4 veckors skidlärarutbildning i Kanada under våren

Utbilda dig till skidlärare i Whistler

 

Förverkliga drömmen i Kanada

 

Missade du chansen att bli skidlärare i vinter? Då har vi goda nyheter: det är inte för sent! Vi erbjuder dig chansen att delta i en 4 veckorskurs på Whistler Blackcomb, en av världens bästa skiddestinationer. Men denna 4 veckorskurs på Whistler University kan du bli certifierad level 1 instruktör och positionera dig bra för att få jobb som skidlärare nästa säsong.

 

 

 

 

Kursen och Utbildningen

I nära sammarbete med Whistler Blackcomb och den kanandensiska skidlärarorganisationen så har vi tagit fram en komplett utbildning som kan göra dig till certifierad skidlärare i vår. Under en fyra veckors period kommer du åka tillsammans med våra tränare 5 dagar per vecka och utveckla din teknik både i och utnaför pisten. Med tillgång till så erfarna och talangfulla instruktörer kan du räkna med att göra enorma framsteg med din åkning.

 

Kursen avslutas med med en examination innan du blir certifierad för level 1. Detta ger dig möjlighet att börja jobba “down under” redan under sommaren eller efterföljande vinter. Med en skidlärarutbildning från Whistler öppnar du många dörrar för potentiella skidlärarjobb. Så varför vänta till nästa år? Sätt igång jakten på drömmen redan nu.

 

 

 

Livet som instruktör

 

Whistler by är väldigt internationell vilket gör att du kommer att ha chansen att lära känna människor från världens alla hörn under din månad där. Efter utbildningens slut i maj har du möjlighet att resa runt i Kanada och USA med fellow Snowminders. Kanske innebär detta en roadtrip till nationalparker som Banff, eller jaga vågor i Kalifornien. Oavsett vad du föredrar så finns vi här för att hjälpa dig förverkliga dina drömmar.

 

 

 

 

Varför Snowminds?

 

När du reser med Snowminds tar vi hand om alla praktiska frågor. Allt du behöver göra är att packa dina väskor och göra dig redo för ditt nästa äventyr.

 

Vad som ingår i detta kurspaket

 • Flyg till och från Kanada
 • 4 veckors skidlärarutbildning i Whistler (CSIA examinering och kursmaterial)
 • 4 veckors boende med halvpension under utbildningen
 • Möjlighet att resa i Nordamerika efter avslutad utbildning
 • Möjlighet att söka visum och jobb i Kanada nästa säsong. Vi hjälper dig med processen.

 

Vad är inte inkluderat?

 • Avboknings- och reseförsäkring
 • Utrustning (lavinutrustning, turskidor etc.)
 • Extra bagage
 • Resor efter avslutad utbildning (gäller också transport till flygplatsen)
 • Fickpengar eller annat som inte nämnts ovan

 

 

 

Vem kan ansöka?

 

För oss på Snowminds är det viktigt att det är rätt personer som reser med oss och blir en del av vår community av skid- och snowboardåkare.

 

Grundläggande förväntar vi oss att du:

 • Kan åka säkert på det mesta av berget
 • Tycker om att bli utmanad, och har en positiv attityd
 • Kan arbeta med både vuxna och barn
 • Behärskar engelska på konversationsnivå
 • Är minst 18 år

 

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt upp, vi använder därför en “först till kvarn” princip. Ju tidigare du söker desto större är chansen att du får en plats. Sök här.

 

Detaljer om kusen

Jobbgaranti

Snowminds jobbgaranti och hur det fungerar

Jobbgarantin betyder att vi ser till så att du har ett jobb på skidskolan, efter att du har klarat din instruktörsträning och utbildning. Du kommer redan innan du åker att veta vilken destination du kommer att spendera säsongen på. Jobbgarantin beror såklart på din kurs, vilken över 90% av alla våra instruktörer klarar med godkänt resultat. Även om det skulle hända att du inte får din certifiering, så gör vi det bästa vi kan för att du ska få ett jobb. På så sätt kan du njuta av din säsong lika mycket som alla andra, och sedan ha chansen att gå om kursen. Med sex års erfarenhet så kan vi stolt säga att vi alltid har haft möjlighet att hitta ett jobb åt 100% av våra instruktörer efter våran utbildning.

Boende

Boende under utbildningen 

Under tiden du går kursen kommer vi att arrangera boende åt dig tillsammans med alla andra snowmindsinstruktörer. Du kommer att ha jättebra sammanhållning och gemenskap med dina framtida kollegor.

 

Boende under resten av skidsäsongen 

Vart du än åker, så garanterar snowminds arrangerat boende. Skidskolorna i Japan har oftast boenden till endast instruktörer, men förvänta dig inte ett 5-stjärnigt boende. Boende situationen varierar mellan de olika skidorterna. Vanligast är att man delar boende med några andra instruktörer. Oavsett vart du hamnar, så är vi säkra på att det snabbt kommer att kännas som hemma och dina kollegor kommer kännas som en extra familj.

Lön

En genomsnittlig lön för en ny instruktör i Kanada är ungefär 12-15 CAD per timme. Det finns också ofta möjlighet för bonusar, så som en privatlektion eller liknande. Jobbet som instruktör kommer inte att göra dig rik på pengar, men däremot rik på häftiga upplevelser. Vi rekommenderar att ta med sig fickpengar för att du ska kunna njuta fullt ut av din vintersäsong. 

Transport

Transport till/ från Kanada

Dina flygbiljetter till och från Kanada är inkluderat i priset. Eftersom vi vill ge dig så mycket flexibilitet som möjligt så är transporten till flygplatsen efter säsongen inte inkluderad. Detta ger dig möjligheten att resa runt efteråt. Många av våra tidigare instruktörer åkte för att uppleva Kanadas natur, Vancouver eller tog en längre resa runt omkring i Nord-Amerika efter säsongen var avslutad. Vi har mycket erfarenhet när det kommer till att planera resor efter säsongen, så om det är något du är intresserad av så kan vi såklart diskutera det med dig. Om du vill resa hem från ett annat land, så hjälper vi självklart till med det.

 

Transport till skidskolan 

Efter att din kurs och utbildning är avslutat och avklarad, så ordnar vi transport till din skidskola. Dagen för ankomst är väldigt spännande då det är då du får träffa din nya chef för första gången och du får göra dig hemmastadd där du kommer att bo resten av säsongen. Vi har kurser på många olika destinationer, så om du har tur kan du ha kursen på samma destination som du ska arbeta på resten av säsongen.

Pris

Course Icon 4 veckors skidlärarutbildning i Whistler

Course Icon 64.995 kr

Course Icon Nästa ansöknings deadline 18 mars

Course Icon Kanada

Course Icon 22/04/2019 - 19/05/2019

Ansök

Frågor? Ring oss på +46 40 606 08 72

En vinter i Japan?

Endast 5 platser kvar. RESERVA DIN PLATS! 

Läs mer