5 snabba frågor om Emils skidsäsong i Whistler Blackcomb, Kanada

Emil Ekelöf May 9, 2019

Emil åkte som skidinstruktör med Snowminds för att göra en skidsäsong i Whistler Blackcomb, Kanada. Vi pratade med Emil efter säsongen och passade på att fråga om hans upplevelser som instruktör på andra sidan Atlanten i Kanadas största skidområde. Läs Emils egna ord om hans bästa upplevelser och tips till dig som vill åka iväg som instruktör. 

 

Vem är du och hur kom det sig att du åkte med Snowminds på skidsäsong i Whistler Blackcomb, Kanada? 

Jag heter Emil och fyller 20 år i sommar. Jag kommer från Smögen och älskar att åka skidor (konstigt nog, haha). Jag växte i princip upp med pjäxor och skidor på fötterna! Har åkt massa skidor runt omkring i Sverige och Norge men kände att jag ville testa något annat och då fick jag tips av en kompis som pratade om Snowminds.

 

 

Varför valde du just Kanada? 

Jag valde Kanada för att det är ett ställe jag har velat åka till under en längre tid och testa deras skidåkning. Nu efter säsongen så känner jag att det är det bästa jag har gjort! Jag fick också turen att jobba i Whistler Blackcomb, som är jättestort med tillgång till ALLT så som hike, offpist, pist och fantastiska parker med bra hopp och rails.

 

Vad var det bästa med din skidsäsong i Whistler Blackcomb, Kanada? 

Det bästa med min vintersäsong i Kanada var och är alla nya vänner jag fick. En del är svenskar, många är från Tyskland och Australien – och självklart alla kanadensare!

 

 

Om du ska på fler säsonger, vart vill du åka och varför? 

Nästa destination att åka till blir Japan på grund av deras jaPOW. Är också väldigt nyfiken på att se och leva så som de gör där. Och resa runt för att se allt i landet!

 

Vad är dina bästa tips till någon som ska iväg på säsong? 

Det bästa tipset jag kan ge är nog att att vara dig själv! Var inte orolig vem eller vilka du bor med, i slutändan så kommer ni att bli tighta som en familj oavsett. Och passa på att se dig omkring utanför berget i resten av landet!

 

 

// Emil Ekelöf

 

Är du också sugen på att uppleva Kanada och dess fantastiska skidåkning precis som Emil? Då rekommenderar vi att du reserverar din plats så snart som möjligt eftersom att efterfrågan är såpass stor på våra skidskolor i British Columbia och Alberta, och det finns bara ett begränsat antal visum som delas ut för svenskar! Du är välkommen att ringa oss, eller skriva på [email protected] om du har några frågor 🙂 Hoppas vi ses i snön!

 

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig