengar som instruktör och du har, i våra ögon, den perfekta miljön för en fantastisk vinter i Schweiz.

"Jag valde att bosätta mig i Saas Fee år 2009 på grund av den perfekta terrängen och den unika schweiziska alpbyn, som jag är glad över att kalla mitt hem varje dag!" Ben Shubrook - ägare Ski Zenit

EN VINTER I SAAS FEE

Det är inte utan anledning som världens bästa WC-skidåkare kommer till Saas Fee. Skidåkning 10 månader om året och brant terräng ger de perfekta förutsättningarna för skidutveckling. Detta är också en av många anledningar till varför vi på Snowminds har gett oss in i området. Du kan prova på FIS World Cup-pisten, där många skididoler har gjort sina svängar. För friåkare erbjuder Saas Fee också massor av spännande möjligheter i parken med en stor halfpipe, många kickers och rails, eller en dag med en lokal bergsguide i ett ändlöst back country.

Eftersom Schweiz är mycket eftertraktat och välkomnar ett stort antal rika kunder är det ett av de bästa ställena för att lära sig av erfarna instruktörer och starta din karriär som skidlärare. Som nyutbildad skidlärare får du vanligtvis mellan 25-30 CHF i timmen, vilket är betydligt högre än i andra länder, så om du planerar att göra karriär som skidlärare är det här rätt ställe!

Innan du kommer så långt måste du slutföra den första delen av din instruktörskurs, där vi i december utbildar dig till din britiska BASI-level 1, så att du kan följa erfarna skidlärare eller börja arbeta under jul- och nyårsveckorna. I början av januari börjar vi träna mot level 2 innan högsäsongen drar igång från mitten av februari till början av mars, varefter du kastar dig in i den britiska examen på level 2 med möjlighet att arbeta över påsken och i slutet av april se tillbaka på en fantastisk säsong som skidlärare i Schweiz.

Vad är inkluderat?

Vi har skapat en vinterupplevelse från december till april, där du kommer att bli certifierad skidinstruktör level 1 + 2 med möjligheten att arbeta i Saas Fee.

Med detta kurspaket kan du se fram emot följande:

 • En hel vintersäsong i Saas Fee
 • 5 månader delat säsongsboende med första månaden betald*
 • Snowminds Team Leader under hela säsongen
 • Liftkort för hela säsongen i Saas Fee. Inkluderar även 67 andra skidorter i Schweiz. Dagsresor till andra orter ingår också.
 • 150 timmar av skidträning för level 1+2 inklusive videoanalys
 • Level 1+2 BASI examen inklusive allt material och medlemskap**
 • Möjlighet för jobb på en lokal skidskola under säsongen***
 • Skidskole orientering för att förbereda dig för livet som instruktör
 • Team Events under säsongen
 • Fysprogram innan säsongen
 • Pro-deals hos Snowminds Store
 • Online kick-off event innan avresa med team building etc.
 • Förberedelse inför säsongen och hjälp vad gäller packning, försäkring etc innan, under och efter säsongen
 • Reseskydd med Snowminds återbetalningsgaranti

 

Vad är inte inkluderat?

 • Transport t/r från Saas Fee, Schweiz****
 • Deposition och månadshyra på säsongsboende (detta skall betalas innan avresa)
 • Avbeställningsförsäkring och reseförsäkring
 • Kostnader för visum, Schweizisk sjukförsäkring etc.*****
 • Mat och annat som inte nämns ovan

 

*Snowminds erbjuder arrangerat boende för hela säsongen, så att du kan undvika besväret att hitta det på egen hand, och få chansen att bo tillsammans med de andra Snowminders. Den första månaden ingår i kurspaketet, och i de flesta fall ombeds du att betala hyran för resten an säsongen före avresa. Priset för boendet ligger vanligtvis mellan 800-1200 CHF per månad. Om du är intresserad av att boka ditt eget boende för hela vintersäsongen, vänligen kontakta oss för ett rabatterat kurspris.

**Första hjälpen-kursen är ett krav för att bli level 1-utbildad och ingår inte. Vi hjälper gärna till att ordna en första hjälpen-kurs om det behövs!

***Anställningen beror på hur intervjun med skidskolan går, examensresultat, startdatum för utbildningen och språkkunskaper.

****Vi hjälper gärna till med rekommendationer för bokning av flyg och flygplatstransfer till din slutdestination. Kontakta oss om du är intresserad av detta.

*****De flesta arbetsvisum i Schweiz kräver att man också betalar en obligatorisk sjukförsäkring i Schweiz vilket betalas i anslutning till ditt arbetsvisum för att kunna arbeta. Detta varierar beroende på kanton men är ofta runt 250 CHF per månad för ett fullt arbetsvisum. Ibland finns det möjlighet att betala en daglig summa för varje dag man arbetar istället. Du kan läsa mer om det på det Schweiziska parlamentets hemsida

VEM KAN DELTA? 

På Snowminds är vi stolta över att välja rätt personer för vårt team av skid- och snowboardinstruktörer. Vi är kända bland skidskolorna för att utbilda kompetenta, energiska och toppmotiverade instruktörer. Det viktigaste för dig är att vara positiv, utåtriktad, äventyrlig och redo att arbeta hårt för att få ditt livs minne som en del av Snowminds-teamet.

Vad vi förväntar oss av dig som ansöker:

 • Du känner dig trygg att åka i röda backar*
 • Du är positiv, utåtriktad och äventyrlig
 • Du är seriös, ansvarstagande och motiverad
 • Du tycker det är kul att undervisa och älskar att bli utmanad
 • Du pratar engelska flytande
 • Du är minst 18 år gammal

 

När du har skickat din ansökan får du en inbjudan till en intervju. Under intervjun kommer vi att utvärdera dig som kandidat medan du har möjlighet att få mer information om våra kurser och erfarenheten som skidinstruktör i Schweiz. Efter intervjun kommer vi att meddela om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team eller inte.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt. Därför har vi principen ”först till kvarn” med en ansökningsdeadline varje månad. Detta innebär att ju tidigare du skickar in din ansökan desto större är dina chanser att komma med i teamet.
Du kan skicka in din ansökan här.
snowminds

VIKTIGA DETALJER OM KURSEN

Förväntningar till jobbet

Eftersom du är anställd direkt av skidskolan och inte av Snowminds är det skidskolan som självständigt bestämmer omfattningen av ditt arbete, din lön och övriga arbetsrelaterade villkor. Ditt anställningsförhållande är alltså mellan dig och skidskolan, och vi kan inte garantera t.ex. ett minsta antal arbetstimmar. Vi hjälper dig självklart och hjälper dig vid frågor eller annat.

I Schweiz kan du ofta förvänta dig en mer avancerad kundkrets, vilket leder till högre förväntningar på din skidskola. Mängden arbete beror därför till stor del på din motivation, din utstrålning och attityd samt hur du interagerar med dina gäster.

Utifrån tidigare års erfarenhet har Snowminds instruktörer arbetat med en utbildning på level 1 och några även utan utbildning i början, om de uppfyllde ovanstående kriterier.

Så om du vill få ut det mesta av en säsong i Schweiz måste du ha rätt mindset och attityd redo från start och under hela din kurs!

Arbetstimmar

Som nyutbildad instruktör ligger du typiskt sett längst ner i näringskedjan när det gäller arbete. Med andra ord, ju mer erfarna instruktörer får första prioritet, men ju mer du visar din passion och vilja att jobba hårt, desto bättre. Vi rekommenderar starkt att dra nytta av de livligare högsäsongsperioderna på skidskolan genom att visa dina chefer att du är motiverad att undervisa så många lektioner som möjligt. De mest hektiska perioderna under högsäsong är jul och nyår, februari och, på vissa destinationer, påsk. Det är vanligt att du blir inbokad i klasser efter dina språkkunskaper, sociala färdigheter och personkunskaper. Det finns alltid möjlighet att skugga lektioner innan du undervisar din första, vilket kan vara ett bra sätt att visa din entusiasm och motivation för skidskolan.

Språk

Vår skidskolepartner föredrar instruktörer som kan prata lite franska och/eller tyska, och att kunna några grundläggande fraser kan avsevärt förbättra din lokala upplevelse. Språkkunskaper kan vara mer värdefulla som certifieringsnivå, och vissa destinationer erbjuder till och med en höjning av timlönen för varje ytterligare språk du talar!

Ju mer du övar språket som talas på din destination innan du reser, desto bättre. Det kommer att hjälpa din integration och generellt ge dig en bättre upplevelse. Vi rekommenderar att du använder Duolingo för att träna, och helst rekommenderar vi att du går en språkkurs.

Vårt team har tillsammans genomfört mer än 25 säsonger över hela världen, och vi vet bättre än någon annan hur det är att börja arbeta med ett nytt språk för första gången. Även om det kan verka förvirrande till en början vet vi att det är mer än möjligt att lära sig med lite övning. Utöver vanliga språkkurser fokuserar våra Snowlingo-kurser specifikt på vad du faktiskt behöver när du jobbar som skid- eller snowboardinstruktör. Du kan läsa mer om det på vår hemsida

Lön

Angående de ekonomiska förväntningarna, låt oss vara tydliga: du blir inte rik på en säsong som nyutbildad instruktör, och vi rekommenderar alltid att du har minst 2000 schweizerfranc i fickpengar så att du kan få ut det mesta av säsongen . Generellt sett varierar det mycket vad våra instruktörer tjänar och spenderar under säsongen, då vanor/personliga budgetar varierar så mycket.

Din lön beror på många faktorer, men vanligtvis får du mellan 25-30 CHF per timme som nyutbildad instruktör. Dessutom finns det ofta bonusalternativ, t.ex. dricks och extra privatlektioner. Det är vanligt att skidskolor har återkommande gäster som kommer tillbaka ofta under säsongen och vänder sig direkt som instruktör om de var nöjda med sin första skidlärare.

Ibland går det att hämta extra arbetstimmar på skidorten vintertid på andra avdelningar, t.ex. i skidbutiken, aktiviteter och gästservice.

Boende

I Saas Fee ingår första månadens boende under kursen. Du kan själv bestämma om du vill ha boende arrangerat av Snowminds för resten av säsongen.

Många skidskolor i Schweiz inkluderar inte boende i anställningskontrakten, eftersom de ofta arbetar med mycket lokal personal. Därför samarbetar vi med skidskolorna för att ordna ett bra och lämpligt boende för dig. Du kommer att bo i delat boende med (mest) andra Snowminds-instruktörer i ett fantastiskt samhälle.

Bostadskontrakt
Hyran dras inte av på din lön utan betalas separat. Eftersom bostaden är säkrad för hela säsongen måste du teckna ett bostadskontrakt och betala hela beloppet innan avresa. Hyran varierar, men ligger vanligtvis på mellan 800-1200 CHF per månad.

Deposition för boende
En deposition ska betalas för att täcka eventuella skador, saknade föremål, städning, tvätt av sängkläder, handdukar och/eller annat som hyresvärden har rätt till efter hyrestiden. Den kommer att överföras tillbaka till dig elektroniskt efter säsongen minus eventuella avdrag från Snowminds.

Arbetskrav

Arbetstillstånd

Om du vill bo och arbeta i Schweiz under vintersäsongen måste du vara EU- eller EFTA-medborgare. (EFTA består av Island, Liechtenstein, Norge, Schweiz och Norge). Även om Schweiz inte är medlem i EU är landet en del av EFTA och tillåter därför fri rörlighet för personer från EU/EFTA-länder.

Ändå måste du skaffa ett arbetstillstånd när du är i Schweiz innan du börjar arbeta på en skidskola. Din skidskola och lagledare hjälper dig och ger dig råd om det lämpligaste tillståndet, som varierar beroende på arbetsbelastningen per dag. månad.

Din skidskola hjälper dig att betala de relevanta avgifterna till registreringskontoret.

Obligatorisk schweizisk sjukförsäkring / turistskatt

De flesta arbetstillstånd i Schweiz kräver att du också betalar för den obligatoriska schweiziska sjukförsäkringen, som måste betalas utöver registreringsavgiften för att vara berättigad att arbeta.

Om du inte har arbetstillstånd och inte arbetar kräver Schweiz att du betalar en daglig turistskatt istället. Detta är vanligtvis runt 2,50-4,50 CHF per dag, beroende på din boendesituation.

Om du är intresserad av att läsa mer om att arbeta i Schweiz som utlänning hänvisar vi dig till den officiella schweiziska regeringens webbplats.

Pris

Course Icon Level 1 och 2 skidinstruktörskurs i Saas Fee

Course Icon Från 75.995 kr.

Course Icon

Course Icon Saas Fee, Schweiz

Course Icon December - April

Course Icon Deposition 1000 SEK

Ansök

Frågor? Ring oss!

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig