10 saker du inser först när du kommer hem från en säsong

Snowminds May 11, 2017

Säsongen håller nu på att ta slut. Vi har haft en fantastisk vinter och alla instruktörer är nu hemma igen. Det är samma känslor denna gång, det är kul och skönt i början men sedan kommer känslan av att det vore nog kul att åka tillbaka till skidberget igen. Vi har här under beskrivit de 10 normalaste sakerna som händer efter en säsong.

 1. Du säger ”Servus” till allt och alla
  I löpet av en säsong så kommer du lära dig vikten av ordet ”Servus” och dens stora del i den Österrikiska kulturen. Det är det snabbast sättet att låtsas vara Österrikisk på. Efter säsongen kommer du att försöka övertyga vänner och släkt att ”Servus” är den överlägsna hälsningsfrasen.
 2. Din goggletan kommer att vara så stark så att du aldrig kommer vara säker på om du tvättat dig själv i ansiktet
  Som skidinstruktör kommer du att uppleva många saker men det bästa är ändå goggletanen! Ditt ansikte kommer att utsmyckas av en gyllenbrun del från näsan och ned vilket direkt inger respekt från andra skidåkare och skidlärare.
 3. Du kommer att börja prata Tyska i din vardag utan att tänka på det
  ”Kannst du viel….. Jag menar; kan du kanske?” I början av säsongen kommer Tyskan att kännas lite ovan men när du kommer hem från säsongen så kommer du inte att bli av med den!
 4. Du kommer skapa en ny förkärlek till Frankfurter med pommes   
  Endast lukten av Frankfurter när du åker genom Kinderland kommer få dig att längta efter en stor tallrik med mycket mayo och ketchup och det blir näst intill ett beroende!
 5. Efter du åkt hem kommer du plötsligt inse hur mycket du saknar after ski musik 
  Musiken hemma på klubben är väll bra men som skidinstruktör har du lärt dig att det enda sättet att festa är till hits som ”Cowboy und indianer” och ”Wir sind die Eisbären” och en gång skidlärare, alltid skidlärare.
 6. Efter säsongen kommer du inse hur tråkigt det är att vara hemma
  Du har spenderat de senaste 5-6 månaderna på ett skidberg fyllt med spänning och dagliga uplevelser och när du kommer hem inser du att allting i stort sätt har stått still. Du vill ivrigt berätta om alla dina historier men du inser att tiden räcker inte till för du har så mycket att berätta om.
 7. Att bo i ett skidlärarhus är inte speciellt dåligt
  Ja, badrummet håller inte direkt samma standard som hemma och ibland blir det lite trångt i köket men du kommer aldrig att känna samma underbara stämning i ett boende igen. Det kan inte annat än att bli bra när människor som alla delar skidåkning som sin största passion lever tillsammans. Dessutom så är hemmafesterna riktigt bra!
 8. Dina dans ”moves” kommer att tas till en helt ny nivå
  Till klassiska afterski låtar som ”Cowboy und indianer” och ”Wir sind die Eisbären” passar inte riktigt Sture-p fingret som dancemove utan det är noga genomtänkta koreografier som gäller. Du kommer garanterat dra till dig imponerade blickar när du och 10 andra skidlärare står på borden i en synkad dans och en öl i handen.
 9. Österrikiska speglar får dig att se lite bredare ut ju längre in på säsongen det går
  Det är definitivt något fel med spegeln!
 10. Du kommer börja tänka på de nya möjligheterna inför nästa säsong  
  Om jag börjar studera nästa säsong så har jag nog tid att jobba för skidskolan under Jul och nyår, kanske till och med på sportlovet om jag inte har omprov.. Jag skulle ju också kunna söka in till vårintagningen och jobba hos skidskolan första delen av vinter. Det kan ju också bli så att jag tar en till hel säsong!

Kan du tänka dig en säsong i snön? Kika på våra kurser.

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig