2 veckors snowboardlärarutbildning

Bli snowboardlärare med jobbgaranti i Österrike

 

 

Förverkliga drömmen i Österrike

 

Tänk dig ett jobb där du studsar upp varje morgon, taggad på en ny dag. Du kollar snörapporten och frågar dig själv: hur många nya snowboardåkare ska jag få chansen att åka med idag? Det låter tufft, eller hur? Men någon måste göra jobbet!

 

Om du vill ha en kort och prisvärd Level 1 utbildning så är denna crash course för dig. Vi håller denna 2 veckors kurs både i december och januari. En fördel med januarikursen är att lägre krav ställs på dina tyskakunskaper. Vi kommer hjälpa dig med allt du behöver för att klara examinationen för Level 1 i det österrikiska utbildningssystemet, Anwärter.

 

 

 

Utbildningen

 

Innan vintern blir du inbjuden till ett kickoffevent där du får möta dina nya kollegor som också åker med Snowminds. Du får träffa oss på kontoret och får massor med bra information inför vintern. I december (eller januari) reser vi ned till Österrike tillsammans och sedan väntar 2 intensiva veckor på berget. Kursen är utformad för att på bästa sätt förbereda dig för den avslutande examinationen och ge dig ytterligare kunskaper som kommer vara bra att ha under din säsong i uniform.

 

Under kursen gör vi vårt bästa för att sammansvetsa gruppen med team-building och skapa den magi som alltid uppstår på säsong. När kursen är över kommer du ha en massa nya polare, alla förutsättningar för att äga Anwärterexamineringen och vara redo att börja arbeta hos din nya arbetsgivare.

 

 

 

Livet som instruktör

 

Som instruktör ägnar du såklart inte alla dagar åt att jobba. Det kommer också finnas gott om tid att åka på egen hand. Dina lediga dagar kan du ägna åt att pumpa pist, skitouring, leta bra offpiståk eller njuta av solen i en snödriva. Kanske att du vill åka och besöka någon av alla dina nya vänner som jobbar på någon annan destination? Vaknar du upp till en dag med dåligt väder och trötta ben kan det såklart också vara lite skönt att stanna hemma framför en film…

 

Du är garanterad boende under säsongen men hyran ingår inte i priset. Den betalar du med den lön du får från skidskolan du är anställd på, och många gånger dras din hyra för boendet innan utbetalning.

 

Under säsongen håller vi flera event dit du och alla de andra som är en del av Snowminds teamet blir inbjudna. Om du vill kan du också passa på att besöka någon av Österrikes många historiska och vackra städer. Under en säsong i Österrike kan du med andra ord mixa åkning med många andra, roliga aktiviteter!

 

 

Varför Snowminds?

 

Alla vi som jobbar på Snowminds har tidigare varit skidlärare eller gjort säsong, därför vet vi vilken häftig och givande upplevelse det är. Men vi vet också hur svårt det kan vara med allt det praktiska – det är där vi kommer in i bilden! Vi tar om hand om allt så det enda du behöver göra är att packa väskan och förbereda dig för ett äventyr.

 

Vad som ingår i detta kurspaket

 • Resa till Österrike*
 • Förberedelsematerial
 • 2 veckors liftkort
 • 2 veckor på 3 stjärnigt hotell med ½ pension (eftersom vi äter lunch i backen är detta inte inkluderat)
 • 2 veckors träning med några av Österrikes bästa tränare
 • Anwärter, den första utbildningen i det österrikiska utbildningssystemet
 • Kursen ger dig kunskaperna som krävs för att klara Anwärter men också ytterligare färdigheter som kommer hjälpa dig i ditt snowboardläraryrke
 • Transport från kursen till din destination

 

Vad du alltid får med Snowminds

 • En vintersäsong med JOBBGARANTI
 • En unik gemenskap med vänner för livet
 • Ett passionerat team som stöttar dig hela vägen
 • Arrangerat boende, liftkort och uniform för säsongen
 • Förberedelsematerial
 • Kick-off event innan säsongen
 • Team-events
 • Reunion party
 • Tryggheten av att resa med ett svenskt team

 

Vad är inte inkluderat?

 • Avboknings- och reseförsäkring
 • Utrustning för säsongen (lavinutrustning, turskidor etc.)
 • Hemresan
 • Utgifter för boende, liftkort och uniform efter kursen (detta varierar från arbetsgivare till arbetsgivare)
 • Fickpengar eller annat som inte nämnts ovan

 

*Observera att detta är priser med transport från Stockholm. Priset kan variera beroende på vilken ort man behöver transport ifrån. 

 

 

Vem kan ansöka?

 

På Snowminds är vi stolta över att rätta personer blir utvalda till vårt team av skid- och snowboardinstruktörer. Vi är kända bland våra skidskolespartners för att utbilda skickliga, energiska och motiverade skid- coh snowboardlärare. Du behöver inte vara expert på att åka snowboard och oavsett nivån på våra kurser, så är kursen skräddarsydd så att du får optimala träningen före provet, och att du kan förverkliga drömmen om en vinter som snowboardlärare i Österrike! Det viktigaste är att du är positiv, glad, äventyrlig och redo att arbeta hårt för att få en upplevelse för livet i Snowminds-laget.

 

Grundläggande förväntar vi oss att du:

 • Har åkt snowboard i minst 3-4 veckor
 • Är seriös, ansvarsfull och motiverad
 • Gillar att undervisa och bli utmanad
 • Är minst 18 år gammal
 • Är utåtriktad, positiv och glad
 • Är bra med både barn, unga och vuxna
 • Behärskar engelska och tyska på samtalsnivå (läs mer om våran online tyskkurs här

 

När du har lämnat in din ansökan kommer vi att ringa upp dig för en intervju där vi kommer att bedöma hur bra kandidat du är för resan. Samtidigt har du möjligheten att höra mer om erfarenheten som snowboardlärare i Österrike. Sedan återkommer vi så snart som möjligt med svar om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt upp, vi använder därför en “först till kvarn” princip, där vi har ansökningsdeadline ca. en gång i månaden. Det vill säga ju tidigare du söker desto större är chansen att du får en plats i laget och jobb på din drömdestination.

Du kan använda ansökningsblanketten, där du även ser pris och datum, här på sidan eller så hittar du vår ansökningsblankett på toppmenyn.

De viktigaste detaljerna

JOBBGARANTI

Jobbgaranti

Villkoret för att jobbgarantin ska gälla är att du klarar den avslutande examinationen på din utbildning. Över 90% av våra elever klarar examinationen och är direkt redo för att börja arbeta. Om du mot förmodan inte skulle klara den så gör vi allt vi kan för att du ska få börja arbeta som instruktör och göra om examineringen senare under i januari eller mars. Med sex års erfarenhet är vi stolta över att 100% av våra instruktörer har fått jobb efter avslutat utbildning.

BOENDE

Under utbildningen

Boendet under kursen är inkluderat i priset. För att kunna prestera på topp krävs sömn och bra mat, därför bor alla deltagare på ett 3 * hotell med halvpension.

 

Under säsongen

Snowminds garanterar ett boende för dig under säsongen, men hyran är inte inkluderad i priset. Hyran varierar beroende på destination och arbetsgivare.

UTBILDNINGEN

Vår 2 veckors kurs består av 2 dagar intensiv träning som ska ge dig de mest nödvändiga förutsättningarna för att klara av den 10 dagar långa level 1 Anwärterutbildningen. De två veckorna avslutas med en examination.

 

Varje år ser vi våra instruktörers teknik förbättras snabbt tack vare stora mängder personlig feedback. Målet är att du ska bli en kompetent åkare, förberedd för en vinter i skidbacken. Samtidigt kommer du att delta i aktiviteter som syftar till att skapa ett starkt team och sammanhållning – något som Snowminds är känt för.

 

 

Varje år ser vi våra instruktörers teknik förbättras snabbt tack vare stora mängder personlig feedback. Målet är att du ska bli en kompetent åkare, förberedd för en vinter i backen. Samtidigt kommer du att delta i aktiviteter som syftar till att skapa ett starkt team och sammanhållning – något som Snowminds är känt för.

TRANSPORT

Till och från Österrike

Vi åker tillsammans till Österrike, antingen med buss eller flyg. Denna resa är inkluderad i priset. Du kan ta med 2 par skidor eller snowboards och ytterligare 45kg bagage, Med andra ord har du gott om plats att packa ned allt du absolut inte klarar dig utan. Då alla instruktörer reser hem vid olika tidpunkter får du själv bekosta din hemresa. Om du kontaktar oss kan vi hjälpa dig att ordna hemresan.

 

*Observera att detta är priser med transport från Stockholm. Priset kan variera beroende på vilken ort man behöver transport ifrån. 

 

Från kursen till din destination

Efter avslutad kurs halls en stor avslutningsfest innan transporten vi arrangerat tar dig och dina nya kollegor till er destination. Där väntar boende, liftkort och en uniform på dig – säsongen kan börja!

COMMUNITY OCH EVENTS

Kick-off

Förutom att träffa alla kursdeltagare är detta en dag som syftar till att ge dig all information du kan behöva för att förbereda dig för din säsong. Detta heldagsevent finns för att du ska få alla dina frågor besvarade och du får också chansen att köpa skidutrustning till med stor rabatt.

 

Team event i januari och mars

För att hålla ihop Snowmindsnätverket hålls event under säsongen. För att delta behöver du bara betala en liten summa pengar som precis täcker kostnaden för eventet.

 

Reunion Party

Efter säsongen, efter att alla instruktörer kommit hem igen, hålls ett Reunion Party för att vi ska kunna mötas och fira säsongen. Det ger dig möjlighet att träffa alla nya kompisar igen och ha kul tillsammans.

Pris

Course Icon 2 veckors Snowboardutbildning med en vintersäsong i Österrike

Course Icon 31.995 kr.

Course Icon Österrike

Course Icon Kursstart i januari

Course Icon Innan vi kallar in dig till en intervju kommer vi be om en deposition på 950 kr för att kunna reservera din plats medans du går igenom rekryteringsförloppet.

Ansök

Frågor? Ring oss på +46 40 606 08 72

ANMÄL DIG TILL VÅRA Q&A SESSIONS

Bli inspirerad till en vinter i snön!

Anmäl