Bra att veta innan du ska söka visum till Kanada

Snowminds March 3, 2020

Innan du åker till Kanada med Snowminds behöver du ett Working Holiday Visa (WHV). Ett WHV ger dig rätten att jobba och resa i Kanada upp till 12 månader. Det är endast ett begränsat antal visum, så man bör ansöka i god tid.  Processen kan vara förvirrande ibland och därför finns vi på Snowminds här för att hjälpa dig längs vägen när du gör din visumansökan. Normalt brukar processen ta runt 2 månader, men det kan både gå långsammare och snabbare än så.  I och med detta är det alltså viktigt att ansöka om en säsong i Kanada i god tid – så att du hinner få ditt WHV godkänt innan avresa.

 

 

Här kommer lite “bra att veta” punkter:

  • Processen från start till slut tar normalt cirka 2 månader
  • Det finns ett begränsat antal visum varje år (580 st för svenskar)*
  • Processen sker mestadels online, förutom sista steget då man ska åka till ett visumkontor och lämna fingeravtryck (det som finns i Sverige ligger i Stockholm)
  • Kostnaden för visumet är totalt 335 CAD**
  • Du behöver vara mellan 18 och 30 år gammal för att ansöka om ett WHV

När man har gått igenom Snowminds rekryteringsprocess och fått sin plats bekräftad, så börjar man ansöka om visum. Vi kommer att skicka en steg för steg visumguide till dig, så du kommer att ha alla verktyg du behöver för att gå igenom visumprocessen. Har du ytterligare frågor så finns det alltid någon på kontoret som kan svara på dina frågor kring processen då vi är många som har gjort den själv innan våra respektive säsonger i Kanada!

Hoppas vi ses i snön! ☃️

/Matilda, team Snowminds

Pssst…. Visumen tar ofta slut snabbt, så reservera din plats hos Snowminds innan det är för sent, så kan du också få en fantastisk vinterupplevelse i Kanada nästa vinter 🙂 

 

*Förutsatt att du har ett svenskt medborgarskap, svenskt pass och att du är folkbokförd i Sverige

**Det här kan ändras från år till år och bestäms av Kanadas regering

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig