Freeride kurs i Kanada

Få ditt livs upplevelse i den kanadensiska pudersnön

Hitta din inre freerider på säsong i Kanada

Om du så mycket som överväger en säsong i Kanada så har du helt säkert också drömt om att ta en sväng i det fantastiska pudret. Nu har du möjligheten att göra din dröm till verklighet på Snowminds Freeride kurs.

I samarbete med Apex Mountain Resort så erbjuder vi dig en unik möjlighet för att lära dig freeridens konst av en av de bästa inom branschen.

Kursen varar som allt i 10 dagar och bygger vidare på vår 3- veckors skid– eller snowboardinstruktörskurs i Kanada. Du kommer att arbeta för skidskolan hela säsongen, men under lugnare perioder få träning i allt från offpist undervisning, hur man väljer rätt linjer till att göra cliffdrops (yep!) och freeride tävlingsträning. Du behöver inte vara offpistexpert för att delta, men vi förväntar oss att du vill lära dig och är redo att “shredda” fantastiskt puder med oss!

Är du med?

Lär dig freeridens konst av branschens bästa

Freeride betyder att köra fritt och det är precis det vi kommer att träna på under vår Freeride kurs i Kanada. Det säger nästan sig självt, att kursen kommer att hållas utanför pisten där vår duktiga tränare kommer att utveckla dina skills i pudret. Kursen startar i januari där du först kommer att genomgå Avalanche Safety Training level 1 (AST1), som är en 2 dagars introduktion till offpist säkerhet.

Efter det kommer du under loppet av säsongen få 8 dagars träning i freeride.

Under din tränares vägledning kommer du under säsongen att bli introducerad till Freeride och vem vet – kanske kommer du att vara med i en freeride tävling en dag?

Vad är inkluderat?

Kursen håller på från januari till mars under säsongen i Kanada. Vi kommer tillsammans med skidskolan att planera kursen så att det passar med ditt jobbschema. Du får:

  • 2 dagars Avalanche Safety Training (AST) level 1 certifiering
  • 8 dagars freerideträning på toppnivå
  • Arrangerat boende och liftkort under din kurs*
  • En upplevelse där allt är arrangerat för dig
  • En stark gemenskap

 

Vad är inte inkluderat?

  • Måltider under utbildningen
  • Fickpengar och annat som inte nämns ovan

 

*Kursen hålls på den destination du arbetar, där du kommer att bo i personalboende och använda ditt säsongsliftkort under kursen. Eventuella utgifter till liftkort och boende är inte en del av priset. 

Vem kan delta på kursen?

Kursen är en “top up” på våra 3 veckors level 1 skid– eller snowboardinstruktörskurser i Kanada och äger rum under loppet av vintersäsongen vid sidan av ditt arbete. Oavsett om du testar på skidor eller snowboard så behöver du inte vara ett proffs i pudret. Det viktigaste är att du är positiv och redo att utvecklas i djupsnön. Om du redan är utbildad instruktör med t.ex APSI, NZSIA eller liknande och ska nu på säsong i Kanada, är du också välkommen att delta.

 

Vi har stor efterfrågan på våra kurser och platserna fylls snabbt upp. På den här kursen har vi endast 6 platser! Därför kör vi också en “först till kvarn” princip. Det vill säga att ju förr du söker, desto större chans har du att få komma med på kursen.

 

Du kan använda ansökningsformuläret, där du också ser pris och datum, här på sidan eller hitta vår ansökningsblankett i toppmenyn.

Pris

Course Icon Freeride kurs i Kanada

Course Icon 14.249 SEK

Course Icon Apex Mountain Resort, Kanada

Course Icon Januari till Mars

Ansök

Frågor? Ring oss på 040 - 606 08 72

ANMÄL DIG TILL VÅRA Q&A SESSIONS

Bli inspirerad till en vinter i snön!

Anmäl