Hur bra skid- eller snowboardåkare ska man vara för att bli instruktör?

Snowminds October 18, 2019

Hur mycket ska jag ha åkt för att kunna bli instruktör? Det är en fråga som vi ofta svarar på, men svaret gör ofta folk förvånade.

Först och främst ska vi göra klart att vi har en otroligt hög procent som klarar våra utbildningar (mer än 90% av våra kursdeltagare klarar deras kurs). Klarar man den inte kan det bero på nivån på åkningen, språket eller bara att man har en dålig da – vilket kan hända alla. Vi har deltagare som har åkt allt från 2 till 20+ veckor och generellt är det svårt att säga exakt hur hög nivån ska vara.

 

Vi har skapat specialdesignade skid- och snowboardcamps för att utveckla din åkning och som man passande nog kan ta innan sin instuktörskurs startar, för att vara säker på att man är väl förberedd. Här nedan kan du läsa mer om de olika campsen som vi erbjuder.

Basic Camp

Om du aldrig åkt skidor eller snowboard förut, men önskar en rolig start med andra unga människor och duktiga tränare som får igång dig bra – är denna camp aktuell för dig. Eller om du åkt flera gånger, men drömmer om att ta nästa stora steg till att utveckla din nivå. Om du kan se dig själv i detta, så är våran Basic Camp det rätta för dig! Basic Camp är en perfekt möjlighet för dig som gärna vill ha en säsong som instruktör, men är osäker på din nivå.

 

Improvement Camp

Våran Improvement Camp är för erfarna åkare eller redan utbildade instruktörer, som önskar topp-kvalificerad träning och vidareutbilda sig tillsammans med andra duktiga entusiaster. Undervisningen tar utgångspunkt i din nivå och kommer att hållas i pisten, parken och pudret. Kort sagt så använder vi hela berget för att utmana och utvecka dig och din åkning! Perfekt för dig som är redo för att ta nästa steg i din karriär som instruktör.

 

Offpist Camp

Våran Offpist Camp är för dig erfarna åkare eller redan utbildade instruktörer, som önskar att prova sina färdigheter i offpisten och utveckla sin teknik där. Med detta kan du njuta av ett helt nytt sätt att åka offpist på! Undervisningen tar utgångspunkt i din nivå och kommer att hållas i skogen, på öppna backar och annan utmanande terräng. Det kommer självklart hållas där det är säkert att åka, vilket också är en stor del av offpist åkning – kunskap kring väderförhållanden och säkerhet.

 

 

Läs mer om våra Camps och förberedningskurser eller om du vill ha en vintersäsong som instruktör kan du reservera din plats här.

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig