5 bra anledningar att åka på skidsäsong i Spanien

Snowminds August 21, 2019

Ofta blir Spanien förbisett när man planerar en vintersäsong i snön, då skidåkning inte riktigt är associerat med det spanska paradiset. Spanien har faktiskt mycket att bjuda på, och vi har listat några anledningar nedan varför du borde göra en skidsäsong i Spanien!

 

Europas sydligaste skidområde

Sierra Nevada i södra Spanien är Europas sydligaste skidområdet och området ligger relativt högt (2100 m.ö.h) så bjuds det på en lång säsong som sträcker sig från november till maj! Inte nog med höjden, så är det också mer än 100km pist fördelat över 124 nedfarter för alla nivåer!

 

Skidor och charter

Det är inte många ställen man kan åka skidor på förmiddagen och åka till stranden på eftermiddagen. I april/ maj är det en av de bästa tidspunkterna att utnyttja detta på, då det bara är en knapp timme till en av Granadas finaste stränder Salobreña. Vi talar från erfarenhet, när vi säger att även om man älskar snö så kan en tur till stranden under vintersäsongen verkligen vara behövligt.

 

Allt är billigt! Och gott!

Även Spaniens mest populära skidområden Sierra Nevada, Baqueria eller La Molina är betydligt billigare att åka till om än skidområden i Österrike, Frankrike och Schweiz. Det är inte bar liftkorten men  även den goda maten och drycker kan man spara mycket på – och så är oftast kvalitén bättre. Kombinerat med höga löner på skidskolorna, kan det vara mycket lukrativt med en skidsäsong i Spanien.

 

 

Mindre folkmängder

Precis som du nu sitter och tänker “jag trodde inte att man kunde åka skidor på riktigt i Spanien” är det också många andra med samma tankar. Av samma anledning är skidområdena väldigt folktomma!

 

 

Bergen

Spanien är faktiskt ett av de länder med flest berg i Europa. Så det finns alltid möjligheter att utforska skidområden, vandra och fina utsikter både med och utan skidor på. Eftersom det är även ligger såpass långt söderut är det alltid många soltimmar under vintersäsongen – så glöm inte solkrämen!

 

 

Kan du tänka dig en säsong som skidintstruktör i Spanien med Snowminds? Vi har mycket begränsade platser på vår kurs med efterföljande jobb i Spaniens vackraste och sydligaste skidområde, Sierra Nevada.

 

Läs mer om en skidsäsong i Spanien här eller snowboard, och reservera din plats så snart som möjligt här. Hoppas vi ses i snön!

 

//Snowminds

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig