Säsongskurs och 7 veckors dubbelkurs

En bra kombination för att få hela paketet 🤟

FÖRVERKLIGA DRÖMMEN I ÖSTERRIKE

Tänk dig ett jobb där du studsar upp varje morgon, taggad på en ny dag. Du kollar snörapporten och frågar dig själv: ska jag ha lektioner på snowboard eller skidor idag?

 

Med vår 7 veckorskurs har du möjlighet att gå all in och bli certifierad för både level 1 och 2  din första vintersäsong. I november görs den första 5 veckorsdelen som förbereder dig för kursen och examineringen för Level 1 Anwärter, i både skidor och snowboard. Som med alla Snowminds kurser har du sedan jobbgaranti för hela säsongen i Österrike. För att du ska få bästa förutsättningarna för att fortsätta utvecklas avslutar du säsongen med 2 veckors Level 2 kurs i april i skidåkning. Denna kurs är för ambitiösa åkare som vill utmana sig själva och möjliggöra fler säsonger som instruktör på andra destinationer.

 

 

Utbildningen

 

Innan vintern blir du inbjuden till ett kickoffevent där du får möta dina nya kollegor som också åker med Snowminds. Du får träffa oss på kontoret och får massor med bra information inför vintern. Under säsongen kommer du sedan totalt att få ta del av 7 veckors utbildning med våra erfarna tränare. Säsongen startar med en 5 veckorskurs som snabbt kommer att utveckla din åkning och göra dig redo för examinationen för level 1, Anwärter – både på skidor och snowboard. Efter den första delen av utbildningen kommer du utan problem att klara examinationen och börja arbeta som instruktör på din destination.

 

Men det tar inte slut där. För att du ska fortsätta utvecklas kommer du få återkommande träning på din skidskola under säsongen. I mitten av april, med massor av nya erfarenheter och åkning i ryggen, kommer Snowminds under 2 veckor att förbereda dig för att klara certifieringen av Level 2, Landes 1 i skidåkning. Under dessa två veckor får du ännu mer intensiv och avancerad träning. När du avslutar säsongen med även denna certifiering i din hand öppnar du upp för många framtida jobbmöjligheter som instruktör.

 

Vill du göra en level 1 dual utbildning kombinerat med en level 2 utbildning i snowboard kan du läsa mer här.

Livet som instruktör

Som instruktör ägnar du såklart inte alla dagar åt att jobba. Det kommer också finnas gott om tid att åka på egen hand. Dina lediga dagar kan du ägna åt att pumpa pist, skitouring, leta bra offpiståk eller njuta av solen i en snödriva. Kanske att du vill åka och besöka någon av alla dina nya vänner som jobbar på någon annan destination? Vaknar du upp till en dag med dåligt väder och trötta ben kan det såklart också vara lite skönt att stanna hemma framför en film…

 

Du är garanterad boende under säsongen men hyran ingår inte i priset. Den betalar du med den lön du får från skidskolan du är anställd på, och många gånger dras din hyra för boendet innan utbetalning.

 

Under säsongen håller vi flera event dit du och alla de andra som är en del av Snowminds teamet blir inbjudna. Om du vill kan du också passa på att besöka någon av Österrikes många historiska och vackra städer. Under en säsong i Österrike kan du med andra ord mixa åkning med många andra, roliga aktiviteter!

VAD ÄR INKLUDERAT?

 

Oavsett vilken kurs du väljer garanterar vi dig “the full Snowminds Experience” på din säsong som skidlärare. Alla vi som jobbar på Snowminds har tidigare varit skidlärare eller gjort säsong, därför vet vi vilken häftig och givande upplevelse det är. Men vi vet också hur svårt det kan vara med allt det praktiska – det är där vi kommer in i bilden! Vi tar om hand om allt så det enda du behöver göra är att packa väskan och förbereda ditt äventyr. Vi följer dig hela vägen under din skidinstruktörutbildning och din säsong, och säkrar dig jobgaranti på en Österrikisk skidskola. Samtidigt säkrar vort topprofessionalle, österiska skidtränarteam, att du får den bästa träningen innan din skid-examen. En träning som gör, att 100% av våra instruktörer har fått jobb efter deras Snowmindskurs sedan vi började i 2012!

 

Vad som ingår i detta kurspaket:

 • En vintersäsong som skidinstruktör i Österrike
 • Anställning på en lokal österrikisk skidskola, med arrangerat boende, liftkort och uniform för hela säsongen*
 • Två utbildningar: Dual Anwärter level 1) och skid Landes 1 (level 2) eller snowboard Landes (level 2)
 • Förberedande skidträning ca. 5 dagar i veckan med professionella skidtränare
 • Österrikes internationellt igenkända level 1 “Anwärter” och level 2 “Landes”
 • Transport till kursen i Österrike inkl. 2 st. bagage**
 • Transport till skidskolan efter kursen
 • Inbjudan till Kick-off event i Danmark innan avresa (hålls i september)
 • Fysisk förberedande träningsprogram som kan användas innan avresa
 • Förberedelsesmaterial och tips till packning, försäkring, visum etc.
 • Snowminds team leader under hela kursen
 • Salzburg Super Skicard säsongsliftkort, som täcker 2.750km pist***
 • Inbjudan till Snowminds Reunion Party efter säsongen
 • Övernattning på hotell med halvpension under hela kursen
 • Tryggheten av att resa med ett svenskt team
 • Sociala Team Events under kursen och säsongen
 • Pro-erbjudande hos Snowminds Store
 • En unik gemenskap med vänner för livet
 • 24 timmars nödtelefon under hela säsongen
 • Trygg resa med Snowminds Återbetalningsgaranti

 

Vad är inte inkluderat?

 • Reseaktivitet och hemresa efter skidsäsongen
 • Utgifter för boende efter kursen
 • Avboknings- och reseförsäkring
 • Fickpengar, skidutrustning eller annat som inte nämnts ovan

 

*Säsongsboende och säsongsliftkort kan vara villkorade av godkänd utbildning och efterföljande anställning.

**Observera att detta är priser med transport från Stockholm. Priset kan variera beroende på vilken ort man behöver transport ifrån. 

***Salzburger Super Ski säsongsliftkort köper vi som en service åt dig i samarbete med din skidskola. Skall du jobba utanför Salzbrug Super Ski omådet, eller i Ski Alpin området, då köper vi istället ett liftkort till Kaprun. Om du är 25 år eller äldre är det en tilläggsavgift på 130 euro i 22/23 på Salzburger Super Ski liftkort och 81 euro på Ski Alpin liftkortet – det här priset kommer mest troligt stiga till framtida säsonger.

 

Reseperioder

 

 • Level 1 (skidor och snowboard): november/ december
 • Level 2 (skidor/ snowboard): mars/ april

 

 

 

Vem kan ansöka?

 

På Snowminds är vi stolta över att rätta personer blir utvalda till vårt team av skid- och snowboardinstruktörer. Vi är kända bland våra skidskolespartners för att utbilda skickliga, energiska och motiverade skid- och snowboardlärare. Det viktigaste är att du är positiv, glad, äventyrlig och redo att arbeta hårt för att få en upplevelse för livet i Snowminds-laget.

 

Grundläggande förväntar vi oss att du:

 • Har åkt skidor eller snowboard i minst 3-4 veckor och gärna mer
 • Vill jobba med särskilt barn och unga
 • Behärskar engelska och tyska på samtalsnivå (läs mer om våran online tyskkurs här
 • Är seriös, ansvarsfull och motiverad
 • Gillar att undervisa och bli utmanad
 • Är minst 18 år gammal

 

När du har lämnat in din ansökan kommer vi att ringa upp dig för en intervju där vi kommer att bedöma hur bra kandidat du är för resan. Samtidigt har du möjligheten att höra mer om erfarenheten som skidlärare i Österrike. Sedan återkommer vi så snart som möjligt med svar om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt upp, vi använder därför en “först till kvarn” princip, där vi har ansökningsdeadline ca. en gång i månaden. Det vill säga ju tidigare du söker desto större är chansen att du får en plats i laget och jobb på din drömdestination.

Du kan använda ansökningsblanketten, där du även ser pris och datum, här på sidan eller så hittar du vår ansökningsblankett på toppmenyn.

De viktigaste detaljerna

JOBBGARANTI & EKONOMI

Jobbgaranti

En säsong som skidlärare förblir hela livet bara en dröm för de flesta, men nu har du chansen att förverkliga drömmen. På Snowminds har vi många års erfarenhet av att arbeta som skidinstruktörer och genom våra noggrant planerade kurser och stora nätverk bland världens skidskolor garanterar vi dig ett jobb på ett av världens bästa skidresmål.

Jobbgarantin hänger på att du klarar din instruktörsutbildning, som ca. 90% av våra kursdeltagare gör. Skulle det hända att du inte klarar det, kommer vi att göra allt som står i vår makt för att säkra dig ett jobb ändå, så att du kan få en underbar säsongsupplevelse och sedan göra ett omprov i januari eller mars. Vi är stolta över att kunna säga att vi aldrig har varit i en situation där vi inte har kunnat hjälpa till med ett jobb efter examen!

 

Lön och utgifter

Vi har professionella partner över hela världen och tillsammans med dem ser vi till att det kontroll över liftkort, boende och uniform när du anländer till din destination. Var medveten om att det kan finnas en självrisk för t.ex. boende på flera destinationer, vilket varierar från destination till destination beroende på deras lönestruktur. Du kommer att anställas direkt av skidskolan, som betalar din lön utefter arbetet. På vissa skidskolor får du en fast lön och vid andra får du betalt per timme. Du blir inte rik av att vara skidlärare, utan tjänar som tumregel ca. 7 000-11 000 SEK per månad om du jobbar heltid. En typisk arbetsvecka är ca. 6 dagar i veckan och arbetstiderna är dagstid mellan cirka kl 08:00/09:00 – 15:00/16:00.

Under intervjun med oss ​​kommer vi att utvärdera din motivation, kvalifikationer och önskemål för din upplevelse, bl.a. för att bedöma vilken skidskola och destination som kan ge just dig bästa möjliga upplevelse. Så du vet innan avresa vilken skidskola du ska arbeta för. När din utbildning är avklarad och examensfesten är över, får du transport direkt till din skidskola, där du blir tilldelad boende och en fin uniform – sedan startar äventyret!

 

Under säsongen

Alla våra skidskolepartners är noga utvalda och vi har en nära relation med dem alla. Detta betyder också att om ett problem uppstår under säsongen kan du när som helst kontakta oss. Vi är här för att ge dig en upplevelse för livet och kommer att göra allt för att hjälpa dig om behovet uppstår.

TRANSPORT

Transport till Österrike

Snowminds ansvarar för din transport till Österrike innan utbildningen börjar. Det här är mest troligt tåg till Köpenhamn och sedan buss därifrån tillsammans med dina kurskamrater. Du får ta med 2 par skidor eller snowboards och ha med dig totalt 45 kg bagage. Med andra ord, allt du behöver kan du enkelt ha med!

När säsongen är slut står du själv för transporten hem, eftersom det är så olika när våra instruktörer vill åka hem och vartifrån. Hemresan är alltså på egen bekostnad och är inte en del av ditt kurspaket, men vi hjälper dig gärna med tips på bästa möjliga transport hem.

*Observera att detta är priser med transport från Stockholm. Priset kan variera beroende på vilken ort man behöver transport ifrån. 

 

Transport till din destination efter avslutad kurs

När din utbildning är klar och examensfesten är över ordnar vi din och dina nya kollegors transport från kursen till din skidskola.

BOENDE

Under utbildningen

Boendet under kursen är inkluderat i priset. För att kunna prestera på topp krävs sömn och bra mat, därför bor alla deltagare på ett hotell med halvpension (frukost + middag).

 

Under säsongen

Snowminds garanterar ett boende för dig under säsongen, men hyran är inte inkluderad i priset. Hyran varierar beroende på destination och arbetsgivare.

EVENTS & GEMENSKAP

Kick-Off Event

Under september månad håller vi i det årliga Snowminds Kick-Off Eventet. Det är en fantastisk dag full av inslag som alla är utformade för att bättre förbereda dig inför din vintersäsong. Här får du mycket information om din kommande säsong, träffar hela Snowminds -teamet och inte minst dina nya kollegor. Du kommer bland annat att få information o utbildningen, få möjlighet att ställa frågor till alla våra erfarna instruktörer och dessutom kunna köpa skidutrustning till bra pris.

 

Reunion camp med level 2 utbildning i april

När säsongen rullar på och du kan se tillbaka på flera månaders underbara upplevelser på skidskolan är det dags för en av årets största händelser, nämligen Snowminds reunion camp i april.

Här kommer du återigen att återförenas med dina vänner från din level 1 kurs och avsluta säsongen med stil på Kitzsteinhorn -glaciären i Kaprun. Under vintersäsongen utvecklas du i ditt jobb som skid- och snowboardinstruktör på skidskolan, som du kommer att använda för att få några veckors förlängd teknisk utbildning på österrikiska level 2 skid- och snowboardinstruktörsutbildningen. Du kan välja att ta antingen ta level 2 i skidor eller snowboard och vad du än väljer kommer det att vara fullt fokus på din teknik och att ha roligt i pisten, puckel-pisten, parken och pudret. Kort sagt, du kommer att utbildas för att kunna lära fler skickliga åkare och utveckla dig själv enormt!

Sammantaget ett superkul och lärorikt läger, där det dock finns en sak som är i fokus; gemenskapen och en social och mysig avrundning av skidsäsongen innan resan går hem till Skandinavien.

OBS: Den är en del av 7-veckorskursen.

 

Team events i januari och  mars i Österrike

Efter kursen kommer vi på Snowminds snabbt att sakna dig och du kommer förhoppningsvis också att sakna oss och varandra. Därför håller vi ett stort Snowminds Team Event i både januari och mars under säsongen. Här samlar vi hela Snowminds -teamet på en hemlig plats i Österrike för att få en upplevelse utöver det vanliga och se alla igen. Förra säsongen åkte vi till Kitzbühel i januari för att se VM -skidåkning på legendariska Hahnenkahm Renn och uppleva den ikoniska byn.

Dessa team events är frivilliga att delta i och kan köpas för en liten summa, vilket endast täcker kostnaderna för evenemanget.

 

Snowminds Reunion party

Förutom den stora Snowminds Reunion camp i Kaprun i april, håller vi också en stor återföreningsfest i Köpenhamn efter säsongen. Detta hålls typiskt någon gång under sommarmånaderna, då de sista har återvänt hem från säsongen, och innan flera åker vidare på en säsong ”down under” i Nya Zeeland, Australien eller Afrika.

Snowminds Reunion Party är också frivilligt, men är ett utmärkt tillfälle att träffa gamla vänner och prata rövarhistorier från en fantastisk vintersäsong.

 

Trygghet, gemenskap och upplevelser för livet

Från ditt första möte med oss kommer du att följas, stöttas och guidas av vårt erfarna team, som alla har varit på vintersäsong tidigare. På så sätt kommer du alltid att kunna få hjälp och sparring, oavsett om du behöver råd att packa före avresa, goda råd om hur du utvecklar din skidåkning under vår kurs, sparring för tyska ord på träningen eller en tröstande axel under säsongen . Kort sagt; vad du än behöver, vi finns där för dig HELA vägen!

Innan avresa blir du inbjuden till vår Facebookgrupp, där du kan sätta ett ansikte på alla andra instruktörer som du ska tillbringa vintern med. Vi sickar också ut förberedelsematerial till utbildningen, så du kan komma väl förberedd till kursen och samtidigt har du möjlighet att beställa en online tyskkurs, så att dina tyska kunskaper är väl uppdaterade inför säsongen.

Under utbildningen är vi där för att hjälpa till med allt från läromedel, språket, övningarna och inte minst för att svara på alla frågor du kan ha om skidteknik, samt dina tester. Det betyder också att du inte alltid är beroende av att få saker besvarade av din instruktör eller i gruppen, du kan alltid fånga en medlem i Snowminds -teamet.

Samtidigt gör vi oerhört mycket för att sätta ihop team som kan fungera och som består av underbara, glada och motiverade skidentusiaster. Således kommer du onekligen att knyta nära band med till exempel dina rumskamrater, skidåkare i din grupp i pisten och naturligtvis dina kollegor på destinationer. Allt detta är något som våra tidigare skidlärare ofta nämner som unikt om upplevelsen. Denna gemenskap är inte bara viktig ur social synvinkel, utan guld värd under träningen och inför testerna på utbildningen, där stöd från dina vänner kan vara det extra som bär dig bra och ger dig ett instruktörscertifikat i handen.

Hos oss är du inte ett nummer, utan en människa, en instruktör, och vårt enda mål och hopp är att ge dig en unik upplevelse under din vintersäsong som du kan se tillbaka på med glädje och längtan till resten av ditt liv. Det här är stora ord, men de kommer från hjärtat; och det är vad Snowminds handlar om. Passion för skidåkning. Passion för människor. Passion för dig.

ANNAN VIKTIG INFORMATION

Salzburger  Super Ski Säsongsliftkort till 2550km pister

I samarbete med din skidskola köper vi som en service ett Salzburg Super Ski säsongsliftkort, så under din säsong har du tillgång till 2550km pister, fördelat på 22 olika skidorter i Salzburger Land.

Det betyder att du under vintern kan besöka dina vänner och kollegor i andra områden och på det sättet utforska mer av Österrike.

OBS! Arbetar du i Kaprun, Zell am See eller Tirol är Salzburger Super Ski kortet INTE inkluderat i priset. Här får du ett säsongsliftkort.

 

Den internationellt igenkända österrikiska instruktörsutbildningen

För att vara säkra på att alla våra instruktörer får utbildning av högsta kvalitet samarbetar vi med bland annat Salzburger Berufskilehrer & Snowboardlehrer Verband, ett av världens mest igenkända instruktörsförbund.

De sista 10 dagarna av in kurs kommer dina tränare att guida dig igenom Anwärter utbildningen, som är deras level 1 utbildning. Här kommer du bli tränad till att undrvisa nybörjare och enkla övande skidåkare, och efter avklarad examen kommer du att vara redo att börja arbeta hos din skidskola.

Utbildningen är en av de mest igenkända i världen och kommer vara fint att ha på CV’t. Den kan du också använda på många av Snowminds andra destinationer runt omkring i världen.

Pris

Course Icon 7 VECKORS DUALUTBILDNING MED JOBBGARANTI HEL SÄSONG

Course Icon Från 81.995 SEK

Course Icon

Course Icon Kaprun, Österrike

Course Icon November - April

Course Icon Deposition 1000 SEK

Ansök

Frågor? Ring oss på +46 40 606 08 72

Säkra din plats i Kanada 🇨🇦

Antalet arbetsvisum är begränsat. Ansök nu för att få ditt visum i tid 🤙🏼

Läs mer här