5 ANLEDNINGAR ATT BÖRJA DIN ANSÖKAN SOM SKIDINSTRUKTÖR IDAG

Snowminds February 9, 2024

Drömmer du om att bli skidinstruktör? Tveka inte att följa din dröm idag. Det finns många fördelar med att starta din ansökan som skidinstruktör så snart som möjligt och därmed ta de första stegen mot DIN drömsäsong! Den nuvarande vintersäsongen är i full gång, så missa inte nästa.

Vi har samlat 5 goda anledningar till varför DU ska börja med din ansökan, och se till att du får den bästa möjliga säsongen! Säsongen löper vanligtvis från december till slutet av mars/ början av april. För att få ut så mycket som möjligt av vintern vill vi skicka iväg dig så tidigt som möjligt.

Vår rekryteringsprocess börjar när du skickar in en ansökan. Du blir inbjuden till en telefonintervju och om den går bra så blir du erbjuden en plats. Vi har vanligtvis större delen av vårt team på plats innan sommaren.

1. Destinationen

Antalet tillgängliga platser för instruktörer är begränsat, så för att optimera dina chanser att landa på din drömdestination, rekommenderar vi att du ansöker så tidigt som möjligt – vi delar ut platserna utifrån först-till-kvarn-principen 🙂

I ansökningsprocessen värderas dina destinationpreferenser högt, och vi strävar efter att matcha dem så väl som möjligt. Det ligger i vårt intresse att matcha dig med en destination som uppfyller dina förväntningar och drömmar om en säsong, stöttat av vår erfarenhet och relation med varje skidskola.

2. Arbetsvisum till Japan eller Kanada

Både Japan och Kanada är eftertraktade destinationer på grund av deras unika skidupplevelser. För de flesta nationaliteter krävs ett visum för att kunna arbeta i både Kanada och Japan. Visumprocessen kan variera och ta från 1 till 4 månader, vilket understryker vikten av att komma igång i god tid. Det ges också ut ett begränsat antal visum årligen, så genom att ansöka tidigt på året ökar du dina chanser att få ett visum.

3. Skicka ansökan som skidinstruktör med vänner eller partner

Vill du tillbringa säsongen tillsammans med din partner eller din bästa kompis? Vi gör vårt bästa för att det ska gå vägen, och pusslet blir betydligt enklare att lösa om du ansöker i god tid 😉 Alla skidskolor har olika krav och standarder för instruktörerna. Därför kan en tidig ansökan vara en fördel. Om du eller din vän inte uppfyller standarderna för den skidskola ni föredrar, finns det tid att skaffa den erfarenhet som krävs.

4. Delta i kick-off-eventet

Hos Snowminds lägger vi stor vikt vid den sociala delen av upplevelsen, och därför håller vi vårt årliga kick-off-event. Att delta i dessa event säkerställer att du och de andra Snowminders som du ska dela säsongen med, blir väl sammansvetsade. Det skapar grunden för en unik gemenskap, som kännetecknar upplevelsen som instruktör

5. Tid för språkförbättring

Även om du kanske redan har haft tyska, engelska eller franska i skolan, kan undervisningssituationen vara en helt annan historia. Föreställ dig att stå framför 10 elever och undervisa dem i skidåkning – det kräver ett specifikt språkbruk och en klarhet som endast kommer med övning. För att säkerställa att du är så väl förberedd som möjligt, är det en god idé att finslipa dina språkkunskaper i god tid innan säsongen startar. Hos Snowminds erbjuder vi språkkurser som hjälper dig att stärka dessa egenskaper och få ett bra grepp om det vokabulär som krävs för en säsong som instruktör!

Ja… vi vet att vi skrev 5 skäl, men detta är kanske den viktigaste anledningen:

6. Du har något att se fram emot!

Vänta inte på ‘den perfekta tiden’ för att få en upplevelse för livet. Om du drömmer om snötäckta berg och färsk pudersnö, är det nu du ska slå till. Glöm ‘imorgon’ – de bästa äventyren väntar inte! Skicka din ansökan som skidinstruktör nu, och säkra att du inte missar upplevelsen av ditt liv!

Erin Fischer är en av våra instruktörer som för närvarande befinner sig i Silver Star, Kanada, och har haft en tidigare säsong i Falls Creek, Australien. Hon började sin ansökan som instruktör tidigt och delar här med sig av sina erfarenheter och varför det har varit en fördel.

“Att skicka in min ansökan som skidinstruktör tidigt gjorde det möjligt för mig att få ett försprång med Kanadas begränsade visum. Jag hade gott om tid att planera, spara pengar och organisera mig. Vilket gjorde att jag kände mig väl förberedd när jag landade.”

Om du är intresserad av att åka på säsong, varför inte ansöka redan nu? 😉❄️

ANSÖK IDAG

Vi har ansökningsomgångar där platserna till kurserna fylls snabbt, så ju tidigare du ansöker, desto större är sannolikheten att du kommer med i teamet.

Om du har frågor kan du ringa oss på +46 40 606 08 72

Delta på 1, 2 eller 3 veckors skidcamp i mars⛷️

Gör din dröm till verklighet!

ANSÖK NU