Bli skidinstruktör i The Remarkables

Den bästa åkningen i Nya Zeeland

Destinationen

The Remarkables lever upp till sitt namn. Bergskedjan precis utanför Queenstown är en av de mest fotograferade i världen och det är lätt att förstå varför. Efter Wakatipu sjön har terrängen en brant sluttning och slutar med imponerande bergstoppar. Skidområdet har 357 vertikala meter från toppen av 1943 meter ner till 1586 meter. Området har 4 stolliftar och 3 mattor, 6 personers expressliften tar dig till en fantastisk utsikt och lika bra terräng på vägen ner. Området består av 3 “bowls”. Den största bowlen är känd för att ha mängder av solsken och är dold så att vinden inte är för våldsam. Därför har skidområdet färre stängda dagar jämfört med resten av Nya Zeeland. Den naturliga snön kompletteras också av moderna snökanoner, så du är nästan garanterad fina förhållanden under största delen av säsongen. Området är mycket familjevänligt och terrängen är ideal för nybörjare. Om du har skickliga gäster kan du fortfarande utmanas av svarta backarna, offpisten och snöparken i världsklass.

Skidskolan

Skidskolan i The Remarkables är i samarbete med Nya Zeelands skidlärarförening, NZSIA, och garanterar att du kommer lära dig av de bästa instruktörerna, som gör dig redo för level 1-skidlärarutbildningen!
Förutom skidåkning kommer det också att ges en introduktionskurs för skidskolan, vilket innebär att du arbetar som professionell skidlärare och naturligtvis också samhälls förbundet med de internationella kollegorna.

Livet som instruktör

Efter en skjuts med dagliga busslinjen som går flera gånger om dagen, ligger du i Queenstown, som är vackert belägen vid Lake Wakatipu med utsikt över bergen! Staden har 15 000 invånare. Förutom ett stort urval av fina barer och restauranger är Queenstown också känt för att vara en mycket aktiv stad. Man kan prova på golf, dykning, paragliding, bungee jump, freesbee golf, netball, cricket och naturligtvis deras national sport, rugby! Kort sagt, kommer du definitivt inte bli uttråkad i Queenstown!

Kort fakta

  • En lång säsong: 10 Juni- 01 Oktober
  • Mer än 220 hektar markerad skidåkning
  • Backarna har en bra fördelning av svårighetsgrad: 30% nybörjare, 40% träning och 30% expert
  • Hela skidområdet täcker över 540 hektar
  • Lifterna är öppna från kl 09.00-16.00 alla dagar
  • Förutom sluttningarna har Remarkables också en snow tubing park, freestyle park och en half pipe där proffsen tränar
  • Genomsnittligt snöfall på 3,67 meter vilket också kompletteras med effektiva snökanoner

Nästa online infomöte

Information om säsongen och få svar på alla dina frågor om Snowminds

Anmäl