Högsäsong och kurs i Niseko

Bli instruktör i Japan och arbeta under högsäsongen

VÄLKOMMEN TILL JAPOW!

 

När Japan nämns tänker nog de flesta på myllrande städer, trevliga japaner, gadgets och avancerad elektronik. Men inte hos Snowminds! Vi associerar Japan med världens bästa och djupaste pudersnö, turåkning på vulkaner och fantastisk kvällsåkning.  Allt detta har du nu en unik möjlighet för att uppleva som skidinstruktör i Japan med Snowminds.

 

Som nämnt är Japan perfekt för dig som älskar djupsnö! Flera av våra områden får i genomsnitt 15 meter snö under loppet av en säsong.  Det kommer så mycket snö att snödrivorna på sidan av vägen är högre än bilen. Våra destinationer i Japan ligger i världens mest snörika områden och det sätter ramarna för en av världens bästa arbetsplatser! Japan kommer göra många drömmar sanna och är ett måste för alla skidentusiaster och äventyrare. Välkommen till JaPOW!

Kursen

Har du alltid drömt om att uppleva JaPOW och allt vad detta magiska land har att bjuda på? Denna kurs ger dig möjligheten att uppleva Japan med alla dess stoltheter landet har – men utan att arbeta heltid en hel säsong. Denna kurs är designad för dig som gärna vill uppleva en vintersäsong i Japan, men antingen inte har möjlighet att stanna en hel säsong eller gärna vill kunna spendera fler dagar i pudret.

 

Genom ett nära samarbete med GoSnow, har Snowminds tagit fram en kurs för att hjälpa dig med att bli certifierad skidinstruktör i Japan med heltidskontrakt till slutet på januari. Efter att ha arbetat heltid tills kontraktet löper ut, har du möjlighet att resa vidare eller varför inte vara kvar på destinationen för att shredda resten av säsongen?

LIVET SOM INSTRUKTÖR

 

Hos Snowminds upplever vi att en säsong som instruktör är mycket mer än bara skidåkning i sig. Givetvis är det unikt att se de enorma mängder nysnö som kommer, men minst lika unikt är det när man möter japanerna på skidskolan, går på karaoke eller får sig sitt dagliga skratt för japanernas galna uppfinningar. Kulturen och människorna är unika, och du kommer aldrig att ha tråkigt i Japan. Du får under din säsong möjlighet att uppleva  stora delar av Japan och inte minst Tokyo, en av världens största städer!

VAD ÄR INKLUDERAT?

 

Alla vi som jobbar på Snowminds har tidigare varit skidlärare eller gjort säsong, därför vet vi vilken häftig och givande upplevelse det är. Men vi vet också hur svårt det kan vara med allt det praktiska – det är där vi kommer in i bilden! Vi tar om hand om allt så det enda du behöver göra är att packa väskan och förbereda ditt äventyr.

 

Vad som ingår i detta kurspaket

 • Flyg till och från Japan*
 • 3 veckors skidlärarutbildning i Japan (examinering och kursmaterial)
 • 3 veckors boende med halvpension under utbildningen
 • Hjälp med visumansökan och andra praktikaliteter
 • Transport till din destination efter avslutad utbildning
 • Möjlighet att resa i Japan efter avslutad säsong

 

Vad du alltid får med Snowminds

 • En vintersäsong med JOBBGARANTI
 • Arrangerat boende, liftkort och uniform för hela säsongen
 • Förberedelsematerial
 • Kick-off event innan säsongen
 • Team-events under säsongen
 • Reunion party
 • Tryggheten av att resa med ett svenskt team
 • En unik gemenskap med vänner för livet

 

Vad är inte inkluderat?

 • Avboknings- och reseförsäkring
 • Utrustning för säsongen (lavinutrustning, turskidor etc.)
 • Extra bagage utöver de 2 väskor som är inkluderade i dina flygbiljetter
 • Utgifter för boende, liftkort och uniform efter kursen (detta varierar från arbetsgivare till arbetsgivare)
 • Kostnader för visumansökan
 • Resor efter avslutad säsong (gäller också transport till flygplatsen)
 • Fickpengar eller annat som inte nämnts ovan

 

*OBS: Priset inkluderar tur- och returflyg från din större flygplats hemma (t.ex Göteborg Landvetter eller Stockholm Arlanda). Priset av din flygbiljett kan variera beroende på din exakta plats och destination. Självklart så meddelar vi dig om eventuella prisskillnader INNAN den slutgiltiga betalningen krävs.

VEM KAN ANSÖKA?

 

För oss på Snowminds är det viktigt att det är rätt personer som reser med oss och blir en del av teamet. Vi söker dig som är motiverad, utåtriktad och brinner för skidåkning. Vi är kända bland våra skidskolepartners för att utbilda skickliga, energiska och motiverade skidlärare.  Du behöver inte vara expert på att åka skidor och oavsett nivån på våra kurser, är kursen skräddarsydd så att du får optimala skidträningen före skidprovet, och att du kan förverkliga drömmen om en vinter som skidlärare i Japan! Det viktigaste är att du är positiv, glad, äventyrlig och redo att arbeta hårt för att få en upplevelse för livet i Snowminds-laget.

Grundläggande förväntar vi oss att du:

 • Har åkt skidor i minst 3-4 veckor
 • Är seriös, ansvarsfull och motiverad
 • Gillar att undervisa och bli utmanad
 • Är minst 18 år gammal
 • Är utåtriktad, positiv och glad
 • Är bra med både barn, unga och vuxna
 • Behärskar engelska på samtalsnivå

 

När du har lämnat in din ansökan kommer vi att ringa upp dig för en intervju där vi kommer att bedöma hur bra kandidat du är för resan. Samtidigt har du möjligheten att höra mer om erfarenheten som skidlärare i Japan. Sedan återkommer vi så snart som möjligt med svar om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt upp, vi använder därför en “först till kvarn” princip, där vi har ansökningsdeadline ca. en gång i månaden. Det vill säga ju tidigare du söker desto större är chansen att du får en plats i teamet och jobb på din drömdestination.

 

Du ansöker via vårat ansökningsformulär.

DETALJER

EKONOMI

LÖN, UTGIFTER OCH FÖRLOPPET

Vi har professionella samarbetspartners över hela världen och tillsammans med dem säkrar vi dig att det är under kontroll med liftkort, boende och uniform när du ankommer till din destination. Var uppmärksam på att det kan förekomma en egen betalning för t.ex boende på flera destinationer (detta varierar på alla våra destinationer beroende på deras lönstruktur). Du blir anställd av skidskolan som betalar lön utefter vad som står i ditt kontrakt. Man blir inte rik av en säsong som instruktör, men man får oändligt med nya upplevelser. Vi rekommenderar att man har minst 15 000 SEK med sig i fickpengar Generellt är det väldigt olika vad våra instruktörer tjänar och spenderar under säsongen, men det brukar gå att leva på. Det beror givetvis också på din motivation, arbetsinsats och tidigare erfarenhet. Under samtalen med oss kommer vi att värdera din motivation, kvalifikationer och önskemål till din upplevelse, bland annat för att värdera vilken skidskola och destination som ger den bästa säsongen för just dig. Du vet alltså tidigt i förloppet vilken skidskola du ska arbeta för.

UNDER SÄSONGEN

Alla våra skidskolepartners är noga utvalda och vi har ett tätt samarbete med alla. Det betyder också att även om det skulle uppstå några problem under säsongen kommer du kunna vända dig till oss. Vi är hr för att ge dig en upplevelse för livet och kommer att göra allt för att hjälpa dig, om det skulle finnas behov för det.

Boende

Boende under utbildningen 

Under tiden du går kursen kommer vi att arrangera boende åt dig tillsammans med alla andra snowminds instruktörer. Du kommer att ha jättebra sammanhållning och gemenskap med dina framtida kollegor.

 

Boende under resten av skidsäsongen 

Vart du än åker, så garanterar snowminds arrangerat boende. Skidskolorna i Japan har oftast boenden till endast instruktörer, men förvänta dig inte ett 5-stjärnigt boende. Boende situationen varierar mellan de olika skidorterna. Vanligast är att man delar boende med några andra instruktörer. Oavsett vart du hamnar, så är vi säkra på att det snabbt kommer att kännas som hemma och dina kollegor kommer kännas som familj.

Transport

Transport till/ från Japan

Dina flygbiljetter till och från Japan är inkluderat i priset. Eftersom vi vill ge dig så mycket flexibilitet som möjligt så är transporten till flygplatsen efter säsongen inte inkluderad. Detta ger dig möjligheten att resa runt efteråt. Många av våra tidigare instruktörer åkte för att uppleva Japans natur, Tokyo eller tog en längre resa runt omkring i Asien efter säsongen var avslutad. Vi har mycket erfarenhet när det kommer till att planera resor efter säsongen, så om det är något du är intresserad av så kan vi såklart diskutera det med dig. Om du vill resa hem från ett annat land, så hjälper vi självklart till med det.

 

Transport till skidskolan 

Efter att din kurs och utbildning är avslutat och avklarad, så ordnar vi transport till din skidskola. Dagen för ankomst är väldigt spännande då det är då du får träffa din nya chef för första gången och du får göra dig hemmastadd där du kommer att bo resten av säsongen. Vi har kurser på många olika destinationer, så om du har tur kan du ha kursen på samma destination som du ska arbeta på resten av säsongen.

Pris

Course Icon Högsäsong och kurs i Niseko

Course Icon 77.995 SEK

Course Icon November - Slutet av januari

Course Icon Innan vi kallar in dig till en intervju kommer vi be om en deposition på 950 kr för att kunna reservera din plats medans du går igenom rekryteringsförloppet.

Ansök

Frågor? Ring oss på +46 40 606 08 72

ANMÄL DIG TILL VÅRA INFOMÖTEN

Bli inspirerad till en vinter i snön!

Anmäl