Level 2 snowboardinstruktörsutbildning i Österrike

Ta din performance i snön till nya höjder

 

Bli level 2 snowboardinstruktör i Österrike

Vår kurs på level 2 – landeslehrer – i Österrike tar garanterat dina snowboardkunskaper till nästa nivå. Kursen är skräddarsydd för att ge dig den ultimata snowboardupplevelsen med 5 dagars träning av professionella tränare!

 

Under kursen kommer vi att organisera teambuilding och aktiviteter samt annan utbildning för att förbereda dig på bästa sätt för en säsong som snowboardlärare på level 2 på en österrikisk skidskola. Före avresan kommer du att bjudas in till vårt Kick off-event och tilldelas en skidskola, dit du efter kursen kommer att transporteras tillsammans med ett team av andra Snowminders, där ni kan starta säsongen och livet som snowboardlärare i Österrike tillsammans!

 

 

 

Livet som snowboardinstruktör i Österrike

 

Vi upplever gång på gång att en säsong som snowboardinstruktör är mycket mer än bara snowboardåkning i sig själv. Förutom de läckra nypreparerade backarna och den vackra nyfallna snön upplever du också en unik gemenskap med dina kollegor som alla delar samma passion som du – snowboardåkning.

 

I Österrike hittar du också de mysigaste bergsbyarna med autentiska restauranger som serverar den bästa wienerschnitzler du någonsin smakat! Förutom maten och kamratskapet får du inte glömma bort Österrike för traditioner som nagel, snaps och afterski, som utan tvekan är den perfekta ramen för att träffa nya vänner från hela världen.

 

 

 

Vad är inkluderat?

Oavsett vilken kurs du väljer garanterar vi dig hela Snowminds-upplevelsen under din vintersäsong som snowboardinstruktör. Vår erfarna personal, som alla är före detta instruktörer, kommer att vara med dig från början och kommer att vara med dig hela vägen under din snowboardinstruktörsutbildning och under säsongen, och säkerställa att du får en anställning på en österrikisk skidskola. Samtidigt säkrar vort topprofessionalle, österiska snowboardinstruktörs team, att du får den bästa träningen innan din snowboardinstruktörsexamen. En träning som gör, att 100% av våra instruktörer har fått jobb efter deras Snowmindskurs sedan vi började i 2012!

 

Med den här reseupplevelsen får du följande med:

 • 3 veckors kurs i Österrike
 • Träning av högt utbildade österrikiska snowboardinstruktörer
 • Den internationellt erkända österrikiska nationella snowboardutbildningen level 2 (Landes) inklusive material och avgifter.
 • Förberedande träning ca 5 dagar med professionella snowboardtränare.
 • Boende på hotell med 1/2 pension under hela kursen.
 • Snowminds teamledare under kursen
 • Sociala teamarrangemang under kursen och säsongen
 • Inbjudan till Snowminds Reunion Party efter säsongen
 • Pro-deals på Snowminds Store
 • Trygghet hos ett danskt resebolag som är medlem i resegarantifonden
 • En 24-timmars telefonjour för nödsituationer under hela säsongen
 • En unik gemenskap med vänner för livet

 

Vad är inte inkluderat?

 • Transport till och från kursdestinationen*
 • Liftkort till kursen (går att köpa till)
 • Avbeställnings- och reseförsäkring
 • Fickpengar och annat som inte är nämnt ovan

 

*För den här kursen kan Snowminds hjälpa till med transportalternativ till Österrike/från din destination i Österrike till kursen, samt returtransport, så att säsongen kan avslutas med en Bang på vår landescamp. Du kan också återvända till skidskolan efter kursen.

 

"Landes kursen i Österrike var vild. Kursen fokuserar 100% på teknik. Det coolaste var att avsluta säsongen med diplom i handen "

- Nanna, Snowminds Instruktör

 

Vem kan delta i Landes kursen?

 

För att vara med på kursen, krävs det följande:

 • Anwärter certifikat snowboard (österrikiska level 1)
 • En arbetsbekräftelse från din österrikiska skidskola att du har arbetat minst 12 dagar
 • Medlemsskap i SBSSV

 

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt upp, vi använder därför en “först till kvarn” princip, där vi har ansökningsdeadline ca. en gång i månaden. Det vill säga ju tidigare du söker desto större är chansen att du får en plats i laget och jobb på din drömdestination.

Du kan använda ansökningsblanketten, där du även ser pris och datum, här på sidan eller så hittar du vår ansökningsblankett på toppmenyn.

 

De viktigaste detaljerna

Boende

3 veckor på hotell med 1/2 pension

“We take care of our own”

och under en intensiv snowboardinstruktörskurs behöver du bra mat och boende! På alla våra hotell finns det WiFi och du bor i rum eller lägenheter för 2-6 personer där du bor tillsammans med de andra Snowminders. Våra hotell ligger med enkel tillgång till skidbuss eller pist.

Vi är stolta över att garantera kvalitet under hela upplevelsen, vilket också är anledningen till att vi arbetar med hotell som erbjuder goda, mättande och näringsrika frukostar och middagar. Frukosten består vanligtvis av en näringsriktig buffé och middagen av antingen 3 rätter eller en buffé med soppa, sallad, huvudrätt och efterrätt.

Under säsongen

Snowminds garanterar ett boende för dig under säsongen, men hyran är inte inkluderad i priset. Hyran varierar beroende på destination och arbetsgivare.

Liftkort

Liftkort under kursen och utbildningen

Har du inte ditt eget liftkort, så kan du köpa till ett som du får vid ankomst.

Utbildningen

Level 2 (Landes) snowboardinstruktörutbildningen

För att försäkra oss om att alla våra instruktörer får utbildning av högsta kvalitet så samarbetar vi med Salzburger Berufskilehrer & Snowboardlehrer Verband (SBSSV). Ett av världens mest igenkända instruktösförbund!

Landeslehrer – titeln med SBSSV kommer att bygga vidare på din Anwärter och primärt fokusera på mer performance baserad snowboardåkning.

Med ett landes certifikat i handen kan du undervisa duktigare åkare. Oavsett om du klarar kursen eller inte så kommer du garanterat att utveckla din åkning enormt mycket!

Det österrikiska instruktörssystemet är ett av de mest igenkända i världen och ditt certifikat kommer glänsa på CV’t. Det kommer också ge dig möjligheten att använda på Snowminds andra destinationer runt omkring i världen.

EVENTS & GEMENSKAP

Kick-Off Event i Danmark innan säsongen 

I september äger Snowminds Kick-off-event rum. Det är en fantastisk dag där vi gör en hel del teambuilding, pratar om programmet och säsongen, och du får möjlighet att få svar på alla dina frågor. Vi pratar också om snowboardutrustning och du får möjlighet att köpa bra utrustning till superpriser. En av höjdpunkterna är att träffa de andra Snowminders som du reser med, eftersom det alltid kommer att finnas minst en annan Snowminds-instruktör på din destination, så du har andra att dela upplevelsen med.

 

Team events under säsongen

Efter kursen kommer vi på Snowminds snabbt att sakna dig och du kommer förhoppningsvis också att sakna oss och varandra. Därför anordnar vi ett stort Snowminds team-event under säsongen. Här samlar vi hela Snowminds team på en hemlig plats i Österrike för att få en upplevelse utöver det vanliga och se alla igen. Vi har till exempel varit i Kitzbühel i januari för att titta på världscupen i skidåkning vid den legendariska Hahnenkamm Rennen och uppleva den ikoniska staden.

Snowminds Reunion Party i Danmark efter säsongen

Vår Snowminds Reunion Party är vanligtvis i maj/juni, när de sista Snowminds har återvänt hem, och innan många följer med oss längre ut i världen till bland annat Nya Zeeland.

Snowminds Reunion Party är frivillig och kostar en liten summa, men är ett utmärkt tillfälle att träffa gamla vänner och berätta historier från en fantastisk säsong.

Snowminds Social

Sedan 2012 har vi på Snowminds utbildat hundratals skickliga danska instruktörer. Alla ingår i nätverket “Snowminds Social”, som vi har grundat för att erbjuda alla våra instruktörer mer unika upplevelser, nätverk och förmåner med Snowminds, samt nätverkande över åren. På så sätt kan du få sparring och hjälp med allt från frågor om säsongen, studieval, karriär, utrustningsval och mycket mer från mer erfarna instruktörer. Snowminds Social är din tillgång till Skandinaviens största nätverk av unga skid- och snowboardentusiaster.

Säkerhet, gemenskap och upplevelser för livet

Från ditt första möte med oss till intervjun i Danmark kommer du att följas, stödjas och guidas av vårt erfarna team, som alla har varit tidigare instruktörer hos oss. På så sätt kommer du alltid att kunna få hjälp och sparring, oavsett om du behöver råd om packning före avresan, ett gott råd om hur du kan utveckla din snowboardåkning under vår kurs, sparring på tyska ord i programmet eller en tröstande axel under säsongen. Kort sagt; vad du än behöver finns vi där för dig ALL THE WAY!

Före avresan kommer du att bli inbjuden till vår Facebook-grupp, där du kan sätta ett ansikte på alla andra instruktörer som du kommer att tillbringa vintern med. Vi förbereder danska förberedelser för programmet, så att du kan komma väl förberedd och samtidigt har du möjlighet att boka en tyskkurs, så att din tyska kan bli helt perfekt.

Under programmet finns vi där för att hjälpa till med allt från läromedel, språket, övningar och inte minst för att svara på alla frågor du kan ha om snowboardteknik och dina examina. Detta innebär också att du inte alltid är beroende av att få saker besvarade av din instruktör eller i gruppen. Du kan alltid få tag på en medlem av Snowminds team.

Samtidigt gör vi en extrem ansträngning för att sätta ihop team som kan fungera och som består av underbara, glada och motiverade snowboardentusiaster. Detta innebär att du onekligen kommer att knyta nära band med dina rumskamrater, snowboardåkare i din grupp i pisten och naturligtvis dina kollegor på destinationerna. Allt detta är något som våra tidigare snowboardlärare ofta nämner som unikt för upplevelsen. Denna gemenskap är inte bara viktig ur social synvinkel, utan värd sin vikt i guld under utbildningen och examinationerna, där stödet från dina vänner kan vara just det där lilla extra som bär dig igenom och ger dig ett snowboardinstruktörs certifikat i handen.

Hos oss är du inte ett nummer utan en människa, en snowboardinstruktör, och vårt enda mål och hopp är att ge dig en unik upplevelse som snowboardinstruktör som du kan se tillbaka på med glädje och längtan för resten av ditt liv. Det är stora ord, men de kommer från hjärtat, och det är vad Snowminds handlar om.

VAD HÄNDER OM JAG INTE KLARAR PROVET

Om du skulle misslyckas med ditt prov eller vissa delar av det, behöver du inte oroa dig. Vi har en lösning för dig med en andra chans om du har klarat dina Anwärter- prov i Salzburgerland (Altenmarkt, Kaprun eller Obertauern) i november eller december. Du kommer att få möjlighet att delta i ett 3-dagars Wiederholungscamp från den 18:e till den 20:e december 2023. Den tredje dagen är “Prüfungs”-dagen (provets dag).

Campen kostar 275 euro och inkluderar endast träning. Du är själv ansvarig för att ordna transport, liftkort, hotellboende och andra kostnader. Denna unika möjlighet ger dig dock chansen att göra om dina prov snabbt efter ett tidigare misslyckande, vilket säkerställer att du har möjlighet att komma igång med ditt arbete så snart som möjligt.

Pris

Course Icon 3 VECKORS LEVEL 2 UTBILDNING I ÖSTERRIKE

Course Icon Från 43.995 SEK

Course Icon

Course Icon Österrike

Reservera

Frågor? Ring oss på +46 40 606 08 72

Begränsad antal visum till Kanada! 🇨🇦

Gör din dröm till verklighet!

ANSÖK NU