2 veckors Level 2 utbildning i Österrike

Bli en mer avancerad skidlärare eller snowboardlärare

 

Upplev drömmen i Österrike

 

Om du inte kan få nog av och vill utveckla dig själv som instruktör ännu mer så har vi lyckligtvis en lösning för dig. Vi på Snowminds är glada att kunna erbjuda dig denna 2 veckors mer avancerade kurs där fåra tränare kommer att förbereda dig för att klara din Level 2 certifiering (Landes 1). Certifieringen öppnar många dörrar och ger dig chansen att arbeta som instruktör på många av världens destinationer.

 

 

 

 

Kursen och utbildningen

 

Denna 2 veckors kurs inleds antingen i november eller april. Våra tränare kommer att fokusera på mer avancerad teknik, puckel, parkåkning, och puder. Med andra ord är denna kurs utformad för att bygga på den tekniska nivå du redan har efter din Level 1 kurs (Anwärter) och din erfarenhet från jobbet som instruktör.

 

Under kursen får du först 5 dagar intensiv träning med mycket personlig feedback från tränaren. Kursen ska förbereda dig för att klara av det andra steget i det österrikiska utbildningssystemet (Landeslehrer 1 med SBSSV). Fokus ligger till exempel på puder, kortsväng och stor skärande sväng i pist. Efter att ha klarat denna certifiering får du undervisa mer avancerade åkare och ta dem med utanför pisten. Du får öppnar också upp för många häftiga jobbmöjligheter runt i världen. Självklart står vi på Snowminds redo att hjälpa dig ta nästa steg och fortsätta leva drömmen!

 

 

 

Kursperioder

 

Denna kurs erbjuds i både november och april. Båda kurserna avslutas med examinering och en fest för att fira ett par intensiva veckor. Efter avslutad kurs kan du välja att köpa en resa hem eller tillbaka till destinationen du arbetar på.

 

  • 6/11 -21/11, 2019
  • 3/4 – 12/4, 2020

 

 

 

 

Vem kan delta?

 

För att delta måste du…

 

  • Ha klarat Anwärter (Level 1)
  • Ha ett medlemskap i SBSSV – om du inte redan är medlem kan du bli det för 70EUR
  • En konfirmation från en skidskola att du har jobbat som skidlärare minst 12 dagar
  • Ha twintipskidor och carvingskidor (allt finns att hyra)

 

Ansök här.

 

 

De viktigaste detaljerna

TRANSPORT

Till och från Österrike

I november åker vi tillsammans till Österrike, antingen med buss eller flyg. Denna resa är inkluderad i priset. Du kan ta med 2 par skidor eller snowboards och ytterligare 45kg bagage, Med andra ord har du gott om plats att packa ned allt du absolut inte klarar dig utan. Då alla instruktörer reser hem vid olika tidpunkter får du själv bekosta din hemresa. Om du kontaktar oss kan vi hjälpa dig att ordna hemresan.

 

BOENDE

Boendet under kursen är inkluderat i priset. För att kunna prestera på topp krävs sömn och bra mat, därför bor alla deltagare på ett 3 * hotell med halvpension.

LIFTKORT

Om du tar kursen i april har du kanske redan ett säsongskort (Salzburger Super Skicard). Om så är fallet behöver du inte köpa ett liftkort.

UTBILDNINGEN

Landeslehrer består av 3 delar och denna kurs gör dig redo att klara den första delen, Landes 1.

 

Denna utbildning är en av världens mest erkända. Därmed kommer den inte bara vara bra att ha på ditt CV, men är också värdefull på alla andra av Snowminds destinationer.

COMMUNITY OCH EVENTS

Kick-off

Förutom att träffa alla kursdeltagare är detta en dag som syftar till att ge dig all information du kan behöva för att förbereda dig för din säsong. Detta heldagsevent finns för att du ska få alla dina frågor besvarade och du får också chansen att köpa skidutrustning till med stor rabatt.

 

Team event i januari och mars

För att hålla ihop Snowmindsnätverket hålls event under säsongen. För att delta behöver du bara betala en liten summa pengar som precis täcker kostnaden för eventet.

 

Reunion Party

Efter säsongen, efter att alla instruktörer kommit hem igen, hålls ett Reunion Party för att vi ska kunna mötas och fira säsongen. Det ger dig möjlighet att träffa alla nya kompisar igen och ha kul tillsammans.

Pris

Course Icon 2 VECKORS LEVEL 2 UTBILDNING I ÖSTERRIKE

Course Icon 16.995 kr.

Course Icon Nästa ansöknings deadline 18 mars

Course Icon Kaprun, Österrike

Course Icon 6/11 - 21/11, 2018 eller 30/3 - 12/4, 2019

Course Icon Innan vi kallar in dig till en intervju kommer vi be om en deposition på 950 kr för att kunna reservera din plats medans du går igenom rekryteringsförloppet.

Ansök

Frågor? Ring oss på +46 40 606 08 72

En vinter i Japan?

Endast 5 platser kvar. RESERVA DIN PLATS! 

Läs mer