SKIDINSTRUKTÖRSKURS I ÖSTERRIKE PÅ SOMMAREN

Möjligheten att få ditt instruktörscertifikat under sommaren!

SOMMARDRÖMMEN MED SKIDÅKNING I ÖSTERRIKE 

Sommarskidåkning erbjuder unika kontraster: Från den gröna, blomstrande byn kan du ta gondolen upp till snön. Njut av solen under din lunchrast när du tar paus från att shredda backarna uppe på glaciären. Efter dagens skidåkning kan du åka hem, byta om till badkläderna och hoppa i sjön Zell, det låter ganska bra va?

För att kunna njuta av upplevelsen att vara på sommarskidåkning, så erbjuder vi en kort instruktörskurs med det nödvändiga du behöver för att vara en välutbildad instruktör. Vi hjälper dig så att du är noggrant förberedd att klara av din level 1 examen och uppnå drömmen att bli en betald skidinstruktör i Österrike. Det är en once-in-a-lifetime möjlighet att redan ha ditt instruktörscertifikat under sommaren, innan alla andra, och vara redo för den kommande vintersäsongen. Om du är intresserad så är hjälper vi mer än gärna att hitta ett jobb på en skidskola som passar just dig.

 

Rekommendation: Om du vill ha mer omfattande träning under vinter, kolla in våran 5-veckors All Mountain skidinstruktörskurs eller den ultimata 7- veckors skidinstruktörskurs, där du blir certifierad instruktör level 1 och 2 under din första vintersäsong.

 

"Träffa nya människor, utmana dig själv, sätta nya mål, undervisa andra i skidåkning och utveckla din egen nivå. Du borde göra det - det är det bästa jag någonsin gjort."

- Max Cords

Kursprogram

Kursen startar i juli och är designad för att förbereda dig att klara den österrikiska  “Anwärter” Level 1 skidinstruktörsutbildningen. Efter en dags träning kommer du att starta 9 intensiva dagar av Anwärter utbildningen. Teamet av högt certifierade tränare kommer att förfina din teknik i alla aspekter, inklusive carving, korta svängar och rytm på pisten!

Under din kurs och förberedelseprocessen kommer du bli en del av Snowminds community, med fokus på team building events, undervisning och annat som ditt lokala team anser behövs för att skapa magi.

 

Rekommendation: Kolla våra 5-stjärniga Facebook reviews och få mer kunskap kring Snowminds av våra skid- och snowboardinstruktörer!

 

Vad är inkluderat?

När du reser med Snowminds tar vi hand om det praktiska. På det sättet kan du packa väskan och ett gott humör, och förbereda dig på ditt nästa äventyr.

Med det här kurspaketet kan du se fram emot följande:

 • 10 dagars boende med ½ board (inkluderar frukost och middag)
 • 1 dags träning och 9 dagars Level 1 skidinstruktörs Anwärter kurs i juli
 • 10 dagars liftkort
 • Online kick-off event innan avresa
 • Pro-deals hos Snowminds Store
 • Pre-season fitnessprogram
 • Förberedelse och vägledning vad gäller packning, försäkring etc innan, under och efter kursen
 • Reseskydd med Snowminds Återbetalningsgaranti
 • Tryggheten att resa med en etablerad resebyrå
 • En total upplevelse där allt praktiskt är arrangerat för dig
 • En stark gemenskap
 • Ett jobb hos en lokal skidskola för kommande vintersäsong

 

Vad är inte inkluderat?

 • Transport till och från Österrike*
 • Avbeställnings- och reseförsäkring
 • Utrustning för kursen

 

*Vi hjälper gärna med rekommendationer för att boka flyg och transfer. Kontakta oss om du är intresserad. 

 

VEM KAN DELTA?

 

På Snowminds är vi stolta över att rätta personer blir utvalda till vårt team av skid- och snowboardinstruktörer. Vi är kända bland våra skidskolespartners för att utbilda skickliga, energiska och motiverade skidlärare. Du behöver inte vara expert på att åka skidor och oavsett nivån på våra kurser, så är kursen skräddarsydd så att du får optimala skidträningen före skidprovet, och att du kan förverkliga drömmen om en vinter som skidlärare i Österrike! Det viktigaste är att du är positiv, glad, äventyrlig och redo att arbeta hårt för att få en upplevelse för livet i Snowminds-laget.

 

Grundläggande förväntar vi oss att du:

 • Har åkt skidor i minst 3-4 veckor
 • Är seriös, ansvarsfull och motiverad
 • Gillar att undervisa och bli utmanad
 • Är minst 18 år gammal
 • Är utåtriktad, positiv och glad
 • Är bra med både barn, unga och vuxna
 • Behärskar engelska och tyska på samtalsnivå*

 

När du har lämnat in din ansökan kommer vi att ringa upp dig för att prata om ditt kursval och sedan bjuda in dig till en intervju online. Under intervjun kommer vi att bedöma hur bra kandidat du är för resan. Samtidigt har du möjligheten att höra mer om erfarenheten som skidlärare i Österrike. Sedan återkommer vi så snart som möjligt med svar om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team eller inte.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt upp, vi använder därför en “först till kvarn” princip, där vi har ansökningsdeadline ca. en gång i månaden. Det vill säga ju tidigare du söker desto större är chansen att du får en plats i laget och jobb på din drömdestination.

Du kan använda ansökningsblanketten, där du även ser pris och datum, här på sidan eller så hittar du vår ansökningsblankett på toppmenyn.

*Behöver du jobba på dina kunskaper i tyska innan avresa? Vi har en skräddarsydd tyskkurs online som förbereder dig steg för steg till en säsong som instruktör i de Österrikiska Alperna.

OBSERVERA: Kursen erbjuds också till dig som åker Snowboard, du kan läsa mer här.

DETALJER OM KURSEN 

 

BOENDE

Boende under kursen

Du kommer att bo på hotell med det nödvändiga förnödenheterna. Du kan förvänta dig att vara 2-5 personer per rum eller lägenhet. Half board på hotellet inkluderar frukost och middag.

KURSPROGRAM

Kursprogram

 • 14:e juli: Ankomst, check in, team building etc.
 • 15:e-24:e juli: Level 1 skid- och teori träning och Anwärter utbildning
 • 24:e juli: Avresa på kvällen

UTBILDNING

Utbildninga

Våra lokala tränare är certifierade för att introducera dig till de viktigaste övningarna som behövs för att behärska och sedan klara level 1-kursen.

Varje år ser vi vår instruktörsteknik utvecklas snabbt och genom löpande personlig feedback. Vårt främsta mål är att se till att du är redo för din examen och att bli en certifierad skidinstruktör för framtida säsonger.

Du kommer också att delta i några team building aktiviteter som är avsedda att ha kul och skapa det starka bandet Snowminds team vi är kända för.

 

Certifiering

För att erbjuda utbildning av hög kvalitet arbetar vi tillsammans med Salzburger Berufskilehrer & Snowboardlehrer Verband, en av världens mest erkända instruktörsförbund. Detta kommer inte bara att se bra ut på CV’t utan är också mycket användbart om du bestämmer dig för att återvända med Snowminds till våra andra destinationer runt om i världen.

EFTER KURSEN

Vilka är dina alternativ efter kursen?

Om du är intresserad av en säsong i Österrike vill vi erbjuda dig vår hjälp genom att få dig i kontakt med en österrikisk skidskola och garantera dig ett jobb för säsongen. Att redan ha en certifiering när du kommer till din skidskola i december ger dig stora fördelar och låter dig börja ditt arbete direkt.

Kurspris

Course Icon Skidinstruktörskurs

Course Icon 23.995 SEK

Course Icon Kaprun, Österrike

Course Icon 14:e-24:e juli

Ansök

ANMÄL DIG TILL VÅRA INFOMÖTEN

Bli inspirerad till en vinter i snön!

Anmäl