Hur är en helt vanlig dag som skidlärare?

Snowminds May 24, 2017

En helt vanlig dag som skidlärare eller snowboardlärare börjar med att man vaknar ca. kvart över 8 och går in i köket och käkar några mackor till frukost med roomiesarna. Man ser till att fickorna är laddade med lite snacks för dagen och gummibjörnar för barnen. Sedan är det dags att stressa de sista minuterna för att få med allting och inte glömma liftkortet innan man börjar röra sig mot skidrummet där man också har sina pjäxor. Väl i skidrummet träffar man många andra uniformklädda skidlärare som också är några minuter försenade och man snackar lite innan man stressar sig i pjäxorna och med skidor och stavar i händerna små springer mot skidskolans samlingsplats. Du påminns än en gång om hur jobbigt det är att springa i pjäxor och lovar dig själv att gå upp lite tidigare imorn.

Ni skulle varit där kl. 9 för det dagliga morgonmötet men ni är några minuter sena så bossen driver lite med er när ni kommer dit. Det är den traditionella ringen som gäller med din supervisor i mitten och hon/han går igenom vilka grupper ni ska ha under veckan, vad som är viktigt att tänka på, vilka tider som gäller att passa och om det är något speciellt som händer den här veckan. Du har fått information om vilken grupp du ska ha och går och ställer dig vid den stora samlingsflaggan för just din nivå på barn. Fram tills det kommer några barn så står du och snackar med de andra skidlärarna som väntar vid samma flagga som dig. Nu har det första barnet kommit och det är fullt fokus på barnet! Du går fram och presenterar dig för lilla Helmut och när han känner sig lite mer bekväm med dig så lämnar hans föräldrar er för att själva ta sig upp på berget. Du står och snackar och leker med Helmut tills din grupp är fylld med barn som kommit och blivit avsläppta för att åka i din grupp och när klockan är 10 får du tecken av din supervisor att köra igång. Beroende på vilket berg du jobbar på och vilken nivå på gruppen du har så tar du antingen bussen upp till backarna eller går direkt till liften.

Du har 7 barn i din grupp och åker och gör övningar och lekar med dem fram tills kl 12 då det är dags för lunch. Du tar med dig barnen till en restaurang där du träffar några andra skidlärare med deras grupper. Du beställer åt alla och medans barnen käkar håller du ett öga på dem samtidigt som du småpratar lite med de andra kollegorna. Du samlar ihop pengar från barnen för att betala för maten men behöver inte betala för din egen mat då du har tagit med dig 7 gäster till restaurangen och får äta gratis. Efter en timme är det dags att ta sig ut i pisten igen och du hjälper barnen med sina jackor och att få på sig skidorna innan ni åker upp på toppen av berget. Ni tar en blå pist och du ser till att alla barn följer efter dig i en lång “orm”. Efter 2 härliga timmars skidåkning på eftermiddagen är klockan nu 3 och det är viktigt att du är tillbaka på samlingsplatsen då föräldrarna står där och väntar. Du samlar ihop din grupp och berättar för föräldrarna vad ni har gjort under dagen. Du hoppas på att få lite dricks den här veckan. När det sista barnet från din grupp har blivit upphämtat är det dags för lite “afterwork”. Du drar till närmaste afterski stuga som har blivit samlingsstället för alla skidlärare efter jobbet. Där tar ni några öl och lyssnar på klassisk Österrikisk Afterski musik. Efter 2 timmar börjar du röra dig hem med kompisarna och det är snart dags att laga lite middag. Det blir spagetti med köttfärs sås och du slevar i dig mycket för ikväll ska ni gå ut och då gäller det att man har något i magen!

Ni har klätt upp er i de “fin kläderna” ni har med er vilket är en halvstilig skjorta eller en snygg t-shirt och rör er mot stället som agerar som både afterski och nattklubb. Där blir det öl och dans i några timmar innan det är dags att gå hem och sova. När du vaknar är du trött och du tänker att det är tur att ni inte går ut varje dag trotts att ni förmodligen går ut ikväll med.

Ungefär så här ser en vanlig dag ut som skidlärare eller snowboardlärare. Det självklart lite annorlunda när man jobbar med vuxna eller privatundervisning. Varje dag ser också helt annorlunda ut eftersom du jobbar med människor och med tanke på att du jobbar med nya människor varje vecka får du gott om omväxling i jobbet. Det är en ganska avslappnad miljö även om det kan bli stressigare under högsäsong och grupperna kan bli större. Du bondar otroligt mycket med dina kollegor under den här tiden och lär känna dem väldigt bra eftersom ni träffar varandra och pratar så mycket i jobbet. Vänskapen ni bildar här kommer hålla länge och det är inte ovanligt att man reser omkring lite med roomiesarna efter säsongen!

Delta på 1, 2 eller 3 veckors skidcamp i mars⛷️

Gör din dröm till verklighet!

ANSÖK NU