10 DAGARS SNOWBOARDINSTRUKTÖRSKURS I ÖSTERRIKE PÅ SOMMAREN

Möjligheten att få ditt instruktörscertifikat under sommaren!

10 DAGARS SNOWBOARDINSTRUKTÖRSKURS I ÖSTERRIKE PÅ SOMMAREN

Snowboardåkning på sommaren erbjuder unika kontraster: Från den gröna, blomstrande byn kan du ta gondolen upp till snön. Njut av din lunchpaus i solstolarna och jobba på din goggletan efter att ha åkt snowboard i de underbara backarna. Låter ganska bra, eller hur? Var med på 10 dagars snowboardinstruktörskurs i Österrike på sommaren!

För att kunna njuta av upplevelsen så erbjuder vi en kort instruktörskurs med det nödvändiga du behöver för att vara en välutbildad snowboardinstruktör. Vi hjälper dig så att du är noggrant förberedd att klara av din level 1 examen och uppnå drömmen att bli en betald snowboardinstruktör i Österrike. Det är en once-in-a-lifetime möjlighet att redan ha ditt instruktörscertifikat under sommaren, innan alla andra, och vara redo för den kommande vintersäsongen. Om du är intresserad så är hjälper vi mer än gärna att hitta ett jobb på en skidskola som passar just dig.

 

Rekommendation: Om du vill ha mer omfattande träning under vintern, kolla in våran 3-veckors snowboardinstruktörskurs, 5-veckors dual instruktörskurs eller den ultimata 7- veckors dual instruktörskurs, där du blir certifierad instruktör level 1 och 2 under din första vintersäsong.

 

 

Vad är inkluderat?

Oavsett vilken kurs du väljer garanterar vi dig hela Snowminds-upplevelsen under din vintersäsong som snowboardinstruktör. Vår erfarna personal, som alla är före detta instruktörer, kommer att vara med dig från början och kommer att vara med dig hela vägen under din snowboardinstruktörsutbildning och under säsongen, och säkerställa att du får en anställning på en österrikisk skidskola. Samtidigt säkrar vort topprofessionalle, österiska snowboardinstruktörs team, att du får den bästa träningen innan din snowboardinstruktörsexamen. En träning som gör, att 100% av våra instruktörer har fått jobb efter deras Snowmindskurs sedan vi började i 2012!

 

Med den här reseupplevelsen får du följande med:

 • 11 dagars boende (inkluderar frukost och middag)
 • 10 dagars Level 1 snowboardinstruktörs Anwärter kurs i juli
 • 10 dagars liftkort
 • Online kick-off event innan avresa
 • Pro-deals hos Snowminds Store
 • Pre-season fitnessprogram
 • Förberedelse och vägledning vad gäller packning, försäkring etc innan, under och efter kursen
 • Reseskydd med Snowminds Återbetalningsgaranti
 • Tryggheten att resa med en etablerad resebyrå
 • En total upplevelse där allt praktiskt är arrangerat för dig
 • En stark gemenskap
 • Ett jobb hos en lokal skidskola för kommande vintersäsong

 

Vad är inte inkluderat?

 • Transport till och från Österrike*
 • Avbeställnings- och reseförsäkring
 • Utrustning för kursen

 

*Vi hjälper gärna med rekommendationer för att boka flyg och transfer. Kontakta oss om du är intresserad. 

 

 

Vem kan ansöka?

 

Vi är kända bland våra skidskolepartners för att utbilda skickliga, energiska och mycket motiverade snowboardlärare, och därför är vi stolta över att välja ut rätt deltagare till våra kurser. Du behöver inte vara snowboardexpert, och oavsett din nivå är våra kurser skräddarsydda för att ge dig optimal snowboardträning före snowboardinstruktörsexamen, så att du kan uppfylla din dröm om en vinter som snowboardinstruktör i Österrike!

Grundläggande förväntar vi oss att du:

 • Har åkt snowboard i minst 3-4 veckor och gärna mer
 • Är tillmötesgående, ansvarsfull och vill bli utmanad.
 • Vill arbeta med barn och ungdomar i synnerhet.
 • Tycker om att undervisa och vill bli utmanad
 • Behärskar tyska och engelska på konversationsnivå eller vill lära sig och utmana sig själv (läs mer om vår tyskakurs här).
 • Är minst 18 år gammal.

 

När du har lämnat in din ansökan kommer vi att ringa upp dig för en intervju där vi kommer att bedöma hur bra kandidat du är för resan. Samtidigt har du möjligheten att höra mer om erfarenheten som snowboardlärare i Österrike. Sedan återkommer vi så snart som möjligt med svar om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt upp, vi använder därför en “först till kvarn” princip, där vi har ansökningsdeadline ca. en gång i månaden. Det vill säga ju tidigare du söker desto större är chansen att du får en plats i laget och jobb på din drömdestination.

Du kan använda ansökningsblanketten, där du även ser pris och datum, här på sidan eller så hittar du vår ansökningsblankett på toppmenyn.

 

"Träffa nya människor, utmana dig själv, sätta nya mål, undervisa andra i skidåkning och utveckla din egen nivå. Du borde göra det - det är det bästa jag någonsin gjort."

- Max Cords

 

De viktigaste detaljerna

 

BOENDE

Boende under kursen

Du bor på ett hotell med alla grundläggande nödvändigheter. Du kan räkna med att bo med 2-5 personer per rum eller lägenhet. Det låter kanske inte så flott, men det är lyx i bergen för dig. Halvpension på hotellet inkluderar frukost och middag.

Utbildning och certifiering

Utbildningsprogram

Våra lokala tränare är certifierade för att introducera dig till de viktigaste övningarna som krävs för att behärska och sedan klara av level 1-utbildningen.

Varje år ser vi hur våra instruktörers teknik utvecklas snabbt och genom fortlöpande personlig feedback. Vårt främsta mål är att se till att du är redo för din examen och blir en certifierad snowboardinstruktör för kommande säsonger.

Du kommer också att delta i några teamaktiviteter som är gjorda för att njutas och som skapar den starka Snowmindsgemenskap som vi är kända för.

Certifiering

För att kunna erbjuda högkvalitativ utbildning samarbetar vi med Salzburger Berufskilehrer & Snowboardlehrer Verband, en av världens mest erkända instruktörsorganisationer. Detta ser inte bara bra ut på ditt CV, utan är också mycket användbart om du bestämmer dig för att återvända med Snowminds till våra andra destinationer runt om i världen.

Efter kursen

Vilka möjligheter har du efter kursen?

Om du är intresserad av en säsong i Österrike vill vi hjälpa dig att komma i kontakt med en österrikisk skidskola och garantera dig ett jobb för säsongen.

Detaljer om anställningen kommer att ordnas direkt med skidskolan. Som snowboardåkare kommer det med största sannolikhet att vara ett kontrakt för högsäsong.

Om du vill ha en längre säsong och en längre kurs rekommenderar vi att du tittar på våra 5 veckors eller 7 veckors skid- och snowboardkurser i november.

Pris

Course Icon Snowboardinstruktörskurs

Course Icon Från 32.995 SEK

Course Icon

Course Icon Hintertux, Österrike

Course Icon 29 juni - 10 juli 2024

Course Icon Deposition 1000 SEK

Ansök

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig