SNOWBOARDINSTRUKTÖRSKURS I ÖSTERRIKE PÅ SOMMAREN

Möjligheten att få ditt instruktörscertifikat under sommaren!

SOMMARDRÖMMEN MED SNOWBOARDÅKNING I ÖSTERRIKE 

Snowboardåkning på sommaren erbjuder unika kontraster: Från den gröna, blomstrande byn kan du ta gondolen upp till snön. Njut av solen under din lunchrast när du tar paus från att shredda backarna uppe på glaciären. Efter dagens åkning kan du åka hem, byta om till badkläderna och hoppa i sjön Zell, det låter ganska bra va?

För att kunna njuta av upplevelsen så erbjuder vi en kort instruktörskurs med det nödvändiga du behöver för att vara en välutbildad instruktör. Vi hjälper dig så att du är noggrant förberedd att klara av din level 1 examen och uppnå drömmen att bli en betald snowboardinstruktör i Österrike. Det är en once-in-a-lifetime möjlighet att redan ha ditt instruktörscertifikat under sommaren, innan alla andra, och vara redo för den kommande vintersäsongen. Om du är intresserad så är hjälper vi mer än gärna att hitta ett jobb på en skidskola som passar just dig.

 

Rekommendation: Om du vill ha mer omfattande träning under vinter, kolla in våran 5-veckors dual instruktörskurs eller den ultimata 7- veckors dual instruktörskurs, där du blir certifierad instruktör level 1 och 2 under din första vintersäsong.

 

Kursprogram

Kursen startar i juli och är designad för att förbereda dig att klara den österrikiska  “Anwärter” Level 1 snowboardinstruktörsutbildningen. Du ankommer en dag innan du startar 9 intensiva dagar av Anwärter utbildningen. Teamet av högt certifierade tränare kommer att förfina din teknik i alla aspekter.

Under din kurs och förberedelseprocessen kommer du bli en del av Snowminds community, med fokus på team building events, undervisning och annat som ditt lokala team anser behövs för att skapa magi.

 

Rekommendation: Kolla våra 5-stjärniga Facebook reviews och få mer kunskap kring Snowminds av våra skid- och snowboardinstruktörer!

 

Vad är inkluderat?

När du reser med Snowminds tar vi hand om det praktiska. På det sättet kan du packa väskan och ett gott humör, och förbereda dig på ditt nästa äventyr.

Med det här kurspaketet kan du se fram emot följande:

 • 11 dagars boende med ½ board (inkluderar frukost och middag)
 • 9 dagars Level 1 snowboardinstruktörs Anwärter kurs i juli
 • 9 dagars liftkort
 • Online kick-off event innan avresa
 • Pro-deals hos Snowminds Store
 • Pre-season fitnessprogram
 • Förberedelse och vägledning vad gäller packning, försäkring etc innan, under och efter kursen
 • Reseskydd med Snowminds Återbetalningsgaranti
 • Tryggheten att resa med en etablerad resebyrå
 • En total upplevelse där allt praktiskt är arrangerat för dig
 • En stark gemenskap
 • Ett jobb hos en lokal skidskola för kommande vintersäsong

 

Vad är inte inkluderat?

 • Transport till och från Österrike*
 • Avbeställnings- och reseförsäkring
 • Utrustning för kursen

 

*Vi hjälper gärna med rekommendationer för att boka flyg och transfer. Kontakta oss om du är intresserad. 

 

VEM KAN DELTA?

 

På Snowminds är vi stolta över att rätta personer blir utvalda till vårt team av skid- och snowboardinstruktörer. Vi är kända bland våra skidskolespartners för att utbilda skickliga, energiska och motiverade skidlärare. Du behöver inte vara expert på att åka snowboard och oavsett nivån på våra kurser, så är kursen skräddarsydd så att du får optimala träningen före examen, och att du kan förverkliga drömmen om en vinter som instruktör i Österrike! Det viktigaste är att du är positiv, glad, äventyrlig och redo att arbeta hårt för att få en upplevelse för livet i Snowminds-laget.

 

Grundläggande förväntar vi oss att du:

 • Har åkt snowboard i minst 3-4 veckor
 • Är seriös, ansvarsfull och motiverad
 • Gillar att undervisa och bli utmanad
 • Är minst 18 år gammal
 • Är utåtriktad, positiv och glad
 • Är bra med både barn, unga och vuxna
 • Behärskar engelska och tyska på samtalsnivå*

 

När du har lämnat in din ansökan kommer vi att ringa upp dig för att prata om ditt kursval och sedan bjuda in dig till en intervju online. Under intervjun kommer vi att bedöma hur bra kandidat du är för resan. Samtidigt har du möjligheten att höra mer om erfarenheten som instruktör i Österrike. Sedan återkommer vi så snart som möjligt med svar om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team eller inte.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt upp, vi använder därför en “först till kvarn” princip, där vi har ansökningsdeadline ca. en gång i månaden. Det vill säga ju tidigare du söker desto större är chansen att du får en plats i laget och jobb på din drömdestination.

Du kan använda ansökningsblanketten, där du även ser pris och datum, här på sidan eller så hittar du vår ansökningsblankett på toppmenyn.

*Behöver du jobba på dina kunskaper i tyska innan avresa? Vi har en skräddarsydd tyskkurs online som förbereder dig steg för steg till en säsong som instruktör i de Österrikiska Alperna.

OBSERVERA: Kursen erbjuds också till dig som åker skidor, du kan läsa mer här.

"Träffa nya människor, utmana dig själv, sätta nya mål, undervisa andra i skidåkning och utveckla din egen nivå. Du borde göra det - det är det bästa jag någonsin gjort."

- Max Cords

DETALJER OM KURSEN 

 

JOBBGARANTI

Jobbgaranti

En säsong som skidlärare förblir hela livet bara en dröm för de flesta, men nu har du chansen att förverkliga drömmen. På Snowminds har vi många års erfarenhet av att arbeta som skidinstruktörer och genom våra noggrant planerade kurser och stora nätverk bland världens skidskolor garanterar vi dig ett jobb på ett av världens bästa skidresmål.

Jobbgarantin hänger på att du klarar din instruktörsutbildning, som ca. 90% av våra kursdeltagare gör. Skulle det hända att du inte klarar det, kommer vi att göra allt som står i vår makt för att säkra dig ett jobb ändå, så att du kan få en underbar säsongsupplevelse och sedan göra ett omprov i januari eller mars. Vi är stolta över att kunna säga att vi aldrig har varit i en situation där vi inte har kunnat hjälpa till med ett jobb efter examen!

TRANSPORT

Transport till Österrike

Snowminds ansvarar för din transport till Österrike innan utbildningen börjar. Det här är mest troligt tåg till Köpenhamn och sedan buss därifrån tillsammans med dina kurskamrater. Du får ta med 2 par skidor eller snowboards och ha med dig totalt 45 kg bagage. Med andra ord, allt du behöver kan du enkelt ha med!

När säsongen är slut står du själv för transporten hem, eftersom det är så olika när våra instruktörer vill åka hem och vartifrån. Hemresan är alltså på egen bekostnad och är inte en del av ditt kurspaket, men vi hjälper dig gärna med tips på bästa möjliga transport hem.

*Observera att detta är priser med transport från Stockholm. Priset kan variera beroende på vilken ort man behöver transport ifrån. 

 

BOENDE

Under utbildningen

Boendet under kursen är inkluderat i priset. För att kunna prestera på topp krävs sömn och bra mat, därför bor alla deltagare på ett hotell med halvpension (frukost + middag).

ANNAN VIKTIG INFORMATION

Den internationellt igenkända österrikiska instruktörsutbildningen

För att vara säkra på att alla våra instruktörer får utbildning av högsta kvalitet samarbetar vi med bland annat Salzburger Berufskilehrer & Snowboardlehrer Verband, ett av världens mest igenkända instruktörsförbund.

De sista 10 dagarna av in kurs kommer dina tränare att guida dig igenom Anwärter utbildningen, som är deras level 1 utbildning. Här kommer du bli tränad till att undrvisa nybörjare och enkla övande skidåkare, och efter avklarad examen kommer du att vara redo att börja arbeta hos din skidskola.

Utbildningen är en av de mest igenkända i världen och kommer vara fint att ha på CV’t. Den kan du också använda på många av Snowminds andra destinationer runt omkring i världen.

Pris

Course Icon Snowboardinstruktörskurs

Course Icon 2022

Course Icon 26.995 SEK

Course Icon

Course Icon Kaprun, Österrike

Course Icon Juli

Ansök

ANMÄL DIG TILL VÅRA INFOMÖTEN

Bli inspirerad till en vinter i snön!

Anmäl