2 veckors Level 2 utbildning i Österrike

Bli en mer avancerad skidlärare eller snowboardlärare

 

Upplev drömmen i Österrike

 

Om du inte kan få nog av och vill utveckla dig själv som instruktör ännu mer så har vi lyckligtvis en lösning för dig. Vi på Snowminds är glada att kunna erbjuda dig denna 2 veckors mer avancerade kurs där fåra tränare kommer att förbereda dig för att klara din Level 2 certifiering (Landes 1). Certifieringen öppnar många dörrar och ger dig chansen att arbeta som instruktör på många av världens destinationer.

 

 

 

 

Kursen och utbildningen

 

Denna 2 veckors kurs inleds antingen i november eller april. Våra tränare kommer att fokusera på mer avancerad teknik, puckel, parkåkning, och puder. Med andra ord är denna kurs utformad för att bygga på den tekniska nivå du redan har efter din Level 1 kurs (Anwärter) och din erfarenhet från jobbet som instruktör.

 

Under kursen får du först 5 dagar intensiv träning med mycket personlig feedback från tränaren. Kursen ska förbereda dig för att klara av det andra steget i det österrikiska utbildningssystemet (Landeslehrer 1 med SBSSV). Fokus ligger till exempel på puder, kortsväng och stor skärande sväng i pist. Efter att ha klarat denna certifiering får du undervisa mer avancerade åkare och ta dem med utanför pisten. Du får öppnar också upp för många häftiga jobbmöjligheter runt i världen. Självklart står vi på Snowminds redo att hjälpa dig ta nästa steg och fortsätta leva drömmen!

 

 

VARFÖR SNOWMINDS?

När du reser med Snowminds tar vi hand om allt praktiskt i samband med din resa, så att du bara kan packa väskan och se fram emot en upplevelse för livet.

På denna kurs får du:

 • 2 veckors Snowmindskurs i Kaprun, Österrike
 • Träning av högt utbildad österrikisk skidinstruktör
 • Det internationellt igenkända Landes 1 skidinstruktörsutbildning inklusive material.
 • Hotellvistelse med frukost och middag under kursen
 • Team Events under kursen
 • Möjlighet att köpa liftkort och transport hem
 • Inbjudan till Snowminds Reunion party efter säsongen
 • En all-inclusive upplevelse där allt är arrangerat för dig

 

Vad är inte inkluderat?

 • Transport till och från kursdestinationen (går att köpa till)
 • Liftkort till kursen (går att köpa till)
 • Avbeställnings- och reseförsäkring
 • Fickpengar och annat som inte är nämnt ovan

 

 

Kursperioder

 

Denna kurs erbjuds i både november och april. Båda kurserna avslutas med examinering och en fest för att fira ett par intensiva veckor.

 

"Den österrikiska level 2 (Landes 1) är helt galen. Den fokuserar 100% på tekniken och det var det bästa sättet att avsluta säsongen på."

- Naja, Snowminds instruktör

 

Vem kan ansöka?

För att vara med på kursen, krävs det följande:

 • Anwärter certifikat (österrikiska level 1)
 • En arbetsbrkräftelse från din österrikiska skidskola att du har arbetat minst 12 dagar
 • Medlemsskap i SBSSV – är du inte det så kan man betala 70 euro för det
 • Twin-tip skidor och carvingskidor (går att hyra på kursdestinationen)

 

 

De viktigaste detaljerna

Boende

2 veckor på hotell med halvpension

“We take care of our own” och under en hård och krävande kurs bör man äta god mat och bo fint!

Liftkort

2 veckors liftkort under kursen och utbildningen

Har du inte ditt eget liftkort, så kan du köpa till ett som du får vid ankomst.

Utbildningen

Den internationellt igenkända österrikiska Landes 1 skidinstruktörsutbildningen

För att försäkra oss om att alla våra instruktörer får utbildning av högsta kvalitet så samarbetar vi med Salzburger Berufskilehrer & Snowboardlehrer Verband (SBSSV). Ett av världens mest  igenkända skidinstruktösförbund!

Landeslehrer – titeln med SBSSV består av 3 delar, varav denns Snowmindskurs förbereder dig för dessa. Kursen kommer att bygga vidare på din Anwärter och primärt fokusera på mer performance baserad skidåkning så som puckelpist, puder och korta samt långa svängar i pisten.

Efter Landes 1 kursen har du möjlighet att ta både Alpinkurs och Landeslehrer 2 kurs. Alpinkursen förbereder dig på det roliga men också farliga vid att åka offpist. Med ett landes 2 certifikat i handen kan du undervisa duktiga skidåkare och också ta med elever ut i offpisten.Oavsett om du klarar kursen eller inte så kommer du garanterat att utveckla din skidåkning enormt mycket!

Det österrikiska skidinstruktörssystemet är ett av de mest igenkända i världen och ditt certifikat kommer glänsa på CV’t. Det kommer också ge dig möjligheten att använda på Snowminds andra destinationer runt omkring i världen.

COMMUNITY OCH EVENTS

Kick-off

Förutom att träffa alla kursdeltagare är detta en dag som syftar till att ge dig all information du kan behöva för att förbereda dig för din säsong. Detta heldagsevent finns för att du ska få alla dina frågor besvarade och du får också chansen att köpa skidutrustning till med stor rabatt.

 

Reunion Party

Efter säsongen, efter att alla instruktörer kommit hem igen, hålls ett Reunion Party för att vi ska kunna mötas och fira säsongen. Det ger dig möjlighet att träffa alla nya kompisar igen och ha kul tillsammans.

Pris

Course Icon 2 VECKORS LEVEL 2 UTBILDNING I ÖSTERRIKE

Course Icon 16.995 kr.

Course Icon Nästa ansökningsdeadline 1:a november

Course Icon Kaprun, Österrike

Course Icon November 2019 eller April 2020

Course Icon Innan vi kallar in dig till en intervju kommer vi be om en deposition på 950 kr för att kunna reservera din plats medans du går igenom rekryteringsförloppet.

Ansök

Frågor? Ring oss på +46 40 606 08 72

ANMÄL DIG TILL VÅRA Q&A SESSIONS

Bli inspirerad till en vinter i snön!

Anmäl