Bli snowboardinstruktör i Kanada

Bli certifierad, arbeta på en skidskola och ha en fantastisk säsong med Snowminds!

 

Bli snowboardinstruktör i Kanada

Kanada är eftertraktat av både skidåkare och snowboardåkare för sin vänliga gemenskap: alla är välkomna och behandlas lika på berget. För skid- och snowboardinstruktörer är det ett särskilt attraktivt land eftersom Kanada erbjuder några av de bästa möjligheterna till offpist och backcountry i världen. Därför erbjuder Snowminds unika snowboardinstruktörsutbildningar på över 15 destinationer i Kanada, så att du med personlig undervisning från våra erfarna tränare och snabbt kan bli snowboardinstruktör i Kanada!

Kanada har mycket att erbjuda med så många fantastiska skidorter, och på Snowminds har vi många års erfarenhet av att matcha varje instruktör till sin perfekta skidort och skidskola. Oavsett om det är det pulserande stadslivet och den stora terrängen i Whistler som lockar, utforska den rikliga freeride-terrängen i Revelstoke, den lokala atmosfären och de avslappnade lokalbefolkningen i Kimberley eller förbättra dina parkfärdigheter och ditt franska språk i Bromont i östra Kanada, är varje instruktörskurs i Kanada skräddarsydd för orterna och din erfarenhet.

 

Utbildningen

Genom ett nära samarbete med Canadian Association of Snowboard Instructors och några av Kanadas mest kända snowboardskolor erbjuder Snowminds dig möjligheten att bli en CASI-certifierad snowboardinstruktör i Kanada. Du kommer att genomföra en utbildning som fokuserar på din teknik och utveckling både i och utanför backen. Våra erfarna tränare kommer att vägleda dig och bygga upp dina färdigheter, oavsett vilken nivå du har på dag 1. Vid slutet kommer du att vara förberedd för att klara din level 1-examen och uppnå din certifiering.

Vi är stolta över att kunna säga att 100 % av våra instruktörer har fått jobb efter att ha slutfört sin Snowminds-kurs med succé sedan vi startade 2012!

Om du vill utveckla din snowboarding ytterligare kan du välja en kurs med mer träning under vintersäsongen med alternativ för level 2-utbildning, backcountry-träningskurs och för det ultimata äventyret kan du gå med på vårt heli- skiing camp i Revelstoke. Oavsett vilken kurs du väljer finns vår erfarna personal här för att hjälpa dig hela vägen genom din drömvintersäsong.

Rekommendation: Kolla in våra 5-stjärniga recensioner på Google, Trustpilot och Facebook, och få mer information om Snowminds från våra skid- och snowboardinstruktörer!

 

 

 

Livet som instruktör

I Kanada kommer du jobba som instruktör på en av våra partnerskidskolor, till exempel Whistler eller Cypress (och många fler!), och få möjlighet att undervisa en kul mix av lokala och internationella gäster. Upplevelsen kommer ge dig en bra inblick i en nordamerikanska kulturen, hur människor lever och hur de spenderar sina vintersemestrar. Kanadensare är kända för att vara vänliga och dina kollegor är inget undantag. För de flesta instruktörer innebär en dag lektioner på morgonen och tidig eftermiddag för att sedan kunna åka med kollegor och vänner. Det är en livsstil många bara kan drömma om!

 

Efter vintersäsongen så har du chansen att resa runt i Nordamerika med vänner och andra Snowmindsinstruktörer. Kanske innebär detta en roadtrip till nationalparker som Banff, jaga vågor i Kalifornien eller åka med på Snowminds säsongsavslutning på Hawaii! Oavsett vad du föredrar så finns vi här för att hjälpa dig förverkliga dina drömmar.

 

Varför Snowminds?

När du reser med Snowminds hjälper vi dig hela vägen och tar hand om allt det praktiska. På så sätt kan du fokusera på att packa dina väskor och goda vibbar och förbereda dig för ditt vinteräventyr.

Våra instruktörskurser och rekryteringsperioder i Kanada varierar i avgångstid, längd, innehåll och pris beroende på din destination. När du har ansökt arbetar vi tillsammans med dig för att matcha dig med den perfekta kursen, skidskolan och orten.
När du bokar din plats för nästa vinter kommer du att se kursdetaljerna för de datum du vill resa, där du också kan ange vilken kurs du är mest intresserad av att söka till.

Med våra kanadensiska instruktörskurser kan du se fram emot följande fördelar:

 • En vintersäsong som snowboardinstruktör i Kanada
 • Anställning på en lokal kanadensisk skidskola, med arrangerat boende, liftkort för hela säsongen och uniform*
 • De 3 första veckornas boende ingår (för de flesta praktikplatser omfattar detta den inledande utbildningsperioden och provdagarna före anställningens början).
 • Kanadensiskt snowboardcertifikat level 1 (inkluderar CASI-examen, kursmaterial och certifikat).
 • Måltidsplan för 3 veckor, som omfattar totalt 15 frukostar + middagar
 • 3 veckors skräddarsydd utbildning med fokus på din teknik och utveckling, som förbereder dig både för din instruktörscertifiering och livet som instruktör.
 • Flyg tur/retur till och från Kanada (från en större internationell flygplats)**
 • Transport till din destination från flygplatsen
 • Kick-Off event i Danmark innan säsongen (man kan också delta online om man inte kan vara på plats)
 • Avslutningsfest efter kursens slut
 • Inbjudan till Snowminds Reunion Party efter säsongen
 • Snowminds teamledare som stödjer dig under kursen.
 • Sociala aktiviteter som planeras under säsongen
 • Ett engagerat team som stöder dig före, under och efter vintersäsongen.
 • Hjälp med visumansökan och alla andra praktiska saker som måste förberedas inför vintern.
 • En unik gemenskap med vänner för livet
 • Pro-deals hos Snowmindsstore
 • Trygghet att boka med Snowminds Återbetalningsgaranti

 

Observera: Detaljerna och priset för din specifika kurs/program kommer att godkännas när din ansökan har matchats med en skidskola.

*Säsongsboende och säsongsliftkort kan vara villkorade av att du klarar kursen och behåller din anställning. Månadshyra ingår inte.

**Tur-/Retur ingår från större internationella flygplatser som London, Frankfurt, Paris, Amsterdam eller Köpenhamn. Ditt returflyg kan ändras mot en avgift om du ändrar dina planer under säsongen. Vi kan ordna flygningar från andra områden, till exempel Edinburgh eller Sydney, på begäran och förmodligen till en extra kostnad. I samtliga fall bör du vara medveten om att det kan tillkomma ytterligare kostnader beroende på avgångsflygplats, flygtillgång och prisökningar! I sådana fall kommer vi att meddela dig innan den slutliga flygbokningen görs. Du är också välkommen att boka dina egna flygresor, och i så fall ger vi dig en rabatt på 700 euro på din resa. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss.

 

 

Vad är inte inkluderat?

 • Avgifter/kostnader för viseringsansökningar
 • Avboknings- och reseförsäkring
 • Deposition och månadshyra för säsongsboende
 • Resor efter säsongens slut (inklusive transport från din destination till flygplatsen).
 • Eventuella kostnader för uniformen under säsongen (detta varierar från skidskola till skidskola – en deposition kan krävas eller så kan en del av uniformen, t.ex. skidbyxor, tillhandahållas av dig).
 • Utrustning för säsongen
 • Extra bagage utöver de två (2) väskor som ingår i ditt returflyg.
 • Fickpengar och allt annat som inte nämns ovan i avsnittet som ingår.

 

Vem kan ansöka?

På Snowminds är vi stolta över att rätta personer blir utvalda till vårt team av skid- och snowboardinstruktörer. Vi är kända bland våra skidskolespartners för att utbilda skickliga, energiska och motiverade snowboardinstruktörer. Du behöver inte vara expert på att åka snowboard och oavsett nivån på våra kurser, så är kursen skräddarsydd så att du får optimala snowboardträningen före snowboardprovet, och att du kan förverkliga drömmen om en vinter som snowboardinstruktör i Kanada! Det viktigaste är att du är positiv, glad, äventyrlig och redo att arbeta hårt för att få en upplevelse för livet i Snowminds-teamet.

 

Grundläggande förväntar vi oss att du:

 • Har åkt snowboard i minst 3-4 veckor
 • Du är positiv, utåtriktad och äventyrslysten.
 • Är seriös, ansvarsfull och motiverad
 • Gillar att undervisa och bli utmanad
 • Är utåtriktad, positiv och glad
 • Är bra med både barn, unga och vuxna
 • Behärskar engelska på samtalsnivå 
 • Är minst 18 år gammal (notera att du måste vara minst 19 för att jobba i British Columbia)

 

När du har skickat din ansökan kommer vi att påbörja rekryteringsprocessen tillsammans med dig. Vårt instruktörsteam kommer först att ringa dig för att höra om du har några frågor och sedan bjuda in dig till en intervju online.

 

Under intervjun kommer vi att utvärdera din kandidatur samtidigt som du har möjlighet att få mer information om våra kurser och erfarenheten som instruktör i Kanada.
Efter intervjun kommer vi att ringa dig och låta dig veta om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team med en anställning för vintersäsongen eller inte.
Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt. Därför har vi en “först till kvarn”-princip med en sista ansökningsdag varje månad. Det betyder att ju tidigare du skickar in din ansökan, desto större är dina chanser att komma med i vårt team och få din drömdestination.

 

Du kan använda ansökningsblanketten, där du även ser pris och datum, här på sidan eller så hittar du vår ansökningsblankett på toppmenyn.

 

Detaljer om kursen

Detaljer om kurserna

Nedan kan du se priser och detaljer för skidsintruktörkurser på skidorter i Kanada.

OBS: 3 veckors boende, 3 veckors mat (som inkluderar 15 middagar + 15 frukostar), jobb som snowboardinstruktör, flyg tur och retur och lokaltransport till destinationen ingår som standard på alla kurser om inget annat anges.

 

Level 1 Snowboardinstruktörkurser

Bromont Montagne d’expériences

Resedatum: ca. 1. december 2023 till april 2024

Level 1 träningsprogram: (Från 74.995 SEK)

– 12 träningsdagar som förberedelse för level 1-instruktörcertifiering

– CSIA level 1 certifiering

Cypress Mountain Resort

Resedatum: ca. 19. november 2023 till april 2024

Level 1 träningsprogram: (Från 79.995 SEK)

– 12 träningsdagar som förberedelse för level 1-instruktörcertifiering

– CSIA level 1 certifiering

Marmot Basin

Resedatum: ca. 22. oktober 2023 till april/maj 2024

Level 1 träningsprogram: (Från 84.995 SEK)

– 12 träningsdagar som förberedelse för level 1-instruktörcertifiering

– CSIA level 1 certifiering

– Utbildning i en sekundär roll + arbetsförmedling i en skidskole kombineras med en roll på en annan avdelning, t.ex. jobb i uthyrning + lift*

Stoneham Mountain Resort

Resedatum: ca. 1. december 2023 till april 2024

Level 1 träningsprogram: (Från 71.995 SEK)

– 12 träningsdagar som förberedelse för level 1-instruktörcertifiering kombinerat med franska-lektioner

– CSIA level 1 certifiering

Sun Peak Resort

Resedatum: ca. 21. november 2023 till april 2024

Level 1 träningsprogram: (Från 84.995 SEK)

– 12 träningsdagar som förberedelse för level 1-instruktörcertifiering kombinerat med franska-lektioner

– CSIA level 1 certifiering

– Möjlighet för att boka en 20-dagars Back Country kurs

 

Level 1 + 2 Snowboardinstruktörkurser

Big White Mountain Resort

Resedatum: ca. 21. november 2023 till april 2024

Level 1+2 träningsprogram: (Från 98.490 SEK)

– 12 träningsdagar som förberedelse för level 1-instruktörcertifiering

– CSIA level 1 certifiering

– 7 träningsdagar som förberedelse för level 2-instruktörcertifiering

– CSIA level 2 certifiering

Kimberly Mountain Resort

Resedatum: ca. 7. december 2023 till april 2024

Level 1+2 träningsprogram: (Från 87.995 SEK)

– 6 träningsdagar som förberedelse för level 1-instruktörcertifiering

– CSIA level 1 certifiering

– 6 träningsdagar som förberedelse för level 2-instruktörcertifiering

– CSIA level 2 certifiering

Marmot Basin

Resedatum: ca. 22. oktober 2023 till april/maj 2024

Level 1+2 träningsprogram: (Från 103.490 SEK)

– 12 träningsdagar som förberedelse för level 1-instruktörcertifiering

– CSIA level 1 certifiering

– 10 träningsdagar som förberedelse för level 2-instruktörcertifiering

– CSIA level 2 certifiering

– Utbildning i en sekundär roll + arbetsförmedling i en skidskole kombineras med en roll på en annan avdelning, t.ex. jobb i uthyrning + lift*

Mount Washington Alpine Resort

Resedatum: ca. 6. december 2023 till april 2024

Level 1+2 träningsprogram: (Från 87.995 SEK)

– 6 träningsdagar som förberedelse för level 1-instruktörcertifiering

– CSIA level 1 certifieringngsdagar som förberedelse för level 2-instruktörcertifiering

– CSIA level 2 certifiering

Revelstoke Mountain Resort

Resedatum: ca. 23. november 2023 till april 2024

Level 1+2 träningsprogram: (Från 99.995 SEK)

– 12 träningsdagar som förberedelse för level 1-instruktörcertifiering

– CSIA level 1 certifiering

– 10 träningsdagar som förberedelse för level 2-instruktörcertifiering

– CSIA level 2 certifiering

SilverStar Mountain Resort

Resedatum: ca. 22. november 2023 till april 2024

Level 1+2 träningsprogram: (Från 99.995 SEK)

– 12 träningsdagar som förberedelse för level 1-instruktörcertifiering

– CSIA level 1 certifiering

– 15 halva träningsdagar som förberedelse för level 2-instruktörcertifiering

– CSIA level 2 certifiering

Sun Peaks Resort

Resedatum: ca. 23. november 2023 till april 2024

Level 1+2 träningsprogram: (Från 99.995 SEK)

– 12 träningsdagar som förberedelse för level 1-instruktörcertifiering

– CSIA level 1 certifiering

– 7 träningsdagar som förberedelse för level 2-instruktörcertifiering

– CSIA level 2 certifiering

Arbetsförmedling

Snowminds arbetsförmedling och hur det fungerar

Arbetsförmedlingen innebär att du tryggt kan resa till Kanada med ett redan ordnat jobb som instruktör på en lokal skidskola. Redan innan avresa vet du vilken skidort du kommer att tillbringa din säsong på. Arbetsförmedlingen är naturligtvis villkorad av att du klarar din skid- eller snowboardcertifiering, vilket 99% av våra elever gör. Även om du inte klarar det kommer vi göra allt vi kan för att ordna ett jobb åt dig på skidorten. På så sätt kan du njuta av din säsong som alla andra och sedan avlägga din certifiering på nytt när du är redo. Vi är stolta över att kunna säga att vi alltid har kunnat hitta ett jobb åt 100% av våra instruktörer efter att de har tagit examen från våra träningskurser.

Boende

De 3 första veckornas boende under kursen ingår på de flesta destinationer i Kanada. Oavsett vilken ort du reser till ordnar vi säsongsboende åt dig. Många skidskolor i Kanada inkluderar inte boende som en del av ett arbetskontrakt eftersom de ofta jobbar med mycket lokal personal. Därför samarbetar vi med skidskolorna för att ordna bra och passande boende åt dig, antingen i personalbostäder eller i privata hyresbostäder. Du kommer att bo i delat boende med andra Snowminds-instruktörer med en fantastisk gemenskapskänsla tillsammans med alla dina framtida kollegor. Boendesituationen skiljer sig åt från skidort till skidort. Du bor ofta i äldre hus, vandrarhem eller små lägenheter, med en mysig sovsalsliknande miljö. Det är viktigt att ha ett öppet sinne, eftersom boende sannolikt kommer att vara annorlunda än vad du är van vid hemma eller vanligtvis skulle uppleva på en skidsemester, till exempel en 5-stjärnig skidstuga. Därför är det bäst att inte förvänta sig lyx för ditt boende under vintersäsongen. Vi är dock helt säkra på att ditt vinterboende snabbt kommer att bli ditt nya hem och dina nya kollegor, din nya familj. Vi är övertygade om att du kommer att ha en liten tår i ögat när säsongen är inne på sitt sista kapitel och du ska flytta ut ur ditt hem.

Boende ingår vanligtvis inte som en del av ett arbetskontrakt i Kanada, så hyran dras antingen från din lön eller betalas separat. I de flesta fall ombeds du att underteckna ett bostadskontrakt före ankomsten och göra en förskottsbetalning av hyran och en deposition. Hyran varierar, men ligger vanligtvis mellan 450-1200 kanadensiska dollar i månaden.

Förväntningar på lön

Din lön beror på många faktorer, men du kan räkna med att tjäna omkring 15+ CAD i timmen som level 1-instruktör och dessutom få olika bonusmöjligheter, som till exempel dricks och extra privatlektioner om en gäst vill boka en privatlektion och önskar dig personligen.
När det gäller ekonomiska förväntningar ska vi vara tydliga: jobbet som instruktör kommer inte att göra dig rik ekonomiskt, men definitivt rik på erfarenheter. Som nyutbildad instruktör befinner du dig vanligtvis “längst ner i näringskedjan” när det gäller jobb. Med andra ord får de mer erfarna instruktörerna förtur, men ju mer du visar din passion och din vilja att jobba hårt, desto bättre. Hur mycket du tjänar som instruktör beror därför ofta på både jobbet på skidorten, din egen motivation, din arbetsmoral och din tidigare arbetserfarenhet.
I allmänhet skiljer det sig mycket från vad våra instruktörer tjänar och spenderar under säsongen eftersom vanor/personliga budgets varierar mycket, men i allmänhet rekommenderar vi att du har ett absolut minimum på 2000 CAD i fickpengar så att du kan få ut det mesta av säsongen.

Eftersom instruktörarbetet vanligtvis betalas per timme, när du undervisar, väljer vissa instruktörer att ta extra jobb på andra avdelningar på berget för att komplettera sin inkomst som instruktör. I Kanada finns det vanligtvis möjlighet för att ta extra pass i skiduthyrningen, liften och andra områden på skidorten.

Transport

Transport till din destination

Flyg till/från Kanada och större flygplatser, som till exempel London, Amsterdam och Frankfurt ingår i våra kurspaket i Kanada. Vi gör alltid vårt bästa för att boka dig på samma flyg som andra Snowminds-instruktörer, eller om detta inte är möjligt, se till att du anländer vid en liknande tidpunkt.
När du anländer till Kanada finns det några praktiska saker som vi måste ordna innan du kan börja jobba på din skidskola. Det handlar bland annat om att upprätta ett bankkonto och ett socialförsäkringsnummer. Beroende på var din destination ligger kan detta innebära att vi stannar en natt tillsammans i staden innan vi reser till ditt nya hem för vintern. Din Snowminds Team leader kommer att hjälpa dig med dessa praktiska saker. Oavsett var din destination ligger ordnar vi transport från flygplatsen till ditt boende när du anländer till Kanada.

Kan jag besöka andra skidorter?

Det kommer säkert finnas möjlighet till detta, särskilt under de lugnare perioderna. Kanada är ett stort land och avstånden mellan vissa orter kan vara långa, vilket kan ge möjlighet till episka roadtrips. Det bästa sättet att ta sig runt är att köpa en bil tillsammans med dem du bor med eller hyra en bil. Det kommer vanligtvis att vara möjligt att besöka skidorter ‘i närheten’ till billiga priser genom skidskolan. De kommer också i vissa fall att kunna erbjuda billigare liftkort till andra skidområden. Dessutom finns det möjligheter till bussturer mellan skidorterna.

Hemresa

Din flygbiljett är en returbiljett, så flygresan tur och retur ingår i priset. Datumet för din hemresa bokar vi utifrån dina önskemål.
Transporten till flygplatsen när du åker hem ingår dock INTE, eftersom många reser vidare, åker hem på olika datum eller annat.
Om du vill ha inspiration till rundresor etc. kan vi alltid bistå med detta och hjälpa till att arrangera. Det är också något vi vill prata om under kick off-eventet, så att ni redan nu kan börja drömma om ytterligare resmöjligheter.
Om du skulle ångra dig när du är i Kanada och vill ändra datum för din hemresa kommer det att tillkomma en ändringsavgift och eventuella prisskillnader på flygbiljetten, men vi tittar gärna på de olika alternativen åt dig.

Språk

Träningen och utbildningen på alla våra kurser i Kanada sker på engelska och det är ett krav att du talar engelska på konversationsnivå för att delta i kursen.

Snowminds samarbetar med skidskolor i både östra och västra Kanada, och på våra destinationer i Quebec, som Mont-Saint-Anne, Stoneham och Bromont, finns det stora möjligheter att utveckla dina franska kunskaper.

ARBETSTILLSTÅND

Eftersom det ingår arbetsförmedling i paketet måste du skaffa ett arbetstillstånd innan din avresa. Vi kommer att ge stöd och vägledning för att hjälpa dig att ansöka om det nödvändiga visumet, som ger dig rätt att jobba och resa i Kanada i upp till antingen 12 eller 24 månader (beroende på vilket land du kommer ifrån).
Det finns ett begränsat antal Working Holiday Visas som tilldelas varje land och processen kan ta lång tid. Därför rekommenderar vi att du säkrar din plats i teamet så tidigt som möjligt så att vi kan hjälpa dig med processen, och få de bästa chanserna att få tag på ett visum.

Pris

Course Icon 3 veckors snowboardlärarutbildning med jobbgaranti hel säsong

Course Icon Från 71.995 SEK

Course Icon

Course Icon Kanada

Course Icon November - April

Course Icon Deposition 1000 kr

Ansök

Frågor? Ring oss på +46 40 606 08 72

GRATIS ONLINE INFOMÖTEN

ANMÄLA DIG