En vinter som skidinstruktör i Whistler

Ida Ravn April 8, 2019

Ida har spenderat sin säsong som skidinstruktör i Whistler, Kanadas största skidområde. Det hela startade med 3 veckors skidinstruktörskurs i Kanada i november. Vi fångade Ida under hennes sista månad i Whistler och ställde 4 frågor om säsongen som hon glatt svarade på! 

 

Vem är du och hur kom det sig att du åkte med Snowminds?

Jag heter Ida och är 21 år gammal. Jag kommer från Skive i Danmark och när jag är hemma jobbar jag som vikarie på skola. Jag åkte med Snowminds efter att jag träffade några tidigare Snowmindsinstruktörer och tänkte att det måste jag bara prova! Så några klick senare hade jag ansökt om en plats.

Varför valde du att åka till Kanada? 

Grunden till att jag valde att åka till Kanada var för att jag ville prova något nytt. Europa kan absolut vara nice, men jag ville uppleva något annat. Man hör ofta historier om den galna pudersnön och vänliga människor, så det fångade mitt intresse. Vi har haft lite underliga väderförhållanden i vinter, men det har inte gjort säsongen mindre minnesvärd för det! Det har varit väldigt givande och lärorikt, absolut en upplevelse som gör så att man växer själv. Det erbjuds allvar tillsammans med massa kul på samma gång.

Hur upplevde du Snowminds kursen och den kanadensiska skidinstruktörs examen? 

Först och främst står ju Snowminds för allt det praktiska och man känner sig verkligen trygg. Det har för mig varit till stor hjälp att ha Snowminds med, man blir lugn bara av att veta att det finns hjälp om man behöver det med tanke på att man är så långt hemifrån. Allt är klart och planerat under kursen, så som aktiviteter med de andra kursdeltagarna. Vi blev bemötta av vår tränare med öppna armar och de var mer än redo att lära ut till oss. Vi hade tre veckor med undervisning, skidåkning och massa skratt. Det finns plats att skratta med varandra, lära av varandra och hjälpa varandra. Man bygger ett starkt band med sin tränare och resten av gruppen under loppet av kursen, vilket är en väldigt unik upplevelse. Jag tycker att de 3 veckorna vi hade kurs gick jättebra, man tänker inte så mycket på att det är tester också utan mer på hur det förbereder ens egna skills. Schemat var lagt, så man behövde vara på plats och göra sitt bästa. Snowminds var självklart redo att fira oss, när vi stod med certifikatet i handen!

Vad är det bästa med din säsong som skidinstruktör i Whistler? 

Jag har blivit en mycket bättre skidåkare och jag har samtidigt lärt mig så mycket om mig själv som jag inte visste innan. Jag har fått chansen att träffa så många fantastiska människor från alla möjliga hörn i världen och tar med mig många nya vänskaper. En gemenskap som bygger på passion för sporten. Att vara instruktör är verkligen något speciellt! Man i princip sover i pjäxorna, vaknar till fantastisk natur och frisk luft – vad finns det att inte älska?

// Ida

 

Whistler

Med två sammankopplade resorts är Whistler Blackomb  det största skidområdet i Kanada. Det är ingen tvekan om att de med 32 kvadratkilometer av skidåkning och deras “peak 2 peak” lift, en av världens längsta lifter, öppnar upp för massa äventyr i snön. Ytterligare så har Whistler också flera snowparks och bra offpist! En säsong som skidinstruktör i Whistler blir absolut aldrig tråkigt!

 

Kan du tänka dig en säsong i Kanada? Sverige har ett begränsat antal visum varje säsong, så vi rekommenderar att du reserverar en plats hos oss så snart som möjligt för att säkra en vinter i Kanadas champagne powder!

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig