Hur är det att åka på skidsäsong på egen hand – Whistler

Snowminds December 12, 2023

Mitt äventyr i Whistler: Hur är det att åka på skidsäsong på egen hand?

“Det krävde en stor del mod och en öppensinnad inställning till det okända när jag bestämde mig för att åka på skidsäsong.”

När jag stod inför mitt andra sabbatsår kände jag behovet av att utmana mig själv och kliva utanför min comfort zone. Men jag ville gå all in och åka till Whistler i Kanada – något jag alltid drömt om. Det fanns ett litet problem; hur är det att åka på skidsäsong på egen hand? Det var ett beslut som krävde en stor del mod och en öppensinnad inställning till det okända. Skulle jag klara av att vara borta hemifrån så länge? Hur skulle det gå med människor jag inte kände? Skulle jag vara tillräckligt bra för att bli skidinstruktör? Hur skulle det vara att prata engelska varje dag? Efter mycket eftertanke beslutade jag mig för att ta steget och ansöka om att bli skidinstruktör med Snowminds. Detta beslut visade sig vara avgörande för min upplevelse! Snowminds tog hand om alla praktiska detaljer, från jobb och boende till flygbiljetter, vilket befriade mig från bekymmer och lät mig fokusera helt på mitt kommande äventyr.

skidinstruktörer i Whistler

Att träffa mina nya säsongskompisar

En av de mest lugnande faktorerna var möjligheten att delta i Snowminds Kick-off-event. Detta event gav mig chansen att träffa de människor jag skulle resa med, innan vi befann oss på flygplatsen redo för avresa. Eventet hjälpte mig också att få ordning på min utrustning och få svar på många frågor inför säsongen. Det tillät mig att prata med mina nya säsongskompisar och få kontakt med dem innan vår avresa för att lära känna varandra ännu bättre. En av de första sakerna som lugnade mig var att alla var så snälla och välkomnande. Alla jag skulle resa med, oavsett bakgrund eller erfarenhet, befann sig i samma båt. Det var en tröstande påminnelse om att vi alla var lika spända och nervösa. Du kan känna att du är ensam i att resa iväg på egen hand, men den känslan förändrades snabbt när vi insåg att vi alla kände på samma sätt. Den delade upplevelsen skapade snabbt en band mellan oss, och vi började lära känna varandra redan på Kick offen i September.

ski instructors in apartment

Det Nya Vardagslivet

Att bo med 14 andra äventyrliga skidåkare i en mysig stuga har bara gjort min resa ännu bättre! Den sociala kontakten som redan har skapats genom delade upplevelser gör att jag aldrig känner mig ensam. Vi lagar mat tillsammans, åker skidor tillsammans, tittar på filmer tillsammans och spenderar mycket tid med att lära känna varandra. Att dela ögonblick, utmaningar och glädje med mina nya vänner har blivit en stor del av min skidsäsong. Jag hade aldrig kunnat göra det utan de andra Snowmindsinstruktörerna vid min sida. En av de mest givande aspekterna är också att du är med i träningsgrupper med människor från olika bakgrunder. Detta ger möjlighet att vidga sina vyer och lära sig av olika kulturer och erfarenheter. Vi har en riktigt bra träningsgrupp och den snällaste tränaren – som dessutom är en högt utbildad instruktör inom skidvärlden. Jag var nervös över att börja med en daglig rutin där engelska skulle vara mitt huvudsakliga språk. Men att bo med människor från Australien, Irland, England och andra delar av världen har skapat en fantastisk internationell gemenskap. Det gör det enklare att prata engelska, eftersom du lär dig mycket av dem. Team Leaders från Snowminds och andra erfarna instruktörer, spelar också en avgörande roll i att skapa den bästa upplevelsen för oss alla. Deras kunskap och engagemang fick oss alla att känna oss trygga och väl informerade under hela resan. Att ha någon med erfarenhet vid din sida är ovärderligt, särskilt när du står inför nya utmaningar. Det inkluderar hjälp med visumprocessen, råd om skidträning och dina egna förbättringar i skidåkning, hur examina fungerar, budgetering för säsongen och deras roll i att samla oss alla och skapa gemensamma upplevelser under säsongen. Bland annat quizkvällar, ishockeymatcher, bungeejumping och många andra coola saker. Allt detta kan jag säga efter att ha varit i Kanada i endast 1,5 veckor av 5 månader. Så om du funderar på att åka på en skidsäsong men tvekar att göra det ensam, är mitt råd klart: åk med ett företag som skapar en säker miljö för dig och bara gör det!! Jag omfamnade det okända, och det har redan visat sig vara ett stort äventyr. Att resa ensam behöver inte vara ensamt – det kan vara det mest berikande äventyr du någonsin har gett dig ut på!

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig