7 veckors dualutbildning

Bli instruktör med jobbgaranti i Österrike

FÖRVERKLIGA DRÖMMEN I ÖSTERRIKE

 

Tänk dig ett jobb där du studsar upp varje morgon, taggad på en ny dag. Du kollar snörapporten och frågar dig själv: ska jag ha lektioner på snowboard eller skidor idag?

 

Med vår 7 veckorskurs har du möjlighet att gå all in och bli certifierad för både level 1 och 2  din första vintersäsong. I november görs den första 5 veckorsdelen som förbereder dig för kursen och examineringen för Level 1 Anwärter. Som med alla Snowminds kurser har du sedan jobbgaranti för hela säsongen i Österrike. För att du ska få bästa förutsättningarna för att fortsätta utvecklas avslutar du säsongen med 2 veckors Level 2 fortsättningskurs i april. Denna kurs är för ambitiösa åkare som vill utmana sig själva och möjliggöra fler säsonger som instruktör på andra destinationer.

 

 

 

 

Utbildningen

 

Innan vintern blir du inbjuden till ett kickoffevent där du får möta dina nya kollegor som också åker med Snowminds. Du får träffa oss på kontoret och får massor med bra information inför vintern. Under säsongen kommer du sedan totalt att få ta del av 7 veckors utbildning med våra erfarna tränare. Säsongen startar med en 5 veckorskurs som snabbt kommer att utveckla din åkning och göra dig redo för examinationen för level 1, Anwärter – både på skidor och snowboard. Efter den första delen av utbildningen kommer du utan problem att klara examinationen och börja arbeta som instruktör på din destination.

 

Men det tar inte slut där. För att du ska fortsätta utvecklas kommer du få återkommande träning på din skidskola under säsongen. I mitten av april, med massor av nya erfarenheter och åkning i ryggen, kommer Snowminds under 2 veckor att förbereda dig för att klara certifieringen av Level 2, Landes 1. Inför denna kurs väljer du om du vill bli utbildad Level 2 på skidor eller snowboard. Under dessa två veckor får du ännu mer intensiv och avancerad träning. När du avslutar säsongen med även denna certifiering i din hand öppnar du upp för många framtida jobbmöjligheter som instruktör.

 

 

 

 

Livet som instruktör

Som instruktör ägnar du såklart inte alla dagar åt att jobba. Det kommer också finnas gott om tid att åka på egen hand. Dina lediga dagar kan du ägna åt att pumpa pist, skitouring, leta bra offpiståk eller njuta av solen i en snödriva. Kanske att du vill åka och besöka någon av alla dina nya vänner som jobbar på någon annan destination? Vaknar du upp till en dag med dåligt väder och trötta ben kan det såklart också vara lite skönt att stanna hemma framför en film…

 

Du är garanterad boende under säsongen men hyran ingår inte i priset. Den betalar du med den lön du får från skidskolan du är anställd på, och många gånger dras din hyra för boendet innan utbetalning.

 

Under säsongen håller vi flera event dit du och alla de andra som är en del av Snowminds teamet blir inbjudna. Om du vill kan du också passa på att besöka någon av Österrikes många historiska och vackra städer. Under en säsong i Österrike kan du med andra ord mixa åkning med många andra, roliga aktiviteter!

 

 

VARFÖR SNOWMINDS?

 

Alla vi som jobbar på Snowminds har tidigare varit skidlärare eller gjort säsong, därför vet vi vilken häftig och givande upplevelse det är. Men vi vet också hur svårt det kan vara med allt det praktiska – det är där vi kommer in i bilden! Vi tar om hand om allt så det enda du behöver göra är att packa väskan och förbereda ditt äventyr.

 

Vad som ingår i detta kurspaket

 • Resa till Österrike*
 • Två kurser: Anwärter och Landes 1
 • Förberedelsematerial
 • Liftkort för hela säsongen
 • 7 veckor på 3 stjärnigt hotell med ½ pension (eftersom vi äter lunch i backen är detta inte inkluderat)
 • Totalt 7 veckor intensiv träning (5 veckors all mountain kurs med Anwärter i november/ december och 2 veckors kurs med Landes 1 i mars/april)
 • Kursen ger dig kunskaperna som krävs för att klara de två certifieringarna, men också ytterligare kunnande som kommer att vara värdefull under din säsong som skidlärare
 • Transport från Kaprun till din destination

 

Vad du alltid får med Snowminds

 • En vintersäsong med JOBBGARANTI
 • En unik gemenskap med vänner för livet
 • Ett passionerat team som stöttar dig hela vägen
 • Arrangerat boende, liftkort och uniform för säsongen
 • Förberedelsematerial
 • Kick-off event innan säsongen
 • Team-events
 • Reunion party
 • Tryggheten av att resa med ett svenskt team

 

Vad är inte inkluderat?

 • Avboknings- och reseförsäkring
 • Utrustning för säsongen (lavinutrustning, turskidor etc.)
 • Hemresan
 • Utgifter för boende, liftkort och uniform efter kursen (detta varierar från arbetsgivare till arbetsgivare)
 • Fickpengar eller annat som inte nämnts ovan

 

*Observera att detta är priser med transport från Stockholm. Priset kan variera beroende på vilken ort man behöver transport ifrån. 

 

Reseperioder

 

 • Level 1 (skidor och snowboard): november/ december
 • Level 2 (skidor eller snowboard): mars/ april

 

 

 

Vem kan ansöka?

 

På Snowminds är vi stolta över att rätta personer blir utvalda till vårt team av skid- och snowboardinstruktörer. Vi är kända bland våra skidskolespartners för att utbilda skickliga, energiska och motiverade skid- och snowboardlärare. Det viktigaste är att du är positiv, glad, äventyrlig och redo att arbeta hårt för att få en upplevelse för livet i Snowminds-laget.

 

Grundläggande förväntar vi oss att du:

 • Kan åka säkert på det mesta av berget
 • Är seriös, ansvarsfull och motiverad
 • Gillar att undervisa och bli utmanad
 • Är minst 18 år gammal
 • Är utåtriktad, positiv och glad
 • Är bra med både barn, unga och vuxna
 • Behärskar engelska och tyska på samtalsnivå (läs mer om våran online tyskkurs här

 

När du har lämnat in din ansökan kommer vi att ringa upp dig för en intervju där vi kommer att bedöma hur bra kandidat du är för resan. Samtidigt har du möjligheten att höra mer om erfarenheten som skidlärare i Österrike. Sedan återkommer vi så snart som möjligt med svar om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt upp, vi använder därför en “först till kvarn” princip, där vi har ansökningsdeadline ca. en gång i månaden. Det vill säga ju tidigare du söker desto större är chansen att du får en plats i laget och jobb på din drömdestination.

Du kan använda ansökningsblanketten, där du även ser pris och datum, här på sidan eller så hittar du vår ansökningsblankett på toppmenyn.

De viktigaste detaljerna

JOBBGARANTI

Villkoret för att jobbgarantin ska gälla är att du klarar den avslutande examinationen på din utbildning. Över 90% av våra elever klarar examinationen och är direkt redo för att börja arbeta. Om du mot förmodan inte skulle klara den så gör vi allt vi kan för att du ska få börja arbeta som instruktör och göra om examineringen senare under i januari eller mars. Med sex års erfarenhet är vi stolta över att 100% av våra instruktörer har fått jobb efter avslutat utbildning.

BOENDE

Under utbildningen

Boendet under kursen är inkluderat i priset. För att kunna prestera på topp krävs sömn och bra mat, därför bor alla deltagare på ett 3 * hotell med halvpension.

 

Under säsongen

Snowminds garanterar ett boende för dig under säsongen, men hyran är inte inkluderad i priset. Hyran varierar beroende på destination och arbetsgivare.

UTBILDNINGEN

Våra tränare

Även om du åkt skidor hela livet så är du inte nödväntigtvis en expert. Det är iallafall vad många av våra skidlärare upptäcker när de möter våra österrikiska tränare. Dessa är certifierade på den högsta internationella nivån och är bland de bästa i Österrike, kanske till och med världen. Det finns en anledning till att vi valt de absolut bästa: för att du ska utvecklas snabbt och få de bästa förutsättningarna att klara examinationerna och bli certifierad för level 1 och 2.

 

Del 1: 5 veckors All-mountain kurs

Vår 5 veckors all-mountain kurs erbjuder övergripande träning som gör att du kommer utveckla din åkning på sätt du inte trodde var möjligt. Utbildningen lägger en bra grund och du kommer förfina fin teknik, lära dig mer om utrustningen och tack vare lavinkursdelen bli mer kunnig och medveten om risker som är associerade med åkning i bergen.

 

Du kommer få 5 dagars träning per vecka och alla delar av berget kommer att täckas av: pisten, parken, pudret. Varje år ser vi våra instruktörers teknik förbättras snabbt tack vare all personlig feedback. Målet är att du ska bli en kompetent åkare, förberedd för en vinter i skidbacken. Lägret avslutas med examinering för Anwärter innan du är redo att ta dig an din första säsong som skidlärare I alperna.

TRANSPORT

Till och från Österrike

Vi åker tillsammans till Österrike, antingen med buss eller flyg. Denna resa är inkluderad i priset. Du kan ta med 2 par skidor eller snowboards och ytterligare 45kg bagage, Med andra ord har du gott om plats att packa ned allt du absolut inte klarar dig utan. Då alla instruktörer reser hem vid olika tidpunkter får du själv bekosta din hemresa. Om du kontaktar oss kan vi hjälpa dig att ordna hemresan.

 

*Observera att detta är priser med transport från Stockholm. Priset kan variera beroende på vilken ort man behöver transport ifrån. 

 

Från Kaprun till din destination

Efter avslutad kurs halls en stor avslutningsfest innan transporten vi arrangerat tar dig och dina nya kollegor till er destination. Där väntar boende, liftkort och en uniform på dig – säsongen kan börja!

COMMUNITY OCH EVENTS

Kick-off

Förutom att träffa alla kursdeltagare är detta en dag som syftar till att ge dig all information du kan behöva för att förbereda dig för din säsong. Detta heldagsevent finns för att du ska få alla dina frågor besvarade och du får också chansen att köpa skidutrustning till med stor rabatt.

 

Team event i januari och mars

För att hålla ihop Snowmindsnätverket hålls event under säsongen. För att delta behöver du bara betala en liten summa pengar som precis täcker kostnaden för eventet.

 

Reunion Party

Efter säsongen, efter att alla instruktörer kommit hem igen, hålls ett Reunion Party för att vi ska kunna mötas och fira säsongen. Det ger dig möjlighet att träffa alla nya kompisar igen och ha kul tillsammans.

ANNAN VIKTIG INFORMATION

7 VECKORS SKID- OCH SNOWBOARDTRÄNING MED ÖSTERRIKISKA TOPP INSTRUKTÖRER

Även om man åkt skidor hela sitt liv så är man nödvändigtvis inte expert – och det inser alla våra instruktörer när de träffar våra duktiga österrikiska tränare. Våra tränare är utbildade på högsta internationella nivån och bland de absolut bästa skid- och snowboardinstruktörerna i Österrike. På det sättet säkrar vi att man utvecklas från dag ett på vår kurs oh får den bästa tänkbara förberedelsen att klara den österrikiska skid- och snowboardinstruktörsutbildningen.

Samtidigt utvecklar man sin åkning till en nivå man bara kunnat drömma om. Det säger nästan sig självt, när fick du sist 7 veckors intensiv skid- och snowboardträning av några av världens duktigaste skid- och snowboardinstruktörer?

 

5-VECKORS ALL-MOUNTAIN CAMP

Våran All-Mountain camp är det perfekta sättet att kick-starta ditt äventyr och drömmen om en säsong som instruktör.

Under 5 utmanande och intensiva veckor får du utveckla din skid- och snowboardåkning till nya höjder, lär dig mycket om teknik, utrustning, säkerhet på berget och dessutom får du chansen att delta på många roliga team aktiviteter. Allt det här är skapat för att ge dig den unika Snowminds kulturen och stämningen som vårat team och instruktörer är kända för.

Det är undervisning 5 dagar i veckan på berget, där din tränare hjälper dig att utvecklas i pisten, parken och pudret. Din teknik kommer att utvecklas snabbt med hjälp av feedback och träning inför säsongen. Allt detta leder upp till den österrikiska level 1 examen som blir ditt sista test innan säsongen som instruktör startar!

Innan du blir transporterad till din destination håller vi en stor avslutningsfest, där du tillsammans med dina vänner får fira innan du åker till din skidskola.

 

SALZBURGER SUPER SKI SÄSONGSLIFTKORT TILL 2550km PISTER

I samarbete med din skidskola köper vi som en service ett Salzburg Super Ski säsongsliftkort, så under din säsong har du tillgång till 2550km pister, fördelat på 22 olika skidorter i Salzburger Land.

Det betyder att du under vintern kan besöka dina vänner och kollegor i andra områden och på det sättet utforska mer av Österrike.

OBS! Arbetar du i Kaprun, Zell am See eller Tirol är Salzburger Super Ski kortet INTE inkluderat i priset.

 

DEN INTERNATIONELLT IGENKÄNDA ÖSTERRIKISKA LEVEL 1 SKIDINSTRUKTÖRSUTBILDNINGEN

För att vara säkra på att alla våra instruktörer får utbildning av högsta kvalitet samarbetar vi med Salzburger Berufskilehrer & Snowboardlehrer Verband, ett av världens mest igenkända instruktörsförbund.

De sista 10 dagarna av in kurs kommer dina tränare att guida dig igenom Anwärter utbildningen, som är deras level 1 utbildning. Här ommer du bli tränad till att undrvisa nybörjare och enkla övande skidåkare, och efter avklarad examen kommer du att vara redo att börja arbeta hos din skidskola.

Utbildningen är en av de mest igenkända i världen och kommer vara fint att ha på CV’t. Den kan du också använda på många av Snowminds andra destinationer runt omkring i världen.

Pris

Course Icon 7 VECKORS DUALUTBILDNING MED JOBBGARANI HEL SÄSONG

Course Icon 73.345 kr.

Course Icon Nästa ansökningsdeadline 5:e april

Course Icon Kaprun, Österrike

Course Icon November - April

Course Icon Innan vi kallar in dig till en intervju kommer vi be om en deposition på 950 kr för att kunna reservera din plats medans du går igenom rekryteringsförloppet.

Ansök

Frågor? Ring oss på +46 40 606 08 72

ANMÄL DIG TILL VÅRA INFOMÖTEN

Bli inspirerad till en vinter i snön!

Anmäl