En skidsäsong i Österrike – 4 frågor till Adam

Adam Suldrup April 8, 2019

Den här vintern har Adam haft en skidsäsong i Österrike, närmare bestämt Kaprun, under en av de mest snöfyllda vintrar i Österrikes historia! Vi fångade Adam för att ställa 4 snabba frågor om hans skidsäsong i Österrike som du kan läsa här nedan. 

 

Vem är du och hur kom det sig att du åkte med Snowminds?

Mitt namn är Adam och jag är 22 år gammal. Innan min säsong med Snowminds hade jag bara åkt skidor 2 veckor. Första gången var med mina klasskompisar i gymnasiet och andra gången på en resa med mina 6 erfarna ski-bum kompisar 😉 Flera gånger under förra året har jag kikat på Snowminds hemsida och övervägt en säsong. Jag valde 5 veckors kursen, då jag kände att jag behövde lite mer träning innan själva testerna och utbildningen. Det var ett perfekt val!

 

Adam på väg ut i offpisten

 

Vad tycker du om Österrike?

Helt ärligt så ville jag åka till Kanada, för att uppleva backcountry och djup pudersnö, men jag var för sent ute att söka jobbvisum.

 

Men jag är extremt glad att jag åkte till Österrike på säsong istället! Österrikarna är väldigt stolta och professionella kring deras skidåkning. Vilket betyder att jag har en unik chans att utveckla mig, som kanske inte är möjligt på andra ställen. Min skidskola ser till så att vi får träning 2 dagar i veckan, med de bästa instruktörerna vilket utvecklar ens egna skidåkning hela tiden!

Österrike är självklart känt för sin galna afterski, som man aldrig tröttnar på. Om man gillar att festa och ta en jägerbomb då och då, så är Österrike en utmärkt destination 🙂

 

Skidskola i Österrike

 

Hur har du upplevde du Snowminds kursen och instrukörsexamen?

5 veckors kursen med Snowminds var helt perfekt för mig då jag inte var den mest erfarna instruktören innan säsongen. Vi hade 5 veckors träning med en jätteduktig instruktör som lärde oss allt vi behövde till examen.

En typisk dag under kursen startade med att vi gick upp 06:30 så att man hann först till frukosten. Efter det gjorde vi oss klara så att man var redo för träning på berget kl 09:00. Träningen höll på till någon gång mellan kl 14:30 – 15:00. Efter det brukade vi ta en öl eller två innan vi skulle vara på hotellet för middag kl 18:00. Det var också lite fester under kursen, vilket är en del av charmen när man åker på säsong i Österrike.

 

Vad är det bästa med din skidsäsong i Österrike?

Det bästa med säsongen i Österrike har helt klart varit väderförhållandena! Det har varit grymma möjligheter att få åka massa pudersnö och en shysst google-tan. Solsken eller snöoväder har varit standarden för denna vinter, vilket har gjort säsongen ännu mer unik.

De fenomenala väderförhållandena har också haft en del i hur mycket man har utvecklas på skidor, som helt säkert kommer slipas till perfektion på Landes 1 examen nu i april. En fantastisk säsong avslutas förhoppningsvis med ett positivt resultat på Landes 1!

Mycket snöfall i Österrike

 

//Adam

 

Kaprun, glaciär åkning, snowparks och vintersnö HELA säsongen! 

Kaprun har den unika egenskapen att kunna tillfredsställa alla freeriders drömmar, men också vara en favorit bland familjerna! Skidområdet är sammankopplat med Zell am See och den kända glaciären Kitzsteinhorn, där du kan åka på 81 välpreppade pister som är sammankopplat med 53 moderna liftar som tar dig till toppen där du kan beställa ‘wienerschnitzel und kaiserschmarn bitte’! Kombinerat med en grym snögaranti blir en säsong i Kaprun aldrig dålig! 

 

Skulle du kunna tänka dig en skidsäsong i Österrike? Vi håller löpande samtal, men vi rekommenderar att du reserverar din plats i tid, då vissa destinationer har väldigt begränsade platser! Vi hade både 2-, 3-, eller 5- veckors kurser i november. Men också 2-, och 3- veckors kurser i januari för både skid- och snowboardåkare!

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig