Säsong och 2 veckors snowboardlärarutbildning i Österrike

Vår grundkurs är den snabbaste vägen till en perfekt vinter

Säsong och 2 veckors snowboardlärarutbildning i Österrike

 

Vår 2 veckors snowboardlärarutbildning i Österrike är det ultimata programmet för dig som inte vill kompromissa med din säsong och utveckling. Kursen är skräddarsydd för att ge dig den ultimata upplevelsen med 2 dagars träning av professionella tränare innan det österrikiska level 1-programmet (Anwärter) börjar!

 

Under kursen kommer vi att organisera teambuilding och aktiviteter, inklusive tysk språkträning, för att förbereda dig på bästa möjliga sätt för en säsong som snowboardlärare på en österrikisk skidskola. Före avresan kommer du att bjudas in till vårt Kick off-evenemang och tilldelas en skidskola, dit du efter kursen kommer att transporteras tillsammans med ett team av andra Snowminders, där ni kan börja säsongen och livet som snowboardlärare i Österrike tillsammans!

 

Om du har ambitioner att utveckla din snowboardåkning till nya höjder både på och utanför pisten, och har mer tid för socialt umgänge, rekommenderar vi vår 3 veckors snowboardinstruktörskurs.

 

Obs. Kolla in våra recensioner på Trustpilot och Facebook för att lära dig mer om Snowminds från våra instruktörer!

 

 

 

Livet som snowboardinstruktör i Österrike

 

Vi upplever gång på gång att en säsong som snowboardinstruktör är mycket mer än bara snowboardåkning i sig själv. Förutom de läckra nypreparerade backarna och den vackra nyfallna snön upplever du också en unik gemenskap med dina kollegor som alla delar samma passion som du – snowboardåkning.

 

I Österrike hittar du också de mysigaste bergsbyarna med autentiska restauranger som serverar den bästa wienerschnitzler du någonsin smakat! Förutom maten och kamratskapet får du inte glömma bort Österrike för traditioner som nagel, snaps och afterski, som utan tvekan är den perfekta ramen för att träffa nya vänner från hela världen.

 

 

 

Vad är inkluderat?

 

Oavsett vilken kurs du väljer garanterar vi dig hela Snowminds-upplevelsen under din vintersäsong som snowboardinstruktör. Vår erfarna personal, som alla är före detta instruktörer, kommer att vara med dig från början och kommer att vara med dig hela vägen under din snowboardinstruktörsutbildning och under säsongen, och säkerställa att du får en anställning på en österrikisk skidskola. Samtidigt säkrar vort topprofessionalle, österiska snowboardinstruktörs team, att du får den bästa träningen innan din snowboardinstruktörsexamen. En träning som gör, att 100% av våra instruktörer har fått jobb efter deras Snowmindskurs sedan vi började i 2012!

 

Med den här reseupplevelsen får du följande med:

 • En vintersäsong som snowboardlärare med anställning vid en lokal skidskola*
 • Liftkort under kursen**
 • Organiserat säsongsboende på skidskolan under säsongen (egen betalning på skidskolan).
 • 2 veckors snowboardinstruktörskurs level 1 (Anwärter) i Österrike
 • 2 veckors hotellboende med 1/2 pension under kursen.
 • Internationellt erkänd österrikisk snowboardutbildning
 • Organiserat säsongsboende på skidskolan under säsongen (egen betalning på skidskolan).
 • Förberedande snowboardutbildning med professionella snowboardtränare av högsta klass.
 • Transport till kursen i Österrike inkl. 2 bagage***
 • Transport till skidskolan efter kursen
 • Inbjudan till Kick-off-event i Danmark före avresa.
 • Fysiskt förberedande träningsprogram som kan användas före avresan.
 • Förberedelsematerial och tips om packning, försäkringar osv.
  Snowminds teamledare under kursen.
 • Sociala teamarrangemang under kursen och säsongen.
 • Inbjudan till Snowminds Reunion Party efter säsongen.
 • Pro-erbjudande hos Snowminds Store.
 • Tryggheten hos ett danskt resebolag som är medlem i resegarantifonden.
 • En 24-timmars telefonjour för nödsituationer under hela säsongen.
  En unik gemenskap med vänner för livet
 • Trygg resa med Snowminds Återbetalningsgaranti

 

Vad är inte inkluderat?

 • Reseaktivitet och hemresa efter skidsäsongen
 • Utgifter för boende efter kursen
 • Avboknings- och reseförsäkring
 • Fickpengar, snowboardutrustning eller annat som inte nämnts ovan

 

*Då det är en januarikurs kommer du att anlända till din skidskola i februari och introduceras till skidskolan, varefter du garanteras anställning under högsäsongen i februari månad.

**I flera fall kan vi, som en service till dig, köpa ett liftkort för säsongen i samarbete med din skidskola om du kommer att arbeta på samma ort som du utbildas. Om du är 25 år eller äldre kan det bli en extra avgift på liftkortet. Om du kommer att arbeta på en skidskola som inte omfattas av liftkortet från utbildningen kan det tillkomma en extra avgift för ett säsongsliftkort till din destination, vilket regleras direkt med skidskolan.

***Busstransport är inkluderad från Köpenhamn till din kursdestination. Många väljer att åka tåg till Köpenhamn för att åka buss med övriga kursdeltagare, om så önskas kan vi hjälpa dig att arrangera resan till Köpenhamn – pris för detta kommuniceras innan bokning. Om du hellre vill boka din egen transport till Österrike får du 1500 SEK i rabatt på det totala kurspriset. Meddela oss hur du önskar att göra.

 

Vem kan ansöka?

 

Vi är kända bland våra skidskolepartners för att utbilda skickliga, energiska och mycket motiverade snowboardlärare, och därför är vi stolta över att välja ut rätt deltagare till våra kurser. Du behöver inte vara snowboardexpert, och oavsett din nivå är våra kurser skräddarsydda för att ge dig optimal snowboardträning före snowboardinstruktörsexamen, så att du kan uppfylla din dröm om en vinter som snowboardinstruktör i Österrike!

Grundläggande förväntar vi oss att du:

 • Har åkt snowboard i minst 3-4 veckor och gärna mer
 • Är tillmötesgående, ansvarsfull och vill bli utmanad
 • Vill arbeta med barn och ungdomar i synnerhet.
 • Tycker om att undervisa och vill bli utmanad
 • Behärskar tyska och engelska på konversationsnivå eller vill lära sig och utmana sig själv (läs mer om vår tyskakurs här).
 • Är minst 18 år gammal.

 

När du har lämnat in din ansökan kommer vi att ringa upp dig för en intervju där vi kommer att bedöma hur bra kandidat du är för resan. Samtidigt har du möjligheten att höra mer om erfarenheten som snowboardlärare i Österrike. Sedan återkommer vi så snart som möjligt med svar om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt upp, vi använder därför en “först till kvarn” princip, där vi har ansökningsdeadline ca. en gång i månaden. Det vill säga ju tidigare du söker desto större är chansen att du får en plats i laget och jobb på din drömdestination.

Du kan använda ansökningsblanketten, där du även ser pris och datum, här på sidan eller så hittar du vår ansökningsblankett på toppmenyn.

 

De viktigaste detaljerna

JOBB & EKONOMI

Anställning som snowboardlärare vid en lokal skidskola

En säsong som snowboardinstruktör är fortfarande en livslång dröm för de flesta, men nu har du chansen att göra den drömmen till verklighet. På Snowminds har vi många års erfarenhet av att arbeta som snowboardinstruktörer och genom våra noggrant organiserade kurser och vårt stora nätverk bland världens skidskolor garanterar vi dig ett jobb.

Anställningen är villkorad av att du klarar din utbildning, vilket ca 90 % av våra elever gör. Om du inte blir godkänd, men har gjort ditt absolut bästa för att ta programmet på allvar, kommer vi att göra allt vi kan för att hjälpa dig att få ett jobb ändå, så att du kan ha en bra säsong och göra om provet så snart som möjligt. Vi är stolta över att kunna säga att vi aldrig har varit i en situation där vi inte har kunnat hjälpa dig att hitta ett jobb efter examen!

 

Lön och utgifter under säsongen

Vi har professionella partners över hela världen och tillsammans med dem ser vi till att du har liftkort, boende och uniform när du anländer till din destination. Observera att det finns en egenavgift för t.ex. säsongsboende på flera destinationer, som varierar från destination till destination beroende på skidskolans lönestruktur.

Du kommer att vara anställd direkt av skidskolan, som betalar dig en lön beroende på dina prestationer. Vissa skidskolor betalar dig en fast lön och andra betalar dig per timme. Du blir inte rik som snowboardlärare, men som tumregel tjänar du cirka 12 euro per timme och cirka 600-800 euro per månad om du arbetar en hel månad. En arbetsvecka är vanligtvis upp till 6 dagar i veckan från söndag till fredag, men kan variera beroende på hög- och lågsäsong.

Under intervjun med oss kommer vi att bedöma din motivation, dina kvalifikationer och önskemål för din erfarenhet, bland annat för att bedöma vilken skidskola och destination som kan ge dig den perfekta upplevelsen. Du kommer tidigt i programmet och långt före avresan att få veta vilken skidskola du kommer att arbeta för. När du har avslutat din utbildning kommer du att transporteras direkt till din skidskola och äventyret kan börja.

Under säsongen

Alla våra skidskolepartners är noggrant utvalda och vi har en nära relation med dem alla. Detta innebär också att om det skulle uppstå några problem under säsongen kan du kontakta oss när som helst. Vi är här för att ge dig ditt livs upplevelse och kommer att göra allt vi kan för att hjälpa dig om behovet skulle uppstå.

EVENTS & GEMENSKAP

Kick-Off Event i Danmark innan säsongen

I september äger vanligtvis Snowminds Kick-off-event rum. Det är en fantastisk dag där vi gör en hel del teambuilding, pratar om programmet och säsongen, och du får möjlighet att få svar på alla dina frågor. Vi pratar också om snowboardutrustning och du får möjlighet att köpa bra utrustning till superpriser. En av höjdpunkterna är att träffa de andra Snowminders som du reser med, eftersom det alltid kommer att finnas minst en annan Snowminds-instruktör på din destination, så du har andra att dela upplevelsen med.

 

Team events under säsongen

Efter kursen kommer vi på Snowminds snabbt att sakna dig och du kommer förhoppningsvis också att sakna oss och varandra. Därför anordnar vi ett stort Snowminds team-event under säsongen. Här samlar vi hela Snowminds team på en hemlig plats i Österrike för att få en upplevelse utöver det vanliga och se alla igen. Vi har till exempel varit i Kitzbühel i januari för att titta på världscupen i skidåkning vid den legendariska Hahnenkamm Rennen och uppleva den ikoniska staden.

Snowminds Reunion Party i Danmark efter säsongen

Vår Snowminds Reunion Party är vanligtvis i maj/juni, när de sista Snowminds har återvänt hem, och innan många följer med oss längre ut i världen till bland annat Nya Zeeland.

Snowminds Reunion Party är frivillig och kostar en liten summa, men är ett utmärkt tillfälle att träffa gamla vänner och berätta historier från en fantastisk säsong.

Snowminds Social

Sedan 2012 har vi på Snowminds utbildat hundratals skickliga danska instruktörer. Alla ingår i nätverket “Snowminds Social”, som vi har grundat för att erbjuda alla våra instruktörer mer unika upplevelser, nätverk och förmåner med Snowminds, samt nätverkande över åren. På så sätt kan du få sparring och hjälp med allt från frågor om säsongen, studieval, karriär, utrustningsval och mycket mer från mer erfarna instruktörer. Snowminds Social är din tillgång till Skandinaviens största nätverk av unga skid- och snowboardentusiaster.

Säkerhet, gemenskap och upplevelser för livet

Från ditt första möte med oss kommer du att följas, stödjas och guidas av vårt erfarna team, som alla har varit tidigare instruktörer hos oss. På så sätt kommer du alltid att kunna få hjälp och sparring, oavsett om du behöver råd om packning före avresan, ett gott råd om hur du kan utveckla din snowboardåkning under vår kurs, sparring på tyska ord i programmet eller en tröstande axel under säsongen. Kort sagt; vad du än behöver finns vi där för dig ALL THE WAY!

Före avresan kommer du att bli inbjuden till vår Facebook-grupp, där du kan sätta ett ansikte på alla andra instruktörer som du kommer att tillbringa vintern med. Vi förbereder danska förberedelser för programmet, så att du kan komma väl förberedd och samtidigt har du möjlighet att boka en tyskkurs, så att din tyska kan bli helt perfekt.

Under programmet finns vi där för att hjälpa till med allt från läromedel, språket, övningar och inte minst för att svara på alla frågor du kan ha om snowboardteknik och dina examina. Detta innebär också att du inte alltid är beroende av att få saker besvarade av din instruktör eller i gruppen. Du kan alltid få tag på en medlem av Snowminds team.

Samtidigt gör vi en extrem ansträngning för att sätta ihop team som kan fungera och som består av underbara, glada och motiverade snowboardentusiaster. Detta innebär att du onekligen kommer att knyta nära band med dina rumskamrater, snowboardåkare i din grupp i pisten och naturligtvis dina kollegor på destinationerna. Allt detta är något som våra tidigare snowboardlärare ofta nämner som unikt för upplevelsen. Denna gemenskap är inte bara viktig ur social synvinkel, utan värd sin vikt i guld under utbildningen och examinationerna, där stödet från dina vänner kan vara just det där lilla extra som bär dig igenom och ger dig ett snowboardinstruktörs certifikat i handen.

Hos oss är du inte ett nummer utan en människa, en snowboardinstruktör, och vårt enda mål och hopp är att ge dig en unik upplevelse som snowboardinstruktör som du kan se tillbaka på med glädje och längtan för resten av ditt liv. Det är stora ord, men de kommer från hjärtat, och det är vad Snowminds handlar om.

TRANSPORT

Transport till Österrike

Busstransport är inkluderad från Köpenhamn till din kursdestination. Många väljer att åka tåg till Köpenhamn för att åka buss med övriga kursdeltagare, om så önskas kan vi hjälpa dig att arrangera resan till Köpenhamn – pris för detta kommuniceras innan bokning. På bussen från Köpenhamn kan du ta med dig 2 väskor på 23 kg vardera. Med andra ord kan du ta med dig allt du behöver – tänk på att du ska kunna bära allt på egen hand.

Om du hellre vill boka din egen transport till Österrike får du 1500 SEK i rabatt på det totala kurspriset.

När säsongen är slut står du själv för transporten hem, eftersom det är så olika när våra instruktörer vill åka hem och vartifrån. Hemresan är alltså på egen bekostnad och är inte en del av ditt kurspaket, men vi hjälper dig gärna med tips på bästa möjliga transport hem.

Transport till din destination efter avslutad kurs

När din utbildning är klar och examensfesten är över ordnar vi din och dina nya kollegors transport från kursen till din skidskola.

BOENDE

2 veckor på hotell med 1/2 pension

“We take care of our own”

och under en intensiv snowboardinstruktörskurs behöver du bra mat och boende! På alla våra hotell finns det WiFi och du bor i rum eller lägenheter för 2-6 personer där du bor tillsammans med de andra Snowminders. Våra hotell ligger med enkel tillgång till skidbuss eller pist.

Vi är stolta över att garantera kvalitet under hela upplevelsen, vilket också är anledningen till att vi arbetar med hotell som erbjuder goda, mättande och näringsrika frukostar och middagar. Frukosten består vanligtvis av en näringsriktig buffé och middagen av antingen 3 rätter eller en buffé med soppa, sallad, huvudrätt och efterrätt.

Under säsongen

Snowminds garanterar ett boende för dig under säsongen, men hyran är inte inkluderad i priset. Hyran varierar beroende på destination och arbetsgivare.

VAD HÄNDER OM JAG INTE KLARAR PROVET

Om du skulle misslyckas med ditt prov eller vissa delar av det, behöver du inte oroa dig. Vi har en lösning för dig med en andra chans om du har klarat dina Anwärter- prov i Salzburgerland (Altenmarkt, Kaprun eller Obertauern) i november eller december. Du kommer att få möjlighet att delta i ett 3-dagars Wiederholungscamp från den 18:e till den 20:e december 2023. Den tredje dagen är “Prüfungs”-dagen (provets dag).

Campen kostar 275 euro och inkluderar endast träning. Du är själv ansvarig för att ordna transport, liftkort, hotellboende och andra kostnader. Denna unika möjlighet ger dig dock chansen att göra om dina prov snabbt efter ett tidigare misslyckande, vilket säkerställer att du har möjlighet att komma igång med ditt arbete så snart som möjligt.

ANNAN VIKTIG INFORMATION

Den internationellt igenkända österrikiska instruktörsutbildningen

För att vara säkra på att alla våra instruktörer får utbildning av högsta kvalitet samarbetar vi med bland annat Salzburger Berufskilehrer & Snowboardlehrer Verband, ett av världens mest igenkända instruktörsförbund.

De sista 10 dagarna av in kurs kommer dina tränare att guida dig igenom Anwärter utbildningen, som är deras level 1 utbildning. Här kommer du bli tränad till att undrvisa nybörjare och enkla övande snowboardåkare, och efter avklarad examen kommer du att vara redo att börja arbeta hos din skidskola.

Utbildningen är en av de mest igenkända i världen och kommer vara fint att ha på CV’t. Den kan du också använda på många av Snowminds andra destinationer runt omkring i världen.

Pris

Course Icon 2 veckors Snowboardutbildning med en vintersäsong i Österrike

Course Icon Från 39.995 SEK

Course Icon

Course Icon Österrike

Course Icon Kursstart i januari/ mars

Course Icon Deposition 1000 SEK

Ansök

Frågor? Ring oss på +46 40 606 08 72

Begränsad antal visum till Kanada! 🇨🇦

Gör din dröm till verklighet!

ANSÖK NU