Bli snowboardinstruktör i Nya Zeeland

Skippa sommaren och åk snowboard året runt

En sommar i New Zeeland

Drömmer du om att bli snowboardinstruktör i Nya Zeeland? Vill du byta ut sommaren på stränder mot snö och bergiga landskap? Då har du kommit rätt. 

Vi är super stolta över att vi har fått möjligheten att presentera dig denna unika möjlighet: En sommar med 10 veckor som skidlärare i Queenstown, Nya Zeeland! Nu kan du ta din level 1 och 2 skidinstruktörsutbildning “down under” med Snowminds, bo i Queenstown och få en säsong i The Remarkables, som är en av södra halvklotets absolut bästa skidområden. Den enda nackdelen är att vi bara har plats för 8 instruktörer, så skynda dig!

 

10 veckor i “snowboard-himlen”

Från början av juni och 10 veckor framåt kommer du att få utbildning från Nya Zeelands bästa instruktörer, din level 1-utbildning, arbete på The Remarkables skidskola och slutligen möjligheten att ta din level 2-utbildning.

Allt börjar på allvar i början av juni efter din ankomst i Queenstown, Nya Zeeland där du tillsammans med resten av gruppen har din första träningsdag. De kommande 10 dagarna kommer du att träna med en av instruktörerna, för att förbereda din snowboardinstruktörsutbildning på Nya Zeeland (NZSIA) level 1.

Våra skickliga tränare börjar från början med de grundläggande teknikerna och bygger upp på den och din snowboardnivå så att du kan klara av din level 1-examen. När du är en level 1-instruktör går du igenom en grundlig introduktion till skidskolan och arbetet, där du tillsammans med erfarna instruktörer från skidskolan kommer att uppleva vad det innebär att arbeta som professionell snowboardinstruktör och lära dina egna elever. Processen slutar runt den 1:a juli, där du kan förvänta dig att få din första arbetsdag på skidskolan som instruktör.

De nästa 3 veckorna kommer det att finnas gott om arbete, därefter i slutet av juli igen är det dags att arbeta på din egen snowboardteknik med skidskolans grymma tränare. Sedan kommer du att ha 12 träningsdagar med möjligheten att arbeta tillfälligt, gå på vackra dagsturer eller njuta av The Remarkables grymma puder. Om allting går smidigt och du är på rätt nivå, kan du göra NZSIA level 2 utbildning i början av augusti och få både din level 1 och 2 under sommaren, vilket vi definitivt kan rekommendera!

Din säsong och utbildning kommer sedan att öppna dörrarna för att ta en annan säsong med Snowminds i t.ex. Österrike eller Kanada, där vi ger dig en arbetsgaranti eller för att slutföra ditt besök i Nya Zeeland om du vill – möjligheterna är många och upp till dig!

 

Psst .. Kolla in på Trustpilot och Facebook för att lära dig mer om Snowminds från våra instruktörer!

Livet som snowboardinstruktör

Som certifierad snowboardinstruktör i Nya Zeeland kan du se fram emot en säsong i ett land som anses erbjuda den finaste snowboardåkningen på södra halvklotet. Nya Zeelands folk älskar snösport, och i synnerhet Queenstown-området, anses vara världens absoluta äventyrs-landskap. Queenstown lockar också till några av världens bästa snowboardinstruktörer, freestyle- och freeriders varje år. Det betyder att du kommer lära dig av de absolut bästa inom branschen. 

Under säsongen kommer du att bo med dom andra deltagarna på Snowminds kursen i berömda Queenstown.

Queenstown erbjuder också på läckra restauranger, barer och shopping. Efter säsongen, som vanligtvis sträcker sig från mitten av juni till slutet av september, har du möjlighet att resa runt Nya Zeeland eller åka till Australien med dina nya vänner. Din träning slutar officiellt i början av augusti, varefter det finns möjlighet att stanna eller resa vidare.

 

Vad innehåller resan?

Vi har skapat en helhetsupplevelse där du inte bara får din instruktörsutbildning och jobba som snowboardinstruktör i The Remarkables, men får också möjlighet att uppleva andra delar av Nya Zeeland, som det vackra landskapet och den avslappnade kulturen. Samtidigt har du, efter din visit i skidområdet, möjlighet att resa runt på egen hand, antingen med andra snowminds kompisar eller andra som du träffat under din tid i Nya Zeeland. Det finns också möjlighet att vi planerar vandringsturer, skydive och annat. Möjligheterna är oändliga i världens äventyr kapital!

Följande är inkluderat i resan:

 • 10 veckors snowboardinstruktörsutbildning kombinerad med arbete som instruktör på The Remarkables, Nya Zeeland
 • Säsongsliftkort till The Remarkables
 • Snowminds Team Leader under hela kursen
 • 5 dagars NZSIA level 1 snowboardinstruktörsutbildning inklusive medlemskap av NZSIA och kursmaterial
 • 3 veckors garanterat arbete i juli efter din level 1 examen
 • Hjälp med visumansökan till Nya Zeeland, och andra praktiska formaliteter
 • Möjlighet för jobbgaranti i Kanada eller Österrike
 • 11 veckors boende i Queenstown från början på juni till mitten på augusti 2019
 • Busskort till skidbussen hela säsongen
 • 8 dagars level 1 förberedande träning med fokus på att göra dig redo att undervisa
 • Ytterligare 12 dagars träning på din skidteknik i juli och augusti, med möjlighet för att ta level 2
 • Optimal förberedelse med stöd, råd, tips och tricks för t.ex. packning, försäkring etc. före, under och efter resan.

 

Följande ingår INTE i ovanstående:

 

 • Transport t/r till Queenstown, Nya Zeeland*
 • NZSIA level 2 kurs
 • Avbeställningsförsäkring, reseförsäkring och visumkostnader
 • Mat, personlig ekonomi och andra saker som inte nämns ovan

 

Med ovanstående tar vi hand om alla praktiska funktioner och samarbetar med våra partners i Nya Zeeland. Du kommer alltid att vara omringad av våra samarbetspartners och på så vis ser vi till att du upplever exakt den trygghet och säkerhet vi är kända för!

 

*Vi hjälper gärna med erbjudanden för flygbiljetter, eventuellt med rundresa, och transfer till flygplatsen om så önskas.

Reseprogram

Vi gör en stor insats för att skapa både sinnesro, gemenskap och erfarenheter för livet på våra resor, vilket i våra ögon görs bäst när man reser med andra trevliga människor. Därför har vi planerat följande reseprogram, där vi rekommenderar att alla bokar en flygbiljett från Köpenhamn på samma avresedatum.

Reseprogram:

 • Anländer till Queenstown Nya Zeeland runt den 5 juni
 • 7 – 15 juni: Förberedande snowboardträning till level 1
 • 17-21 juni: NZSIA level 1 snowboardinstruktörsutbildning 
 • 23-30 juni: träningsprogram hos skidskolan
 • 1 – 20 juli: arbete på skidskolan
 • 21 juli – 5 augusti: ytterligare 12 dagars snowboardträning
 • 8 – 15 augusti: level 2 examen (om man vill)
 • 18 augusti: Sista dagen på boendet, och därmed möjlighet till att förlänga säsongen, åka hem eller resa runt i Nya Zeeland

Vem kan ansöka?

 

På Snowminds är vi stolta över att rätta personer blir utvalda till vårt team av skid- och snowboardinstruktörer. Vi är kända bland våra skidskolespartners för att utbilda skickliga, energiska och motiverade skid- och snowboardlärare. Du behöver inte vara expert på att åka snowboard och oavsett nivån på våra kurser, så är kursen skräddarsydd så att du får optimala träningen före provet, och att du kan förverkliga drömmen om en vinter som snowboardlärare i Nya Zeeland! Det viktigaste är att du är positiv, glad, äventyrlig och redo att arbeta hårt för att få en upplevelse för livet i Snowminds-laget.

 

Grundläggande förväntar vi oss att du:

 • Har åkt snowboard i minst 3-4 veckor
 • Är seriös, ansvarsfull och motiverad
 • Gillar att undervisa och bli utmanad
 • Är minst 18 år gammal
 • Är utåtriktad, positiv och glad
 • Är bra med både barn, unga och vuxna
 • Behärskar engelska på samtalsnivå

 

När du har lämnat in din ansökan kommer vi att ringa upp dig för en intervju där vi kommer att bedöma hur bra kandidat du är för resan. Samtidigt har du möjligheten att höra mer om erfarenheten som snowboardlärare i Nya Zeeland. Sedan återkommer vi så snart som möjligt med svar om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt upp, vi använder därför en “först till kvarn” princip, där vi har ansökningsdeadline ca. en gång i månaden. Det vill säga ju tidigare du söker desto större är chansen att du får en plats i laget och jobb på din drömdestination.

Du kan använda ansökningsblanketten, där du även ser pris och datum, här på sidan eller så hittar du vår ansökningsblankett på toppmenyn.

Pris

Course Icon 10 veckors snowboardinstruktörskurs i Nya Zeeland

Course Icon Pris 77.795 SEK

Course Icon Ansökningsdeadline 18 mars

Course Icon Queenstown, Nya Zeeland

Course Icon Juni till Augusti

Course Icon Innan vi kallar in dig till en intervju kommer vi be om en deposition på 950 kr för att kunna reservera din plats medans du går igenom rekryteringsförloppet.

Ansök

Frågor? Ring oss på +46 40 606 08 72

Nästa online infomöte den 17 april

Information om säsongen och få svar på alla dina frågor om Snowminds

Anmäl