3 veckors snowboardinstruktörsutbilding i Kanada

Bli snowboardinstruktör med jobbgaranti och åk puder i Kanada

 

 

Förverkliga drömmen i Kanada

 

Kanada erbjuder allt en snowboardåkare kan önska sig. Oändliga möjligheter för offpist och åkning i backcountry. Samtidigt kan du förvänta dig att få uppleva den nordamerikanska kulturen med hockey, enorma hamburgare och storslagen natur.

 

Till att börja med så behöver du absolut inte vara någon snowboardexpert för att bli instruktör i Kanada. Vi uppmuntrar alla som drömmer om att åka i djupt puder och höga berg att söka. Som med många andra saker är det viktigast att du är motiverad och vill lära dig. Det är därför vi erbjuder denna kurs, för att du med hjälp från våra erfarna tränare ska kunna börja arbeta som betald snowboardinsruktör i Kanada.

 

 

 

 

Utbildningen

 

Genom ett tätt samarbete med den kanadensiska snowboardinstruktörs organisationen CASI (Canadian Association of Snowboard Instructors) och välkända skidskolor kan Snowminds erbjuda dig möjligheten att bli en CASI certifierad instruktör i Kanada. Under 3 veckor kommer du fullfölja en kurs som fokuserar på din utveckling både i och utanför pisten. Våra tränare kommer hjälpa dig utveckla dina färdigheter oavsett vilken nivå du startar på. I slutet av utbildningen kommer du vara mer än redo för den avslutande examinationen.

 

Med ditt Level 1 diplom i handen är du redo att börja jobba på din destination. Oavsett var i Kanada du hamnar lovar Snowminds en mysigt community och en skidskola som välkomnar dig med öppna armar.

 

 

 

 

Livet som instruktör

 

I Kanada kommer du jobba som instruktör på en av våra partnerskidskolor, till exempel Whistler eller Cypress (och många fler!), och få möjlighet att undervisa en kul mix av lokala och internationella gäster. Upplevelsen kommer ge dig en bra inblick i en nordamerikanska kulturen, hur människor lever och hur de spenderar sina vintersemestrar. Kanadensare är kända för att vara vänliga och dina kollegor är inget undantag. För de flesta instruktörer innebär en dag lektioner på morgonen och tidig eftermiddag för att sedan kunna åka med kollegor och vänner. Det är en livsstil många bara kan drömma om!

 

Efter vintersäsongen så har du chansen att resa runt i Nordamerika med vänner och andra Snowmindsinstruktörer. Kanske innebär detta en roadtrip till nationalparker som Banff, eller jaga vågor i Kalifornien. Oavsett vad du föredrar så finns vi här för att hjälpa dig förverkliga dina drömmar.

 

 

Varför Snowminds?

 

Alla vi som jobbar på Snowminds har tidigare varit instruktörer eller gjort säsong, därför vet vi vilken häftig och givande upplevelse det är. Men vi vet också hur svårt det kan vara med allt det praktiska – det är där vi kommer in i bilden! Vi tar om hand om allt så det enda du behöver göra är att packa väskan och förbereda ditt äventyr.

 

Vad som ingår i detta kurspaket

 • Flyg till och från Kanada*
 • 3 veckors snowboardinstrukörsutbildning i Kanada (CASI examinering och kursmaterial)
 • 3 veckors boende med halvpension under utbildningen
 • Hjälp med visumansökan och andra praktikaliteter
 • Transport till din destination efter avslutad utbildning
 • Möjlighet att resa i Nordamerika efter avslutad säsong

 

Vad du alltid får med Snowminds

 • En vintersäsong med JOBBGARANTI
 • Arrangerat boende, liftkort och uniform för hela säsongen
 • Förberedelsematerial
 • Kick-off event innan säsongen
 • Team-events under säsongen
 • Reunion party
 • Tryggheten av att resa med ett svenskt team
 • En unik gemenskap med vänner för livet

 

Vad är inte inkluderat?

 • Avboknings- och reseförsäkring
 • Utrustning för säsongen (lavinutrustning, turskidor etc.)
 • Extra bagage utöver de 2 väskor som är inkluderade i dina flygbiljetter
 • Utgifter för boende, liftkort och uniform efter kursen (detta varierar från arbetsgivare till arbetsgivare)
 • Kostnader för visumansökan
 • Resor efter avslutad säsong (gäller också transport till flygplatsen)
 • Fickpengar eller annat som inte nämnts ovan

 

*OBS: Priset inkluderar tur- och returflyg från din större flygplats hemma (t.ex Göteborg Landvetter eller Stockholm Arlanda). Priset av din flygbiljett kan variera beroende på din exakta plats och destination. Självklart så meddelar vi dig om eventuella prisskillnader INNAN den slutgiltiga betalningen krävs.

 

 

Vem kan ansöka?

 

På Snowminds är vi stolta över att rätta personer blir utvalda till vårt team av skid- och snowboardinstruktörer. Vi är kända bland våra skidskolespartners för att utbilda skickliga, energiska och motiverade skid- och snowboardlärare. Du behöver inte vara expert på att åka snowboard och oavsett nivån på våra kurser, så är kursen skräddarsydd så att du får optimala träningen före provet, och att du kan förverkliga drömmen om en vinter som snowboardlärare i Kanada! Det viktigaste är att du är positiv, glad, äventyrlig och redo att arbeta hårt för att få en upplevelse för livet i Snowminds-teamet.

Grundläggande förväntar vi oss att du:

 • Har åkt snowboard i minst 3-4 veckor
 • Är seriös, ansvarsfull och motiverad
 • Gillar att undervisa och bli utmanad
 • Är minst 18 år gammal (notera att du måste vara minst 19 för att jobba i British Columbia)
 • Är utåtriktad, positiv och glad
 • Är bra med både barn, unga och vuxna
 • Behärskar engelska på samtalsnivå

 

När du har lämnat in din ansökan kommer vi att ringa upp dig för att boka in en intervju där vi kommer att bedöma hur bra kandidat du är för resan. Samtidigt har du möjligheten att höra mer om erfarenheten som snowboardinstruktör i Kanada. Sedan återkommer vi så snart som möjligt med svar om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt upp, vi använder därför en “först till kvarn” princip, där vi har ansökningsdeadline ca. en gång i månaden. Det vill säga ju tidigare du söker desto större är chansen att du får en plats i laget och jobb på din drömdestination.

Du kan använda ansökningsblanketten, där du även ser pris och datum, här på sidan eller så hittar du vår ansökningsblankett på toppmenyn.

 

Detaljer om kursen

Jobbgaranti

Snowminds jobbgaranti och hur det fungerar

Jobbgarantin betyder att vi ser till så att du har ett jobb på skidskolan, efter att du har klarat din instruktörsträning och utbildning. Du kommer redan innan du åker att veta vilken destination du kommer att spendera säsongen på. Jobbgarantin beror såklart på din kurs, vilken över 90% av alla våra instruktörer klarar med godkänt resultat. Även om det skulle hända att du inte får din certifiering, så gör vi det bästa vi kan för att du ska få ett jobb. På så sätt kan du njuta av din säsong lika mycket som alla andra, och sedan ha chansen att gå om kursen. Med sex års erfarenhet så kan vi stolt säga att vi alltid har haft möjlighet att hitta ett jobb åt 100% av våra instruktörer efter våran utbildning.

Boende

Boende under utbildningen

Under tiden du går kursen kommer vi att arrangera boende åt dig tillsammans med alla andra snowmindsinstruktörer. Du kommer att ha jättebra sammanhållning och gemenskap med dina framtida kollegor.

Boende under resten av skidsäsongen 

Vart du än åker, så garanterar snowminds arrangerat boende. Skidskolorna i Japan har oftast boenden till endast instruktörer, men förvänta dig inte ett 5-stjärnigt boende. Boende situationen varierar mellan de olika skidorterna. Vanligast är att man delar boende med några andra instruktörer. Oavsett vart du hamnar, så är vi säkra på att det snabbt kommer att kännas som hemma och dina kollegor kommer kännas som en extra familj.

Lön

En genomsnittlig lön för en ny instruktör i Kanada är ungefär 12-15 CAD per timme. Det finns också ofta möjlighet för bonusar, så som en privatlektion eller liknande. Jobbet som instruktör kommer inte att göra dig rik på pengar, men däremot rik på häftiga upplevelser. Vi rekommenderar att ta med sig fickpengar för att du ska kunna njuta fullt ut av din vintersäsong.

Transport

Transport till/ från Kanada

Dina flygbiljetter till och från Kanada är inkluderat i priset. Eftersom vi vill ge dig så mycket flexibilitet som möjligt så är transporten till flygplatsen efter säsongen inte inkluderad. Detta ger dig möjligheten att resa runt efteråt. Många av våra tidigare instruktörer åkte för att uppleva Kanadas natur, Vancouver eller tog en längre resa runt omkring i Nord-Amerika efter säsongen var avslutad. Vi har mycket erfarenhet när det kommer till att planera resor efter säsongen, så om det är något du är intresserad av så kan vi såklart diskutera det med dig. Om du vill resa hem från ett annat land, så hjälper vi självklart till med det.

 

Transport till skidskolan 

Efter att din kurs och utbildning är avslutat och avklarad, så ordnar vi transport till din skidskola. Dagen för ankomst är väldigt spännande då det är då du får träffa din nya chef för första gången och du får göra dig hemmastadd där du kommer att bo resten av säsongen. Vi har kurser på många olika destinationer, så om du har tur kan du ha kursen på samma destination som du ska arbeta på resten av säsongen.

Pris

Course Icon 3 veckors snowboardlärarutbildning med jobbgaranti hel säsong

Course Icon 69.795 kr

Course Icon Kanada

Course Icon November - April

Course Icon Innan vi kallar in dig till en intervju kommer vi be om en deposition på 950 kr för att kunna reservera din plats medans du går igenom rekryteringsförloppet.

Ansök

Frågor? Ring oss på +46 40 606 08 72

ANMÄL DIG TILL VÅRA INFOMÖTEN

Bli inspirerad till en vinter i snön!

Anmäl