Concrete jungle skiing – Lauras säsong i Kanada

Avatar photo
Laura Jegsen July 31, 2019

Lauras säsong i Kanada var på ett mindre berg men det bjöd på kvaliteter som andra resort inte hade. När man tänker på skidresort kopplar man sällan ihop det med en utsikt över skyskrapor och havsutsikt över Stilla Havet. Men Cypress i Kanada erbjuder båda delar. Med sin position precis utanför storstaden Vancouver är utsikten MAGISK! Läs om den här unika platsen, där Laura spenderade sin säsong. 

 

Hej, jag heter Laura och har arbetat som skidinstruktör på Cypress Mountain under vintern.

Morgon rutiner 🤘🏻

 

Det var de bästa 4 månaderna någonsin, och även om inte Cypress är det största skidområdet du ka hitta i Kanada så är det väldigt unikt och charmigt.

 

Solnedgång från toppen

 

Cypress är inte fyllt av parker eller de längsta pisterna, men den fantastiska utsikten och naturen väger definitivt upp för det. Den utsikten och varation på natur hittar du ingen annanstans.

Behövs det ens en beskrivning här?

 

Jag brukar vanligtvis åka skidor i Österrike där det är kilometer långa pister och berg vart du än kollar. Men på Cypress kan du stå i backen och se hela Vancouver nedanför. Som om det inte är nog kan man också ta “Sky Chair” liften till toppen och få en fanastisk utsikt över Horseshoe Bay och Bowen Island (om det är bluebird kan du till och med se Vancouver Island!). Solnedgången går inte att beskriva med ord, ibland får man nypa sig i armen för att förstå att det är på riktigt.

 

Genom Snowminds har jag definitivt fått vänner för livet!

 

Jag har haft den bästa säsongen jag kunde tänka mig i Kanada med helt fantastiska kollegor. Alla är otroligt vänliga och oavsett om det är skidskolan, restaurangen eller liftarna du arbetar för så är alla så välkomnande och omtänksamma. Det finns alltid någon på berget att småprata med! De få sekunder det tar att hoppa på sittliften hinner man säga hej och ha ett kort samtal med en av “liftisarna” (liftpersonal), oavsett vem som står där. Det värdesätter jag högt, att man inte bara har vänner på skidskolan men också andra runt omkring på de andra avdelningarna på berget.

 

Kvällsåkning

 

Cypress och Vancouver har varit helt fantastiskt och jag ljuger om jag säger att jag inte kommer att sakna det och alla människor jag lärt känna. Det är inte varje dag man kan vara i en storstad som Vancouver och se skidbackarna på berget.

 

// Laura

 

Är du intresserad av en vintersäsong som skid- eller snowboardinstruktör i Kanada som Laura? Ring oss på 040 606 08 72 för att höra mer, eller reservera din plats. Hoppas vi ses i snön! 🙂

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig