Bli skidlärare i Mayrhofen

En skatt i alperna

Destinationen

 

Mitt i Zillertal dalen i Österrikiska Tyrol ligger Mayrhofen – en av Österrikes största och mest omtyckta område med glaciärskidåkning på upp till 3250 meters höjder. Hintertux glaciären gör det faktiskt möjligt att åka skidor året runt, även på sommaren. I hela Zillertal skidområdet så har du tillgång till 640km pist vilket borde göra att du har nya åk att göra – hela säsongen. De som letar efter parkåkning borde kolla in Vans Penken Park som anses vara en av världens bästa.

 

 

De två skidskolorna

Ski Pro Austria och Skischule SMT är de två främsta skidskolorna i Mayrhofen. Att känna instruktörer på två skidskolor gör det sociala livet dubbelt så livligt, men det innebär också risker. Det uppstår såklart en viss konkurrens som ofta slutar i snöbollskrig och höga skratt… Efter jobbet möts många instruktörer på den välkända “Pils Bar”, därifrån kan musiken höras flera pister bort. 

 

 

 

 

Livet som instruktör

 

Om du blir alltför trött i benen av all skidåkning så finns det också andra aktiviteter som du kan ta dig an. Områdets afterski är imponerande och erbjuder flera lokala etablissemang som Icebar, Yeti Bar and Brück’n Stadl. Den sistnämda har plats för mer än 400 gäster på samma gång, utspridda över två golv. Festen brukar pågå fram till klockan 4 på morgonen. Generellt är Mayrhofen en livlig by med ett bra nattliv. Varje år anordnas festivalen “Snowbombing” – en festival du måste uppleva. 

 

 

 

 

 

 

Korta fakta

 

  • Skidåkning från 2500m till 6330m
  • 138km piset
  • Massor med afterski
  • Lätt att ta sig till glaciären Hintertux på 3250m
  • 53 liftar
  • En av Österrikes bästa Fun Parks

 

 

ANMÄL DIG TILL VÅRA INFOMÖTEN

Bli inspirerad till en vinter i snön!

Anmäl