Argentina

Bli skidlärare

Destinationen

 

Argentina har länge varit ett eftertraktat resmål tack vare sitt varma klimat, goda viner, bra mat, nationalparker och historiska arkitektur. Argentinsk kultur är pulserande, men landet erbjuder också något för dig som skid- eller snowboardåkare: en frusen och nästan oberörd bergsoas. Med de högsta bergen i hela Sydamerika är Argentina definitivt en högkvalitativ skidåkardestination, fortfarande missad av många.

 

 

 

 

Bergen

 

Långt från de högljudda gatorna i Buenos Aires och den torra hettan i norr, erbjuder Argentina perfekta åkförhållanden i Patagonia i söder. I Argentina finner du skidområden spridda i bergskedjan Anderna. Det finns många destinationer i Mendoza, Patagonien och Ushuaia.

 

I den norra delen av de argentinska bergen, i Mendoza, finner du Las Leñas – känt för sin branta terräng och adrenalinpumpande dubbelsvarta nedfarter. Las Leñas är epicentrum för big mountain skidåkning och erbjuder mängder med öppna fält med djupt puder. Som om inte detta vore nog så kan en dag på skidor avlsutas med den sydamerikanska versionen av aprés ski där du kan festa till morgonen, i riktigt la vida loca stil.

 

 

 

 

Skid- och snowboardlärarlivet

 

 

För européer är ett stort plus att den argentinska vintern äger rum när vi har sommar. I Argentina är säsongen lång och sträcker sig från juni till oktober, den bästs snön finner du i juli till september. Som ett alternativ till en sommar på stranden så erbjuder Argentina dig möjligheten att uppleva en säsong som aldrig tar slut.

Säkra din plats i Kanada 🇨🇦

Antalet arbetsvisum är begränsat. Ansök nu för att få ditt visum i tid 🤙🏼

Läs mer här