10 saker du inte visste om skidlärare

Snowminds March 19, 2017

Vi har sagt det förut, att vara skidlärare är mycket mer än bara ett yrke. Du får nya vänner, du förbättrar din skidåkning som mest under säsongen, du lär dig ett helt nytt språk och du utvecklas som person. Vi har här skrivit ned de 10 mest överraskande sakerna du inte visste om skidlärare.

  1. Du blir inte bara skidlärare utan också en lokal turistguide. Så fort du sätter på dig uniformen kommer det att komma fram folk till dig med frågor som; vart kan man hyra de bästa skidorna?, vilket ställe är det bäst afterski på?, vilken pist är bäst just nu? och du antas ha svar till allt. Det är inte bara dina kunder du ska ge topp service till utan hela berget.
  2. Du saknar egentligen inte att din mamma tvättar dina kläder för du klarar dig fint med smutsiga kläder. De flest askidlärarna erkänner det inte men sanningen är att det aldrig är kö till tvättmaskinen. Vi ser – och luktar – varje säsong hundratals skidlärare som med planen om att tvätta varje söndag vänder ut och in på sockorna för att få maximal användning ut av dem innan dina room mates klagar på lukten.
  3. Det är faktiskt helt okay att skratta åt dina gäster. Det är väldigt normalt att vara nervös de första gångerna man ska undervisa någon men ju mer erfarenhet man får desto lugnare blir man framför sina gäster. Du kommer ofta ligga skrattandes på pisten för att dina gäster gör något galet t.ex. lyckas åka in i den enda pist skylten i hela pisten.
  4. Pjäxor är det enda som man dansar i. Byta skor? Byta kläder? Nä. Det är lättare att åka direkt in till afterski baren från back märker det så sitter du och berättar historien om din gäst som åkte in i pist skylten för honom.
  5. Din chef är trevligare än du först trott. Vi hör det varje år “min chef är sträng!” Början av skidsäsongen är normalt vis mycket stressig för skidskolan och din chef måste vara direkt och hård. Men denna opersonliga fasad försvinner snabbt efter jul. Innan du märker det så sitter du där och berättar historien om hur din gäst åkte in i den enda pist skylten på pisten till din chef.
  6. Trotts att du har varit i snön i fyra månader så vill du fortfarande åka skidor varenda dag. ”I slutet av säsongen kommer jag nog vara helt färdig med skidåkning”. Det tvivlar vi på! Det vi hör oftast är “hur kunde säsongen gå så snabbt”. Det är självklart förståeligt för vem vill inte åka skidor, dricka öl och ha kul i snön med sina vänner?
  7. Du åker skidor varje dag men du går inte ned i vikt speciellt mycket, varför?🍺 . Tja,.. vad ska vi säga. De flesta vet att afterski inte är speciellt nyttigt och de flesta skidlärarna är heller inte de bästa kockarna. Du kan självklart äta sunt men wienerschnitzel, öl, Kaisserschmarren och snabb pizza är rätt så svårt att motstå!
  8. Du kommer plötsligt att sakna att snacka Tyska när du är hemma i Sverige. Det är i stort sätt ingen som längtar efter att snacka Tyska i början av säsongen. Det är inte utan anledning som vi varje dag får frågan “hur bra måste min Tyska vara?”. I slutet av säsongen däremot kommer du hellre att prata Tyska än Engelska. Vi vet inte hur Österrikarna gör det men de är duktiga på att sälja in sitt språk.
  9. Österrikisk (afterski) musik är egentligen inte så illa. #HansiHinterseer. Sjunga på ”Sweet Caroline”, dansa till ”Fliegerlied” eller att flippa ut totalt till ”Cowboy und Indianer” är ett guilty pleasure. Dessa texter kommer du länge att rabbla i sömnen. När du går omkring i Sverige efter säsongen så kommer du komma på dig själv sjungandes på dessa väldigt speciella oförglömliga låtar.
  10. Det är faktiskt möjligt att leva på toast i 5 månader! Att äta sunt är jätteviktigt. Igår åt du schnitzel till frukost och dagen innan blev det ris med friterad kyckling och innan det tror jag att det var en blandning av chips och pizza från dagen innan. Det är dags att styra upp en lite mer hälsosam kost! Ge mig ett 50 pack toast för den här månaden ut.

 

 

Vill du vara med om alla dessa underbara punkter och kanske lägga till ett par egna? Kolla på vår utbildning och ansök nu

Delta på 1, 2 eller 3 veckors skidcamp i mars⛷️

Gör din dröm till verklighet!

ANSÖK NU