Säsong och 3 veckors dubbelkurs

Lev ut din dröm och bli skid- och snowboardlärare i Österrike 💪

Bli skid- och snowboardlärare i Österikke

 

Vår 3 verckors dualkurs i Österikke är ett fantastisk alternativ för dig som inte vill kompromissa med din utveckling. Kursen är skräddarsydd till dig som önskar en kombination av snowboarding och skidåkning, till vilken du får den utilmata upplevelsen med fantastisk utbildning från toppprofesstionella tränare!

 

Under kursen kommer vi att organisera teambuilding och aktiviteter, som t.ex. tysk språkträning, för att förbereda dig på bästa möjliga sätt för en säsong som skidlärare på en österrikisk skidskola. Innan avresa kommer du att bjudas in till vårt Kick off event och tilldelas en skidskola, dit du efter kursen kommer att transporteras tillsammans med ett team av andra Snowminders, där ni kan starta säsongen och livet som skidlärare i Österrikke tillsammans!

 

Om du har ambitioner att utveckla din snowboard- och skidåkning till nya höjder både på och utanför backen, rekommenderar vi vår 5-veckors skid- och snowbordlärarkurs eller det ultimata 8-veckors instruktörkursen, där du blir österrikisk level 1 skid- och snowboardlärare och level 2 skid- eller snowboardlärare under din första säsong.

 

Obs. Kolla in våra 5-stjärniga recensioner på GoogleTrustpilot och Facebook, och få mer information om Snowminds från våra skid- och snowboardinstruktörer!

 

Livet som skid- och snowboardlärare i Österikke

 

Vi upplever gång på gång att en säsong som instruktör är mycket mer än bara skid- eller snowbardåkning. Förutom de vackra nypreparerade backarna och den vackra nyfallna snön upplever du också en unik gemenskap med dina kollegor som alla delar samma passion som du!

 

I Österikke hittar du också de mysigaste bergsbyarna fyllda med autentiska restauranger, som serverar den bästa wienerschnitzel du någonsin smakat! Utöver maten och samhället, får du inte glömma bort Österikke för traditioner som nagel, snaps och afterski, som utan tveckan är den perfekta miljön för att träffa nya vänner från hela världen.

 

VAD ÄR INKLUDERAT?

 

Hos oss får du “the full Snowminds experience” under din vintersäsong som skid- och snowboardlärare. Vårt erfarna team, som alla är tidigare instruktörer, följer dig från början och är med dig HELA VÄGEN under din skid- och snowboardlärarutbildning och under din vintersäsong, där vi säkrar dig en anställning på en österrikisk skidskola. Samtidigt säkrar vort topprofessionalle, österiska skidtränarteam, att du får den bästa träningen innan din skid-examen. En träning som gör, att 100% av våra instruktörer har fått jobb efter deras Snowmindskurs sedan vi började i 2012!

 

Vad som ingår i detta kurspaket:

 • En vintersäsong som skid- och snowboardinstruktör med anställning på en lokal skidskola
 • Boende på ett hotel med 1/2-pension under hela kursen
 • 3 veckors skid- och snowboardlärarkurs i Österikke
 • Österrikes  internationellt erkända skid- och snowboardinstruktörsutbildning
 • Transport till kursen i Österikke inkl. 2 st. bagage och till skidskolan efter kursen
 • Organiserat säsongsboende på skidskolan under säsongen (egen betalning hoss skidskolan)
 • Fysisk förberedande träningsprogram som kan användas innan avresa
 • Förberedelsematerial och tips till packning, försäkring, visum etc.
 • Liftkort under kursen*
 • Inbjudan till Kick-off event i Danmark innan avresa
 • Snowminds teamleaders under kursen
 • Sociala team events under kursen och säsongen
 • Inbjudan till Snowminds Reunion Party efter säsongen
 • Pro-Deals på Snowminds Store
 • Trygghet hos ett danskt resebolag som är medlem av Resegarantifonden
 • 24 timmars nödtelefon under hela säsongen
 • En unik gemenskap med vänner för livet

 

Vad indgår inte?

 • Reseaktivitet och hemresa efter skidsäsongen
 • Avboknings- och reseförsäkring
 • Kostnad för säsongsboende efter kursen
 • Fickpengar, skidutrustning eller annat som inte nämnts ovan

 

*I vissa fall kan vi, som en service till dig, köpa ett liftkort för säsongen i samarbete med din skidskola, om du kommer att arbeta på samma ort som du utbildar dig på. I dessa fall återbetalar Snowminds en del av kostnaden för säsongens liftkort från skidskolan. 

Vem kan ansöka?

 

Hoss Snowminds är vi stolta över att rätta personer blir utvalda till vårt team av skid- och snowboardinstruktörer. Vi är kända bland våra skidskolespartners för att utbilda skickliga, energiska och motiverade skidlärare. Du behöver inte vara expert, och oavsett nivå är våra kurser skräddarsydda för att ge dig optimal träning innan examen, så att du leva ut dina drömmar om en vinter som instruktör i Österikke!

 

I grund och botten förväntar vi oss att du:

 • Har åkt skidor eller snowboard i cirka 3-4 veckor och gärna mer
 • Är välkomnande, ansvarsfull och vill bli utmanad
 • Vill jobba med särskilt barn och unga
 • Gillar att undervisa och bli utmanad
 • Behärskar engelska och tyska på samtalsnivå eller är villig att lära dig och utmana dig själv (läs mer om våran online tyskkurs här
 • Är minst 18 år gammal

 

När du har skickat in din ansökan kommer vi att bjuda in dig till en intervju där vi kommer att diskutera dina möjligheter att få en plats på kursen. Samtidigt får du möjligheten att höra mer om våra kurser och hur det är att vara instruktör i Österrike. Sedan tar vi reda på om det är rätt kurs för dig, så att du får din drömupplevelse, och återkommer med svar om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt upp. Därför tillämpar vi också principen “först till kvarn”, där vi har ansökningsdeadline ca. en gång i månaden. Det vill säga ju tidigare du ansöker, desto större är dina chanser att komma med i vårt team OCH få ett jobb på din drömdestination.

Du kan använda ansökningsformuläret, där du även ser pris och datum, här på sidan eller så hittar du vår ansökningsformulär i toppmenyn.

 

De viktigaste detaljerna

ANSTÄLLNING OCH EKONOMI

Anställning som instruktör på en lokal skidskola

En säsong som skidlärare förblir hela livet bara en dröm för de flesta, men nu har du chansen att förverkliga drömmen. Hos Snowminds har vi många års erfarenhet av att jobba som skid- och snowboardinstruktör och genom våra noggrant planerade kurser och stora nätverk bland världens skidskolor garanterar vi dig ett jobb.

Anställningen är beroende av att du klarar din instruktörsutbildning, som ca. 90% av våra kursdeltagare gör. Om du inte klarar det, men har gjort ditt absolut bästa för att ta utbildningen på alvar,  kommer vi att göra allt vi kan för att hjälpa dig att få ett jobb ändå, så att du kan få en underbar säsongsupplevelse och sedan göra ett omprov så snart som möjligt. Vi är stolta över att kunna säga att vi aldrig har varit i en situation där vi inte har kunnat hjälpa till med ett jobb efter examen!

Lön och utgifter under säsongen

Vi har professionella partners över hela världen och tillsammans med dem ser vi till, att det är kontroll över liftkort, boende och uniform när du anländer till din destination. Var medveten om att det kan finnas en egenbetalning för t.ex. säsongsboende och liftkort på flera destinationer, vilket varierar från destination till destination beroende på deras lönestruktur.

Du kommer att anställas direkt av skidskolan, som betalar din lön utefter arbetet. På vissa skidskolor får du en fast lön och vid andra får du betalt per timme. Du blir inte rik av att vara skid- eller snowboardlärare, utan tjänar som tumregel ca. 7 000-11 000 SEK per månad om du jobbar heltid. En typisk arbetsvecka är kan vara upp till 6 dagar i veckan från söndag till fredag, men under vissa perioder kan den bestå av färre arbetsdagar med t.ex. privatundervisning.

Under intervjun med oss ​​kommer vi att utvärdera din motivation, kvalifikationer och önskemål för din upplevelse, bl.a. för att bedöma vilken skidskola och destination som kan ge just dig bästa möjliga upplevelse. Du vill få information om vilken skidskola du skall till innan avresa, så du vet vilken skidskola du ska jobba för. När din utbildning är avklarad och examensfesten är över, får du transport direkt till din skidskola, där äventyret börjar.

Under säsongen

Alla våra skidskolepartners är noga utvalda och vi har en nära relation med dem alla. Detta betyder också att om ett problem uppstår under säsongen kan du när som helst kontakta oss. Vi är här för att ge dig en upplevelse för livet och kommer att göra allt för att hjälpa dig om behovet uppstår.

EVENTS OCH GEMENSKAP

Stort Kick Off event i Danmark

I september äger vanligtvis Snowminds Kick-Off eventet rum. Det är en fantastisk dag där vi gör en hel del teambuilding, pratar om instruktörutbildningen och säsongen, och du får i allmänhet möjlighet att få svar på alla dina frågor. Vi pratar också om skidutrustning och du får möjlighet att köpa bra utrustning till bra priser. En av höjdpunkterna är att träffa de andra Snowminders som du åker på säsong med, eftersom det alltid kommer att finnas minst en annan Snowminds-instruktör på din destination.

Team events under säsongen

Efter kursen kommer vi på Snowminds snabbt att sakna dig och du kommer förhoppningsvis också att sakna oss och varandra. Därför håller vi ett stort Snowminds Team Event under säsongen. Här samlar vi hela Snowminds-teamet på en hemlig plats i Österrike för att få en upplevelse utöver det vanliga och se alla igen. Vi har t.ex. varit i Kitzbühel för att se World Cup skidåkning på det legendariska Hahnenkahm Rennen och uppleva den ikoniska byn.

Snowminds Reunion party i Danmark efter säsongen

Vår Snowminds Reuntion Party äger vanligtvis rum i maj/juni, när de sista har återvänt hem, och innan flera åker vidare på en säsong till t.ex. Afrika, Argentina eller Australien.

Snowminds Reunion Party är frivillig och kostar en liten summa, men är ett utmärkt tillfälle att träffa gamla vänner och berätta om en fantastisk vintersäsong.

Bli med i Snowminds Social

Sedan 2012 har vi på Snowminds utbildat hundratals skickliga skidinstruktörer. Alla ingår i nätverket “Snowminds Social”, som vi har grundat för att erbjuda alla våra instruktörer fler unika upplevelser, nätverk och fördelar med Snowminds. Vi organiserar aktiviteter, evenemang, reunion-fester osv. där våra instruktörer nätverkar över åren. På så sätt kan du få sparring och hjälp med allt från frågor om säsongen, studieval, karriär, utrustningsval och mycket mer från mer erfarne instruktörer. Snowminds Social är din tillgång ett stort nätverk av unga skid- och snowboardentusiaster.

Trygghet, gemenskap och upplevelser för livet

Från ditt första möte med oss till intervjun kommer du att följas, stödjas och guidas av vårt erfarna team, som alla har varit på vintersäsong tidigare. På så sätt kommer du alltid att kunna få hjälp och sparring, oavsett om du behöver råd att packa innan avresa, goda råd om hur du utvecklar din skidåkning under kursen, sparring på tyska ord på utbildningen eller en tröstande axel under säsongen. Kort sagt; vad du än behöver, vi finns där för dig ALL THE WAY!

Innan avresa blir du inbjuden till vår Facebookgrupp, där du kan sätta ett ansikte på alla andra framtida instruktörer som du ska tillbringa vintern med. Vi skickar också ut förberedelsematerial till utbildningen, så du kan komma väl förberedd till kursen och samtidigt har du möjlighet att beställa en online tyskkurs, så att dina tyska kunskaper är väl uppdaterade inför säsongen.

Under utbildningen är vi där för att hjälpa till med allt från läromedel, språket, övningarna och inte minst för att svara på alla frågor du kan ha om skid- och snowboardteknik, samt dina examina. Dettta innebär också att du inte alltid är beroende av att få saker besvarade av din instruktör eller i gruppen. Du kan alltid gå tag på en medlem i Snowminds-teamet.

Samtidigt gör vi oerhört mycket för att sätta ihop teams som kan fungera och som består av underbara, glada och motiverade skid- och snowboardentusiaster. Detta innebär att du onekligen kommer du onekligen att knyta nära band med till exempel dina rumskamrater, skidåkare i din grupp och naturligtvis dina kollegor på din destination. Allt detta är något som våra tidigare skidlärare ofta nämner som något unikt för upplevelsen. Denna gemenskap är inte bara viktig ur social synvinkel, utan är värd guld under utbildningen och innför examen, där stöd från dina vänner kan vara det lilla extra som bär dig bra igenom och ger dig ett instruktörscertifikat i handen.

Hos oss är du inte ett nummer, utan en människa, en instruktör, och vårt enda mål och hopp är att ge dig en unik upplevelse som skid- eller snowboardlärare som du kan se tillbaka på med glädje och längtan för resten av ditt liv. Det här är stora ord, men de kommer från hjärtat, och det är vad Snowminds handlar om.

TRANSPORT

Transport till Österrike

Snowminds ansvarar för din transport till Österrike innan utbildningen börjar. Det här är mest troligt tåg till Köpenhamn och sedan buss därifrån tillsammans med dina kurskamrater. Du får ta med 2 par skidor eller snowboards och ha med dig totalt 45 kg bagage. Med andra ord, allt du behöver kan du enkelt ha med!

När säsongen är slut står du själv för transporten hem, eftersom det är så olika när våra instruktörer vill åka hem och vartifrån. Hemresan är alltså på egen bekostnad, men vi hjälper dig gärna med tips till bästa möjliga transport hem.

*Observera att detta är priser med transport från Stockholm. Priset kan variera beroende på vilken ort man behöver transport ifrån. 

Transport till din skidskola efter kursen

När din utbildning är klar och avslutningsfesten är över ordnar vi din och dina nya kollegors transport från kursen till din skidskola, där du kommer få ditt säsongsboende och träffa din nya chef.

BOENDE UNDER KURSEN

3 veckor på hotel med 1/2-pension

“We take care of our own” och under en intesiv skidlärarkurs behöver man bra mat och boende! På alla våra hotell finns det Wifi och du bor i rum eller lägenheter för 2-6 personer där du bor tillsammans med de andra Snowminders. Våra hotell är belägna med enkelt tillgång till skidbussen eller backen.

Vi är stolta över att garantera kvalitet under hela upplevelsen, vilket också är anledningen till at vi arbetar med hotell som erbjuder goda, mättande och näringsrika frukostar och middagar. Frukosten består vanligtvis av en näringsrik buffé och middagen av antigen 3 rätter eller en buffé med soppa, sallad, huvudrätt och efterrätt.

ANNAN VIKTIG INFORMATION

3 veckors skid- och snowboardkurs

Under den första veckan av din vistelse ger vår förberedelseskurs dig sammanlagt 4 dagar av högkvalitativ skid- och snowboardträning, vilket ger dig den mest nödvendiga förberedelsen för det 16-dagars intensiva skid- och snowboardlärarutbildningen.

På kvällarna kommer vi att organisera roliga events och aktiviteter, som alla kommer att bidra till att göra din upplevelse unik.

Kulmen på de 3 veckorna är examen i utbildningen, varefter vi kommer at hålla en stor avslutningsfest. Efter detta kommer din säsong att börja som en österrikisk kvalificerad instruktör vid en skidskola i Österrike.

Den internationellt igenkända österrikiska instruktörsutbildningen “Anwärter” på level 1 

För att vara säkra på att alla våra instruktörer får utbildning av högsta kvalitet samarbetar vi med bland annat Salzburger Berufskilehrer & Snowboardlehrer Verband, ett av världens mest erkända instruktörsförbund.

De sista 16 dagarna av din kurs kommer deras utbildare att guida dig igenom Anwärter utbildningen, som är deras level 1 utbildning. Här kommer du bli tränad i att undervisa nybörjare och medelmåttiga skid- och snowboardåkare, och efter du har tagit examen kommer du att vara redo att börja arbeta hos din skidskola.

Utbildningen kommer inte bara att se bra ut på ditt CV, utan kan också användas på många av Snowminds andra destinationer runt om i världen efteråt.

Pris

Course Icon 3 veckors skid- och snowboardinstruktör med en vinter i Österikke

Course Icon Från 51.995 SEK

Course Icon

Course Icon Österrike

Course Icon Avresa i november och januari

Course Icon 1000 SEK (1. deposition)

Ansök

Frågor? Ring oss på +46 40 606 08 72

Säkra din plats i Kanada 🇨🇦

Antalet arbetsvisum är begränsat. Ansök nu för att få ditt visum i tid 🤙🏼

Läs mer här